Γιαννίκης: «Να επαναφέρουμε την υπερηφάνια στον κόσμο του ΠΑΣ»!

Γιαννίκης: «Να επαναφέρουμε την υπερηφάνια στον κόσμο του ΠΑΣ»!

Παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης. Τι είπε για το γήπεδο ο Χριστοβασίλης

Στην αρχική του τοποθέτηση ο νέος «κυανόλευκος» τεχνικός είπε:

«Εύχομαι να έχουμε μία καλή, επαγγελματική και επιτυχημένη συνεργασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  την οικογένεια Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη αλλά και τη μεγάλη τιμή που μου έκανε ώστε να βρίσκομαι σήμερα εδώ πέρα. Σημαντικός παράγοντας λήψης της απόφασης για να έρθω στην ομάδα ήταν οι καλές σχέσεις με την οικογένεια Χριστοβασίλη και εξίσου σημαντικό η πολύ καλή και θετική εξέλιξη του ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την περσινή σεζόν. Επίσης το βαρύ ιστορικό της ομάδας, αλλά και ο απίθανος κόσμος. Γενικότερα έχει δυναμική το σωματείο, η οποία τραυματίστηκε με τον υποβιβασμό και τη στεναχώρια που προκάλεσε. Στόχος μας τώρα είναι βήμα-βημα μέρα με τη μέρα να χτίσουμε μία ομάδα, η οποία με τον τρόπο παιχνιδιού της να μπορεί να αγκαλιάσει ξανά τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο θέλουμε ξαναφέρουμε όσο πιο κοντά μας γίνεται για να πετύχουμε τον μοναδικό στόχο αυτής της σεζόν που είναι η επάνοδος στη Super League 1, έτσι ώστε να κυριαρχήσει ξανά η αίσθηση της περηφάνιας.

Βρήκα θετικά πράγματα στα Γιάννενα. Γνώρισα, συνάντησα και επέλεξα συνεργάτες που έχουν τον ΠΑΣ στην καρδιά τους, έχουν μεγάλη δίψα για επιτυχίες, αλλά είναι και καλοί στο αντικείμενό τους.

Ανυπομονώ να γνωρίσω τους παίκτες και να αρχίσουμε δουλειά στο γήπεδο. Ταυτόχρονα αισθάνομαι κι εγώ μεγάλη χαρά που θα μπορώ να είμαι ένα κομματάκι της μεγάλης ιστορίας του «Άγιαξ της Ηπείρου». Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να ανταποκριθώ».

Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι ξενιτεύονται, αντίθετα εκείνος πήρε τον δρόμο της επιστροφής και ποιο ήταν το κίνητρο αυτής της επιστροφής : «Πάντα όταν αναλαμβάνω ένα πρότζεκτ μ’ ενδιαφέρει να έχω καλούς συνεργάτες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα σωματείο που έχει δυναμική και με γοητεύει πάρα πολύ ο στόχος της επανόδου στην Α’ Εθνική».

Για το αν έχει δει την ομάδα και παρά τις αλλαγές που έγιναν αν έχει κάποια εικόνα: «Δεν θα μείνω στο παρελθόν, έχω αναλύσει όλα τα παιχνίδια της περσινής σεζόν όμως και έχω μια εικόνα. Θέλω να γνωρίσω τους παίκτες λίγο καλύτερα. Τα δεδομένα άλλαξαν, είμαστε στη Super League 2, παίζεται διαφορετικό ποδόσφαιρο και θα έχουμε διαφορετικούς αντιπάλους. Θα πάμε για πρωταθλητισμό, πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί. Πρέπει να αλλάξουμε πνεύμα στο γήπεδο και τρόπο παιχνιδιού και αυτά θα δουλέψουμε».

Για το ποια θα είναι η αγωνιστική του φιλοσοφία και τι ακριβώς ζητάει από τους παίκτες:«Μου αρέσει να έχουμε κατοχή μπάλας. Να κοντρολάρουμε την μπάλα και τον  χώρο, εάν δεν έχουμε την μπάλα, να την κερδίζουμε γρήγορα. Γενικά μου αρέσει η επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδας να έχει κοντινές αποστάσεις στις γραμμές. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχουμε για να διασπάσουμε άμυνες, να είμαστε ευέλικτοι στην αντεπίθεση, να κοντρολάρουμε τα τρανζίσιονς.

Ήδη έχουμε κάνει επιλογές παικτών και ήδη προχωράμε και σε περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας».

Για την προσαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα, λόγω του τεράστιου χάσματος με το γερμανικό ποδόσφαιρο: «Είμαι 7 χρόνια στο επάγγελμα. Ξεκίνησα μικρός και από μικρότερες κατηγορίες. Πιστεύω το ποδόσφαιρο σαν παιχνίδι είναι το ίδιο παντού. Σίγουρα σε κάθε χώρα υπάρχουν ιδιαιτερότητες, αλλά πιστεύω ότι το πώς χειρίζεσαι μία ομάδα, πως εξελίσσεται μια ομάδα, είναι παντού το ίδιο».

Για το αν γνώριζε το ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικότερα τον ΠΑΣ: «Σαν Έλληνας το παρακολουθούσα, ο ΠΑΣ μου ήταν γνωστός, αλλά σίγουρα έκανα και τη δική μου ανάλυση».

Για την κατάσταση που υπάρχει στις κατηγορίες: «Θα διευκόλυνε όλους να ξέρουν τι γίνεται και τι θα συμβεί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όμως εμείς για την 1η αγωνιστική γι’ αυτό και ξεκινάμε από αύριο προπονήσεις».

Για το αν είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου λόγω κατηγορίας ή λόγω φιλοσοφίας:«Μου αρέσει να παίζω επιθετικά αν το επιτρέπει η ομάδα, αλλά έχω μάθει να προσαρμόζομαι στο υλικό και να  βγάζω τα θετικά στοιχεία των παικτών. Στο dna μου όμως είναι η κατοχή μπάλας, θέλω να κοντρολάρουμε την μπάλα και τον χώρο, είναι στοιχεία που με έλκουν».

Για το σύστημα που του αρέσει και ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός παικτών στο ρόστερ:«Τα συστήματα δεν παίζουν ρόλο. Έχω παίξει σχεδόν κάθε σύστημα στην προπονητική μου καριέρα. Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με 22 παίκτες πάνω. Υπάρχουν παντού κάποιες αδυναμίες, άλλες καλύπτει ένα σύστημα, άλλες καλύπτει άλλο. Κάθε φορά επιλεγείς αυτό που θα βγάλει τα θετικά στοιχεία. Ιδανικό αριθμό ρόστερ θα έλεγα 26-27, αλλά έχω δουλέψει και με 30 και με 22 και με 28».

Για το αν έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της ομάδας: «Δεν είναι one man show η ομάδα. Κοιτάμε να πάρουμε καλές αποφάσεις και είναι ομαδικές αυτές οι αποφάσεις».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο και τι πρέπει να περιμένει σαν θέαμα και σαν αποτέλεσμα: «Στόχος είναι η επάνοδος και από εκεί και πέρα θέλουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που να τον αγαπήσει ο κόσμος και να έχουμε μεγάλες πιθανότητες να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το τι θα έλεγε προς τους παίκτες: «Πρώτα θέλω να τους δω, αλλά εύχομαι να είναι όλοι  ανοιχτοί σε κάτι καινούργιο, σε κάτι διαφορετικό όπως είμαι έτοιμος κι εγώ».

Χριστοβασίλης: «Μας τιμά που ήρθε στην ομάδα μας»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χριστοβασίλης που μίλησε για τα οικονομικά, αλλά και το νέο γήπεδο.

«Αισθανόμαστε διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ξεκινάμε μια νέα σελίδα και θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε πάλι εκεί που ανήκουμε. Άλλαξαν πολλά στην ομάδα, τεχνικό τιμ και παίκτες. Έρχονται μικροί, αλλά και έμπειροι παίκτες. Ο νέος προπονητής θα φέρει νέες θεωρίες και νέα πράγματα. Καλύτερο το άγνωστο κάποιες φορές. Θα είναι πετυχημένη χρονιά.

Για την αναδιάρθρωση τίποτα δεν έχει συμβεί. Οι μόνοι ζημιωμένοι είναι μόνο ο ΠΑΣ και ο Πλατανιάς που έπρεπε να παίζουν στη Super League 1. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά οι ελπίδες για παραμονή στη Super League 1 είναι ελάχιστες γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε για Super League 2. Να δώσουμε όλες μας οι δυνάμεις, διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες και κόσμος για να επαναφέρουμε την ομάδα.

Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία για τους παίκτες και 15 Σεπτέμβρη να είμαστε έτοιμοι, αν τακτοποιηθούν και τα τηλεοπτικά βέβαια».

Για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας, αλλά και το που βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα : «Η εφορία είναι σε καλό δρόμο, εκτελούμε κανονικά αυτά που πρέπει και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Πριν 4 χρόνια τα χρέη μας ήταν σε μεγάλα επίπεδα, αλλά τώρα είναι στα 2 εκ που είναι ρυθμισμένα σε 100 δόσεις. Έχουμε πληρώσει ήδη 52 δόσεις. Το υπόλοιπο ελπίζουμε να το αναπαράγουμε σε 120 δόσεις και να μειωθεί αισθητά το ποσό που δίνουμε σε μια δύσκολη χρονιά που ακολουθεί, γιατί τα οικονομικά μας σίγουρα είναι στενά τη χρονιά που έρχεται. Έχουμε προσύμφωνό για τα τηλεοπτικά και αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση θα είχαμε άλλα 2 χρόνια συμφωνία με τη NOVA. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εξακολουθήσει να παίρνει τα ίδια χρήματα από την ΕΡΤ. Πρέπει να εκτιμήσουν τα εισιτήρια, τον κόσμο και το θέαμα που θα παρουσιάσουμε. Είμαστε στην 7η θέση των εισιτηρίων συμπεριλαμβανομένων των ομάδων της Super League 1. Στη B’ κατηγορία είμαστε μακράν από τη δεύτερη σε εισιτήρια. Αναλογικά θα ζητήσουμε διαφορετικά ποσά από τις άλλες ομάδες».

Τι μέτρησε στην επιλογή Γιαννίκη: «Κοιτάζαμε καιρό μια λύση εκτός Ελλάδας. Η ηλικία έπαιξε μεγάλο ρόλο, και εκτιμήσαμε επίσης τις ικανότητες, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η προϋπηρεσία που είχε σε μικρότερες κατηγορίες στη Γερμανία αντισταθμίζονται από το επίπεδο, τον κόσμο και τα γήπεδα που βρισκόταν. Μας τιμά που ο κ. Γιαννίκης άκουσε την επιθυμία μας. Είναι ρίσκο και για τον ίδιο γιατί προέρχεται από ένα προηγμένο επίπεδο ποδοσφαίρου. Έχει πολλά να δώσει στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το αν θέλει να σπάσει ο κ. Γιαννίκης το ρεκόρ παραμονής στον ΠΑΣ του κ. Πετράκη:«Ξέρετε ότι υπάρχει πολύ συναίσθημα από την πλευρά μας. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Μακάρι να μπορούμε να τον κρατήσουμε τόσα χρόνια».

Για τα όσα ακούγονται για επενδυτές στη διοίκηση και για νέο γήπεδο: «Πάντα είμαι ανοιχτός για συμπαίκτη και ολική εξαγορά της ΠΑΕ. Μέχρι σήμερα όμως τίποτα δεν έχει γίνει.

Όσο για το γήπεδο, πρέπει να περιμένετε λίγες ακόμα μέρες και θα βγουν κάποια πράγματα που θα εντυπωσιάσουν όλους τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα και τους οπαδούς».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες υποδομών: «Καταφέραμε ώστε η Κ15 και η Κ17 να παίζουν στη Super League 1. Περιμένουμε πολύ σύντομα την προκήρυξη που καθυστερεί λιγάκι. Η Κ19 θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2. Φέτος θα υπάρχει και κύπελλο στο οποίο θα παίζουν ομάδες και από τις δύο κατηγορίες».

Για το αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία για τα τηλεοπτικά τι μείωση θα μπορούσε να αντέξει η ομάδα: «Προσωπικά καμία μείωση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο βέβαια. Δεν θα αφήσουμε πίσω τις υποχρεώσεις μας στην εφορία που εδώ και 4 χρόνια τις έχουμε στην πρώτη γραμμή».

Για το αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις προπονητών στις υποδομές: «Στην Κ19 θα είναι ο κ. Μπαδήμας, στην Κ17 ο κ. Μάριος Παναγιώτου και ο κ. Μπόλος στην Κ15. Αν υπάρξει αλλαγή θα ενημερώσουμε».

Για το αν υπάρχει πλάνο επαναπροσέγγισης του κόσμου και τα διαρκείας: «Πριν 11 χρόνια παρέλαβα την ομάδα στη Β’ και ανεβήκαμε αμέσως στην Α’ Εθνική. Με τις πολλές μεταγραφές και τα μεγάλα συμβόλαια που αποτέλεσαν και την αρχή των προβλημάτων μας, η ομάδα έπεσε, αλλά την ξαναφέραμε εκεί που έπρεπε. Κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα. Η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει

Για τα διαρκείας, πιστεύω ότι στο τέλος της εβδομάδας θα τα ανακοινώσουμε. Υπήρχε μία κρυφή ελπίδα μήπως παίξουμε τελικά στη Super League 1. Θα ανακοινωθούν πιστεύω και τα τηλεοπτικά, οπότε θα ξέρουμε ακριβώς σε ποια κατηγορία θα είμαστε. Ρωτάμε και την ΕΠΟ που είμαστε. Αν δεν πάρουν οι ομάδες τα τηλεοπτικά δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό και οι περισσότερες ομάδες, εκτός από 1-2, δεν πλήρωσαν ούτε καν το παράβολο του κυπέλλου».

Για το αν θα ανέβουν σίγουρα 2 ομάδες στη Super League 1: «Η αναδιάρθρωση γράφει ξεκάθαρα –πέρα από τα προπαιτούμενα- ότι 2 θα ανεβαίνουν και 2 θα πέφτουν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ανέβουν 3 ή 4, αλλά η ΕΠΟ αποφασίζει και θα στηριχτεί στα όσα προβλέπει η αναδιάρθρωση.

Για το αν θα ανακοινωθούν άμεσα άλλες μεταγραφές: «Παίκτες θα ανακοινώνονται καθημερινά. Ίσως αύριο να έχουμε πάλι ανακοινώσεις».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved