Κοντονής: «Μετακινήσεις με λέσχες»

Κοντονής: «Μετακινήσεις με λέσχες»

Μόλις συγκροτηθούν οι λέσχες οπαδών θα… ανοίξει ο… δρόμος για τις οργανωμένες μετακινήσεις, όπως τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM» για το θέμα της απαγόρευσης μετακινήσεων, το αυτοδιοίκητο, αλλά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός μίλησε για:

Την τοποθέτησή του στη Βουλή και τη πλαστή ενημερότητα της ΕΠΟ: «Αυτό που ανέφερα είχε συμβεί στο παρελθόν επί των ημερών του κ. Ανδριανού. Ερωτήθηκα στην Βουλή και απάντησα καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα. Όπου υπάρχει έλεγχος υπάρχει και προστασία του δημοσίου χρήματος. Ελπίζω να μην είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν και να ήταν μια επιπολαιότητα. Έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να μάθω αν έχουν γίνει οι νόμιμες διαδικασίες για αυτή την υπόθεση. Δεν πάρθηκαν τότε τελικά τα χρήματα καθώς ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός».

Τη στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό: «Έχουμε έναν προϋπολογισμό κατά 12.000.000 ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Αυτόν τον προϋπολογισμό τον έφερε εδώ η προηγούμενη κυβέρνηση. Με βάση αυτόν τον προϋπολογισμό ήδη έχουμε πει πως τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πάρουν 540.000 ευρώ. Επίσης, έχω ζητήσει μια έκτακτη επιχορήγηση που κατά μεγάλο βαθμό θα ενισχύσει τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Την απαγόρευση μετακινήσεων: «Οι μετακινήσεις οργανωμένων φιλάθλων επιτρέπονται από τον νόμο και κανείς δεν μπορεί να τις αποτρέψει αλλά θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί οι περίφημες λέσχες των οπαδών. Αυτές θα λειτουργούν υπό την ευθύνη και την αιγίδα των ποδοσφαιρικών ομάδων. Μόλις αυτό γίνει κανείς δεν θα έχει ούτε την πρόθεση ούτε την διάθεση να απαγορεύσει τις μετακινήσεις. Για να φτάσουμε σε μια απαγόρευση πρέπει να υπάρχουν αιτήματα της Ελληνικής αστυνομίας και της επιτροπής αντιμετώπισης βίας. Εγώ αυτοδύναμος δεν μπορώ να επέμβω. Οι λέσχες θα μπορούν να μετακινούνται με την ευθύνη της ομάδας, θα διοργανώνει τις εκδρομές η ομάδα, θα λειτουργούν όλα με βάση τον νόμο και θα ξέρουμε τα πάντα. Βρισκόμαστε σε ένα κράτος που έχει νόμους και θα πρέπει αυτοί να είναι σεβαστοί και να εφαρμόζονται».

Το προσχέδιο νόμου προς διαβούλευση: «Κατέθεσα το σχέδιο για τα έκτακτα μέτρα καταπολέμησης της βίας. Έχει πάρει τον δρόμο του προς την Βουλή. Όλα αυτά τελειώνουν την Μεγάλη Δευτέρα στις 14:00. Όποιος θέλει μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του και να κάνει προτάσεις».

Το αυτοδιοίκητο: «Στην Ελλάδα καμία Ομοσπονδία δεν μπορεί να λειτουργεί ως ανεξέλεγκτος φύλακας που θα καθορίζει αυτοδύναμος. Όλες οι ομοσπονδίες λειτουργούν με το αυτοδιοίκητο υπό την αιγίδα του Ελληνικού κράτους. Όπως ελέγχομαι εγώ, ελέγχονται όλοι».

Το πότε θα… ανέβει στην Θεσσαλονίκη: «Βεβαίως θα ανεβούμε προς τα πάνω. Άμεσα μετά το Πάσχα θα έρθω στην Θεσσαλονίκη. Έχω προγραμματίσει να έρθω μετά το Πάσχα».

Το αν μπορούν να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα: «Μπορούμε να φέρουμε επενδυτές στην Ελλάδα αν έχουμε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν είναι εμπεδωμένοι οι κανόνες λειτουργίας της αγοράς και της οικονομίας. Μπορούν να έρθουν και να επενδύσουν με δύο προϋποθέσεις, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

«Επίθεση» αγάπης από τους φίλαθλους της Ρεάλ Μαδρίτης: «Κριστιάνο μείνε»
«Επίθεση» αγάπης από τους φίλαθλους της Ρεάλ Μαδρίτης: «Κριστιάνο μείνε»
Σαλάχ: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβω το Μουντιάλ»
Σαλάχ: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβω το Μουντιάλ»
Τζόκερ κλήρωση: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 3.200.000 ευρώ
Τζόκερ κλήρωση: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 3.200.000 ευρώ
Παναθηναϊκός Superfoods: Ο δρόμος για το 30-0 (videos+photos)
Παναθηναϊκός Superfoods: Ο δρόμος για το 30-0 (videos+photos)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης