Εποχή Σαμπάολι στη Μαρσέιγ - Νέος πρόεδρος στην ομάδα

Εποχή Σαμπάολι στη Μαρσέιγ - Νέος πρόεδρος στην ομάδα

Σε ριζικές αλλαγές προχώρησε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Φρανκ ΜακΚορτ στη Μαρσέιγ.

«Επανάσταση» στην Ολιμπίκ Μαρσέιγ! Ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Φρανκ ΜακΚορτ, ανακοίνωσε πριν από λίγο τον νέο προπονητή, που όπως αναμενόταν, είναι ο Αργεντινός Χόρχε Σαμπάολι.

Και όχι μόνο, αφού ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στους «Φωκαείς», απόφαση που έχει άμεση ισχύ. Ο Σαμπάολι υπέγραψε ως τον Ιούνιο του 2023 και έρχεται, σε ηλικία 60 ετών, να αντικαταστήσει τον Νάσερ Λαργκέ, ο οποίος ήταν υπηρεσιακός από τότε που αποχώρησε ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, στις 2 Φεβρουαρίου.

«Σε όλη μου τη ζωή έλεγα ότι η Μαρσέιγ είναι ένα πάθος. Ότι το "Βελοντρόμ" ανάβει όταν η ομάδα βγαίνει στο γήπεδο. Δεν θα είμαι εκεί για να κρυφτώ: θα παίξουμε σκληρά. Στον κόσμο, υπάρχουν ήσυχα μέρη και έντονα μέρη. Αυτά τα τελευταία είναι που θέλω, γι΄ αυτό δέχτηκα χωρίς δισταγμό. Αυτός ο σύλλογος έχει ψυχή, γι΄ αυτό είμαι εδώ. Είμαστε έτοιμοι», επιβεβαίωσε ο Σαμπάολι σε δελτίο Τύπου.

Βραχυπρόθεσμα, ο στόχος του θα είναι να κατακτήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να βοηθήσει αυτήν την ομάδα να θεραπεύσει τις πληγές της σε ένα πλαίσιο που έγινε πολύ περίπλοκο, από την ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των σκληροπυρηνικών οπαδών και της διεύθυνσης της ομάδας της Μασσαλίας.

Μεταξύ των σοβαρών περιστατικών των απογοητευτικών αποτελεσμάτων, της απότομης αποχώρησης του Βίλας-Μπόας και, συνεπώς, του διαχωρισμού μεταξύ των γκρουπ οπαδών και της διοίκησης, η κατάσταση είναι τεταμένη.

Μαθητής του Μαρσέλο Μπιέλσα, θαυμαστής του Πεπ Γκουαρντιόλα και υποστηρικτής του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Σαμπάολι θα προσπαθήσει να κάνει χαμογελάσει ολόκληρη η πόλη στη δεύτερη προσπάθειά του στην Ευρώπη. Η πρώτη έγινε στη Σεβίλλη, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016-2017. Οι Ανδαλουσιανοί τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στη La Liga, αλλά αποκλείστηκαν από τη Λέστερ στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σαμπάολι είχε κάνει προηγουμένως όνομα μέσα από τις διάφορες εμπειρίες του στο Περού, τον Ισημερινό και ειδικά στο τιμόνι της Εθνικής Χιλής (2012-2016). Μαζί του, η Χιλή μπορεί να καυχηθεί ότι νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, και ότι αργότερα ώθησε τη Βραζιλία ως τα πέναλτι, στην ίδια διοργάνωση.

Υπό την καθοδήγησή του, η Χιλή κατάκτησε το Copa América το 2015, επικρατώντας της Αργεντινής στον τελικό. Αποτελέσματα που αποκτήθηκαν χάρη σε σαφείς αρχές: ένταση, επιθετικότητα, υψηλή πίεση, επιθυμία δημιουργίας και «ασφυξίας» του αντιπάλου.

Η μέθοδος Σαμπάολι λειτούργησε πάντως λιγότερο καλά με την Εθνική Αργεντινής. Το (σύντομο) πέρασμά του από τον πάγκο της «Αλμπισελέστε» παραμένει η μεγάλη αποτυχία της καριέρας του ως προπονητής. Ανέλαβε τον Ιούνιο του 2017 και αποχώρησε τον Ιούλιο του 2018, μετά το φιάσκο του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ρωσία και την ήττα από τη Γαλλία στους «16».

Εκεί ο Σαμπάολι απέτυχε να επιβάλει τους κανόνες του, καθώς δεν μπόρεσε να επιβληθεί στο υπερβολικά μεγάλο εγώ των σούπερ σταρ της ομάδας. Μετά απ΄ αυτήν την αποτυχία προσπάθησε να κάνει νέο ξεκίνημα στη Βραζιλία, πρώτα στη Σάντος και ύστερα στην Ατλέτικο Μινέιρο, την οποία είχε αναλάβει τον Μάρτιο του 2020.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved