Μπόγιαν Σαράνοφ: Ο «ειδικός» στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός! (photos&video)

Μπόγιαν Σαράνοφ: Ο «ειδικός» στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός! (photos&video)

O Μπόγιαν Σαράνοφ έβγαλε νοκ άουτ τον Ολυμπιακό και έχει... προϊστορία στα πέναλτι.

Μία από τις μεταγραφές που έκανε η ομάδα της Λαμίας το καλοκαίρι του 2018 και στην προσπάθεια ενίσχυσης, προκειμένου να παραμείνει άνετα στην Super League, ήταν και η απόκτηση του Μπόγιαν Σαράνοφ από την Ραντνίσκι Νις.

Κανείς, όμως, τότε στην ομάδα της Φθιώτιδας δεν μπορούσε να φαντασθεί πως ο Σέρβος τερματοφύλακας θα αποδεικνυόταν το «μεγάλο όπλο» στην εκπληκτική πορεία προς τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ειδικά μετά το 3-3 στον πρώτο προημιτελικό στο γήπεδο της Λαμίας, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως οι «κυανόλευκοι» θα απέκλειαν τον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Κι όμως... Με άκρως αναμενόμενη τακτική προσέγγιση, δηλαδή την διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα και ελπίδα για μία φάση, με την οποία θα «κλέψει» την πρόκριση, ο Μάκης Χάβος κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με μία ιστορική στιγμή για την ομάδα της Λαμίας. Για να γίνει, βέβαια, αποτελεσματικός ο σχεδιασμός του προπονητή, αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση ήταν αυτό το «μηδέν» στην άμυνα. Και ο άνθρωπος που κατάφερε να το διατηρήσει είναι ο ύψους 188 εκατοστών, Μπόγιαν Σαράνοφ.

Ο έμπειρος πορτιέρε είχε 13 (!) καθοριστικές επεμβάσεις στις τελικές προσπάθειες που προέκυψαν από την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, με κορυφαία στιγμή την απόκρουση στο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Σαράνοφ γεννήθηκε στην πόλη Βρσατς, στις 22 Οκτωβρίου 1987. Άρχισε την επαγγελματική καριέρα του σε ηλικία 17 ετών με την OFK Βελιγραδίου και παραχωρήθηκε δανεικός, διαδοχικά στις Μάτσβα Σάμπατς, Μπεζανίγια και Ρούνταρ Πλιέβλια, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες. Το 2009 επέστρεψε στην OFK (72 συμμετοχές) και πήρε το χρίσμα του βασικού, μετά την αποχώρηση του Ράντισα Ίλιτς.

Την περίοδο 2009-2010 ο Σαράνοφ έλειψε μόνο από δύο αγώνες του σερβικού πρωταθλήματος και ήταν ο πρωταγωνιστικής στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας, που κατετάγη στην 3η θέση και εξασφάλισε συμμετοχή στο Europa League. Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, συμπεριελήφθη στην κορυφαία 11αδα του πρωταθλήματος Σερβίας.

Τον Ιούνιο του 2011 έρχεται η πρόταση από την Μακάμπι Χάιφα. Στα περίπου τρία χρόνια που έμεινε στο Ισραήλ, ο Σαράνοφ είχε 76 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Μάλιστα, στις 24 Οκτωβρίου 2013 αποκρούει δύο (!) πέναλτι του Μίροσλαβ Στοχ, αλλά δεν καταφέρνει να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ για το Europa League.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2014, ο έμπειρος τερματοφύλακας διασχίζει την Μεσόγειο και έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, για λογαριασμό του Εργοτέλη. Και ανήμερα του ...Αγίου Βαλεντίνου, συνεχίζει την ...παράδοση που έχει δημιουργήσει στις αποκρούσεις πέναλτι, καθώς εξουδετερώνει το λάκτισμα του «Τσόρι» Ντομίνγκες, στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και μετά τον υποβιβασμό των Κρητών, ο Σαράνοφ φεύγει από τον Εργοτέλη, αφού κατέγραψε 13 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια του Εργοτέλη.

Τον χειμώνα του 2016, ο Σαράνοφ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Παρτιζάν και βοηθά ουσιαστικά την νέα ομάδα του να κατακτήσει το κύπελλο. Τον Αύγουστο του 2016 λύνει το συμβόλαιο του κοινή συναινέσει και λίγο αργότερα «μετακομίζει» στο Αζερμπαϊτζάν και την Καραμπάγκ. Ωστόσο, δεν καταφέρνει να βρει θέση βασικού (μόλις δύο συμμετοχές) και τον Σεπτέμβριο του 2017 επιστρέφει στην Σερβία -ως ελεύθερος- για να παίξει με τα «χρώματα» της Ζέμουν. Μετά από λίγους μήνες και 12 συμμετοχές, ο Σαράνοφ παίρνει μεταγραφή για την Ραντνίτσκι Νις (8 συμμετοχές), απ' όπου τον απέκτησε η Λαμία (14 συμμετοχές) με την γνωστή συνέχεια...

Όσον αφορά στην διεθνή καριέρα του, ο Σαράνοφ έχει αγωνισθεί μία φορά με την εθνική ανδρών, ενώ υπήρξε στέλεχος σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Τρομερά πράγματα με Πρίγιοβιτς: Τον ξαναστέλνουν στον ΠΑΟΚ!

Τρολάρισμα-ΕΠΟΣ από Σαββίδη!

Χαμός στον Ολυμπιακό: Έρχεται... σκούπα!

Olympiakos vs Lamia 1964 0-1 All Goals & Highlights 28.02.2019



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved