Ντιέγκο στο Onsports: «Σφήνα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ντιέγκο στο Onsports: «Σφήνα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο γνωστός Βραζιλιάνος διεθνής μεσοεπιθετικός, Ντιέγκο, εξηγεί στο Onsports γιατί πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείσει μία από τις πρώην ομάδες του, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους, από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 29χρονος άσος της Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε τη χρονιά 2009/10 στην «κυρία» και τις περιόδους 2011/12 και 2014 στους «ροχιμπλάνκος», τους ξέρει καλά και πιστεύει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν τις δυνατότητες να τους «κοντράρουν» στα ίσια με «οδηγό» τη νίκη τους στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επί των πρωταθλητών Ισπανίας.

Έχοντας περάσει ακόμα από Σάντος, Πόρτο, Βέρντερ Βρέμης και Βόλφσμπουργκ, ο Ντιέγκο, φέτος το καλοκαίρι, υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε και είναι πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή του απαριθμώντας τους λόγους. Αποτελεί και μέλος της εθνικής Βραζιλίας, τελευταία δεν καλείται, αλλά θα ήθελε να παίξει ξανά στη «σελεσάο», κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει μέσα από τις εμφανίσεις του με τη «Φενέρ».

Μετά από μια καριέρα σε Βραζιλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, τη φετινή χρονιά επέλεξες να συνεχίσεις στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε. Πώς πήρες αυτή την απόφαση; Από ποιες άλλες ομάδες διάλεξες τη «Φενέρ»;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες που με ήθελαν. Δεν νιώθω άνετα να αναφερθώ σε άλλες προτάσεις. Έκανα την επιλογή της Φενέρμπαχτσε επειδή έχουν πολύ καλό πλάνο και είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Τουρκία. Οπότε, στο τέλος είναι η καλύτερη απόφαση για εμένα και η σωστή, διότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος εδώ. Όταν έφτασα στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκα με τους ανθρώπους, κατάλαβα ότι πήρα την καλύτερη απόφαση».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τη Φενέρμπαχτσε και οι προσωπικοί; Πιστεύεις ότι μπορείτε να κατακτήσετε τίτλο και ποιον;

«Ο στόχος μου είναι φυσικά να είμαι πρωταθλητής με τη Φενέρμπαχτσε. Είμαι εδώ, σε μια πρωταθλήτρια ομάδα και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να τη βοηθήσω να διατηρήσει τον τίτλο. Έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε αυτό, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, έναν καλό προπονητή και όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε τον στόχο και δουλεύουμε πολύ για να το καταφέρουμε. Διαθέτουμε μοναδικούς οπαδούς στον κόσμο. Είναι απλά εκπληκτικοί. Έχουμε έναν σπουδαίο πρόεδρο, καλή διοίκηση και καλούς παίκτες. Υπάρχει μια πραγματικά οικογενειακή ατμόσφαιρα εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ.

Η Φενέρμπαχτσε έχει πολλές δραστηριότητες: είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος. Έχουν ένα fanshop που λέγεται Fenerium, στο οποίο έχουν μια ευρεία συλλογή όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά επίσης για καθημερινά περιστασιακά πράγματα. Ο σύλλογος έχει πολλούς συνδέσμους μελών σε όλον τον κόσμο: από τις ΗΠΑ στη Γερμανία, από τη Γαλλία στην Ελβετία. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη Φενέρμπαχτσε, αλλά επίσης για τη δημιουργία κοινωνικών οργανισμών όπως για τη βοήθεια φτωχών παιδιών και άλλα. Φανταστείτε έναν σύλλογο που έχει μια εταιρία κινητών! Σαν παίκτες όλοι χρησιμοποιούμε τη Fenercell GSM».

Πριν από τη Φενέρμπαχτσε, το όνομά σου είχε ακουστεί για ελληνικές ομάδες αρκετές φορές. Είχες ποτέ πρόταση από την Ελλάδα;

«Δεν υπήρξε καμία επίσημη προσφορά από ελληνικές ομάδες. Πάντα μιλούσα με κάποια πρακτορεία ή μερικούς μάνατζερ που με έπαιρναν τηλέφωνο, αλλά στο τέλος ποτέ δεν έκαναν μια επίσημη πρόταση για εμένα. Οι ελληνικές ομάδες είναι πάντα δύσκολες όταν παίζω εναντίον τους. Έχουν καλές και δυνατές ομάδες. Πάντα ακούω φήμες, αλλά ποτέ δεν μου έγινε προσφορά για επίσημο συμβόλαιο από αυτούς».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα σαν χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι γνώση έχεις;

«Έχω καλή σχέση με την Ελλάδα. Ήμουν εκεί, κάτι λιγότερο από δύο μήνες πριν. Είναι απλά μια φανταστική χώρα, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Ήταν πολύ ωραίο να είμαι εκεί με την οικογένειά μου. Και όπως είπα, έπαιξα κόντρα σε ελληνικές ομάδες στο παρελθόν. Μπορώ να πω ότι οι ελληνικές ομάδες είναι πάντα δύσκολες, η ατμόσφαιρα ήταν πάντα ωραία, το γήπεδο και οι οπαδοί. Έφτιαχναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, οπότε ήταν πραγματικά ωραία».

Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε φιλικό παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Εσύ δεν αγωνίστηκες, αλλά είδες το ματς; Τι εντυπώσεις σού άφησαν οι Έλληνες;

«Είχα θαυμάσιες εντυπώσεις όταν η Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε απέναντι στον Ολυμπιακό. Μοιάζει ότι είναι καλύτεροι συγκριτικά με το παρελθόν, πιο δυνατοί τώρα από ό, τι παλιά. Το έδειξαν αυτό στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Έπαιξαν πολύ καλά και κέρδισαν τον αγώνα. Έχουν βελτιωθεί πολύ, ήταν μια καλή εντύπωση. Εγώ δεν έπαιξα εναντίον τους, αλλά ήμουν στο γήπεδο και είδα την αναμέτρηση».

Έχεις παίξει σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους στο παρελθόν, δύο ομάδες που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι θεωρούν την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους ως τα φαβορί για να προκριθούν στους «16», αλλά πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να μπει ανάμεσά τους;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός το έδειξε αυτό στο πρώτο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ότι μπορεί να το καταφέρει και φυσικά θα είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά έχουν πιθανότητες. Πρέπει να παλέψουν για αυτές».

Μπορείς να μας πεις για τις εντυπώσεις σου από Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης σαν συλλόγους;

«Ήταν πολύ καλά, αλλά στη Γιουβέντους ήμουν για μικρό διάστημα. Ήταν για μία σεζόν, όμως ήταν φανταστικά. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και οι οπαδοί ήταν πάρα πολύ καλοί. Το ιταλικό πρωτάθλημα πρέπει να βελτιωθεί λίγο. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι όσο δυνατοί ήταν στο παρελθόν, αλλά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ήταν πολύ καλά για εμένα. Η Ατλέτικο είναι στα σίγουρα καλύτερη. Ήμουν 1.5 χρόνο εκεί και κατέκτησα σημαντικούς τίτλους. Η πόλη, το πρωτάθλημα και όλα ήταν πολύ καλά. Για εμένα ήταν μια φανταστική εμπειρία».

Είσαι ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια δεν λαμβάνεις κλήση από την εθνική ομάδα της πατρίδας σου.  Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είσαι εκεί;

«Νομίζω ότι έχω πιθανότητες να είμαι στην εθνική ομάδα, αλλά φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτή. Έχουμε πολλούς παίκτες παντού. Στο παρελθόν ήμουν εκεί και ήταν πολύ καλά. Κέρδισα σημαντικούς τίτλους με βραζιλιάνικες ομάδες. Ελπίζω να επιστρέψω, όμως πρέπει να δουλέψω πολύ εδώ και να έχω καλά αποτελέσματα με τη Φενέρμπαχτσε. Αυτό θα κάνω».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Ντιέγκο:

Ντιέγκο στο Onsports: «Σφήνα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους ο Ολυμπιακός» (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved