«Θυελλώδης»… πορεία!
Με αφορμή την κατάκτηση την πρώτης θέσης στον όμιλο του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, το OnSports σας παρουσιάζει την φετινή πορεία της Καλαμάτας.
Όταν ακούστηκε το εναρκτήριο σφύριγμα της σεζόν στα τέλη Σεπτεμβρίου, όλοι οι παίκτες της Καλαμάτας, γνώριζαν ότι ο μοναδικός στόχος που είχε θέσει η διοίκηση ήταν η άνοδος στην Football League 2. Κάτι και που έγινε.
Η «Μαύρη Θύελλα» ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν με ρεπό και την δεύτερη αγωνιστική επικράτησε του Πάμισου Μεσσήνης με 2-0. Η επιτυχημένη αρχή, συνεχίστηκε στην έδρα του Ζαβλανίου, όπου και το φιλοδώρησε με τρία γκολ.
Ακολούθησε η «φτωχή» νίκη κατά της Κυπαρισσίας με 1-0, για να φτάσουμε στην 4η στροφή του πρωταθλήματος, όπου και επικράτησε άνετα εκτός έδρας των Κροκέων με 4-0.
Το αήττητο σερί δεν σταμάτησε απέναντι στον Μεσσηνιακό, που αν και δυσκολεύτηκε, στο τέλος πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Η νίκη όμως που έδωσε ηθικό στην ομάδα για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ήταν στην έδρα του Διαγόρα Βραχνέικων με 2-1. Η ξέφρενη πορεία της Καλαμάτας δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στην Εράνη Φιλιατρών και την Σπάρτη, τις οποίες και νίκησε με 3-0 και 2-0 αντίστοιχα.
Με το ίδιο σκορ που επικράτησε της Σπάρτης, επιβλήθηκε και του Εθνικού Σαγέικων (2-0) για να πάρει μια αγχωτική νίκη την 11η αγωνιστική κόντρα στον Τριταιϊκό με 1-0.
Η Καλαμάτα δεν ίδρωσε στην έδρα του Αστέρα Μαχαιράδου, του οποίου στέρησε τους βαθμούς της νίκης, επικρατώντας με ιδιαίτερη ευκολία με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ, νίκησε και τον Ατρόμητο Λάππα την 13η «ημέρα» του πρωταθλήματος.
Στοπ από Αχαϊκή
Την 14η αγωνιστική, το αήττητο σερί της Καλαμάτας έσπασε στην έδρα της Αχαϊκής, όπου και γνώρισε την ήττα με 2-0, τίποτα όμως δεν ήταν ικανό για να χαλάσει το καλό κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα.
Ξέσπασμα και δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος
Μετά την ήττα από την Αχαϊκή, η «Μαύρη Θύελλα» ξέσπασε κατά του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, τον οποίο και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ. Οι παίκτες της ομάδας προερχόμενοι από την ευρεία νίκη κατά του Ολυμπιακού, επικράτησαν εκτός έδρας του Αχιλλέα Καμαρών με 0-1 και συνέχισαν με «τεσσάρα» απέναντι στον Αστέρα Αμαλιάδας που ουσιαστικά «κλείδωσε» το πρωτάθλημα.
Αντίθετα με την αρχή της σεζόν, η ομάδα της Καλαμάτας δεν ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Την 19η αγωνιστική, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Πάμισο Μεσσήνης, με τις αμφιβολίες του κόσμου να φτάνουν στα αυτιά των παικτών και να πεισμώνουν ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.
Η δύσκολη νίκη επί του Ζαβλανίου έδωσε τροφή σε τρίτους, προσπαθώντας να αμφισβητήσουν την ομάδα και να προσπαθούν να χαλάσουν το καλό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια ανάμεσα σε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση.
Την 21η αγωνιστική, ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Κυπαρισσίας και οι φόβοι για να χαθεί η άνοδος αυξανόταν συνεχώς. Η επόμενη αγωνιστική, βρήκε την πρωτοπόρο Καλαμάτα να παίρνει ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στις Κροκεές που είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα, χρόνο για βρούνε τι φταίει για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας. Κάτι και που έγινε.
Στην 23η αγωνιστική η Καλαμάτα διέλυσε με 5-1 εκτός έδρας τον Μεσσηνιακό, με το ηθικό να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα. Την επόμενη, έφερε ισοπαλία με τον Διαγόρα Βραχνέικων και στην 25η πήρε σπουδαίο «διπλό» απέναντι στην Εράνη Φιλιατρών με 1-0 κρατώντας στα χέρια της την πρώτη θέση.
Τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Σπάρτη και το 2-0 κόντρα στον Εθνικό Σαγέικων, ξεχάστηκαν γρήγορα μετά την ισοπαλία-θρίλερ στην έδρα του Τριταιϊκού με 3-3.
Έχοντας πλέον εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ο Έλβιο Μάνα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά και σε νεαρούς, προκειμένου να «ψηθούν», για την επιστροφή της ιστορικής Καλαμάτας στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Στην 29η στροφή του πρωταθλήματος, η Καλαμάτα πήρε τους βαθμούς που ήθελε απέναντι στον Αστέρα Μαχαιράδου με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε εκτός έδρας και του Ατρόμητου Λάππα.
Η Αχαϊκή, αποδείχτηκε ο «δήμιος» της Καλαμάτας για την φετινή χρονιά, καθώς στον πρώτο γύρο ηττήθηκε, ενώ στην 31η αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μιας και ήρθε ισόπαλη με 2-2.
Για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, απομένουν ακόμη τρεις αγωνιστικές, όμως η Καλαμάτα έχει ήδη εξασφαλίσει το… εισιτήριο ανόδου και από την νέα αγωνιστική περίοδο, θα αγωνίζεται στην Football League 2.