Αταλάντα: Επίσημα στα χέρια του ηγέτη των Μπόστον Σέλτικς πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό!

Αταλάντα: Επίσημα στα χέρια του ηγέτη των Μπόστον Σέλτικς πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό!

Αταλάντα: Η ιταλική ομάδα πριν το δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό πέρασε στα χέρια του Στίβεν Παλιούκα, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης στους Μπόστον Σέλτικς.

Η Αταλάντα έχει αλλάξει επίπεδο και πλέον αναμένεται να ισχυροποιηθεί με την είσοδο και επενδυτών από την Αμερική.

Στην ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ανακοινώθηκε η είσοδος των επενδυτών, όπου επικεφαλής είναι ο Στίβεν Παλιούκα, συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Αταλάντα ανακοινώνει την υπογραφή συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας Περκάσι και μιας ομάδας επενδυτών με επικεφαλής τον Στίβεν Παλιούκα, Managing Partner και συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς, καθώς και Co. - Πρόεδρο της Bain Capital, ενός από τα κορυφαία επενδυτικά ταμεία στον κόσμο.

Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο νέων επενδυτών με συνολικό ποσοστό 55% στο μετοχικό κεφάλαιο της La Dea Srl («La Dea»). Η οικογένεια Περκάσι θα διατηρήσει το μερίδιο 45%. Η La Dea είναι υπό εκμετάλλευση της οικογένειας Περκάσι, η οποία κατέχει περίπου το 86% του μετοχικού κεφαλαίου της Αταλάντα.

Η οικογένεια Περκάσι θα παραμείνει ο κύριος μεμονωμένος μέτοχος και η διακυβέρνηση θα είναι η έκφραση μιας ισότιμης εταιρικής σχέσης: Ο Αντόνιο και ο Λούκα Περκάσι, θα συνεχίσουν να κατέχουν τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αταλάντα, αντίστοιχα, ενώ στον σύλλογο συμπρόεδρος θα είναι ο Στίβεν Παλιούκα.

Η ομάδα νέων επενδυτών περιλαμβάνει κορυφαίους επαγγελματίες με βαθιά εμπειρία στον ποδοσφαιρικό και αθλητικό κλάδο γενικότερα. Επίσης, η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της εταιρίας και της ομάδας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών και οικονομικών αποτελεσμάτων - πέρα ​​από τα σημαντικά - που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Η δέσμευση είναι να δυναμώσει το κλαμπ διεθνώς, αυξάνοντας τη φήμη του ονόματός του εκτός Ευρώπης, επεκτείνοντας το δίκτυο ταλέντων στο οποίο έχει πρόσβαση η Αταλάντα και ανοίγοντας τις πόρτες σε νέες ευκαιρίες για εμπορικές συνεργασίες πέραν και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Όλα αυτά με τη δεδηλωμένη επιθυμία να μην χαλαρώσουν ποτέ οι ισχυρές ρίζες της Αταλάντα με την περιοχή του Μπέργκαμο και η στενή σχέση με τους οπαδούς της.

Ο Αντόνιο Περκάσι, Πρόεδρος της Αταλάντα δήλωσε:  «Εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ευκαιρία με την οικογένειά μου, με στόχο να μεγαλώσουμε την ομάδα μας επιλέγοντας να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τον σύλλογο, τον οποίο σε πάνω από δέκα χρόνια έχουμε φέρει σε αποτελέσματα που ίσως κανείς δεν θα περίμενε από μια επαρχιακή ιταλική ομάδα.

Η Αταλάντα, στις τάξεις της οποίας έπαιξα τη δεκαετία του '60, είναι τόσο στην καρδιά μου όσο και στις καρδιές χιλιάδων φιλάθλων που τη στηρίζουν. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις και πιστεύω ότι οι συνεργασίες με τέτοιους επενδυτές υψηλού προφίλ μόνο θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή μας πορεία».

Ο Στίβεν Παλιούκα, μελλοντικός συμπρόεδρος της Αταλάντα, σχολίασε: « Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που συνάπτουμε συνεργασία με την οικογένεια Περκάσι και υποστηρίζουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου. Η Αταλάντα και οι Μπόστον Σέλτικς μοιράζονται τις ίδιες αθλητικές αξίες:

Ομαδικό πνεύμα και έναν μοναδικό δεσμό με τους οπαδούς και τις κοινότητές τους. Πιστεύουμε ότι η οικογένεια Περκάσι έχει χτίσει πολύ γερά θεμέλια πάνω στα οποία μπορεί να συνεργαστεί για μια παγκόσμια ενίσχυση του σήματος, με στόχο την ενθάρρυνση της περαιτέρω διαφοροποίησης και αύξησης των εσόδων, επιτρέποντας στον σύλλογο να γίνει ολοένα και πιο ανταγωνιστικός σε ιταλική και διεθνή κλίμακα».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved