«Θα καταθέσω ως μάρτυρας»

«Θα καταθέσω ως μάρτυρας»

Ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος θα καταθέσει ο Αχιλλέας Μπέος στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Με παρέμβασή του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 o ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου διευκρίνισε πως θα καταθέσει «ανωμοτί» (χωρίς να ορκιστεί) και μόνο αν μέσα από τη δική του κατάθεση ή τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων προκύψουν ενδείξεις ή αποδείξεις και του ασκηθεί ποινική δίωξη, θα βρεθεί κατηγορούμενος.

«Σε όλη τη διαδικασία των καταθέσεων 7-10-12 ατόμων, όσων έχουν κληθεί μπορεί να προκύψει μέσα από τις μαρτυρίες κάποιο γεγονός και να βρεθείς κατηγορούμενος. Εγώ δεν πάω ως ύποπτος, πάω ως μάρτυρας. Αν μέσα από την κατάθεση τη δική μου και τις άλλες, προκύψει ότι υπάρχουν ενδείξεις ή αποδείξεις, ότι θα μου ασκηθεί ποινική δίωξη τότε θα κληθώ ως κατηγορούμενος.  Τώρα όμως πάω ως μάρτυρας, όπως πάνε όλοι, είπε χαρακτηριστικά.

O Αχιλλέας Μπέος είπε ακόμα πως περιμένει να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα από τις καταθέσεις και πως έχει και ο ίδιος στοιχεία να καταθέσει που όμως δεν τα δημοσιοποιεί. Τόνισε ωστόσο πως ο ίδιος έχει μάρτυρα που θα καταθέσει ότι συνομιλητής του στις περιβόητες κασέτες ήταν ο Νίκος Πατέρας.

Προέβλεψε δε πως από τις εξελίξεις κάποιοι άλλοι θα εκτεθούν και όχι ο ίδιος.

Αναφέρθηκε ακόμα και στην επικείμενη πώληση του Ολυμπιακού Βόλου και τόνισε πως κάνει συζητήσεις που αν ευοδωθούν θα μεταβιβάσει τις μετοχές του, διαφορετικά θα συνεχίσει ο ίδιος στη διοίκηση της ομάδας της Μαγνησίας και την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μπέος είπε:

Για την κλήση του από τον εισαγγελέα και το θέμα των κασετών:

«Θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ας ελπίσουμε ότι θα γίνει και η άρση του απορρήτου για να μάθει ο κόσμος ποιος μίλησε και τι είπε και να πέσει η μάσκα του υποκλοπέα και αυτού που μοντάρισε τις κασέτες και που δεν είναι άλλος από τον Νίκο Πατέρα.

Εχω κι εγώ στοιχεία, αλλά δεν τα δημοσιοποιώ. Για κορόιδο ψάχνετε;  Ένα από τα πολλά που έχω να προσθέσω είναι να αποδείξω ότι αυτές οι κασέτες είναι πλαστογραφημένες, προϊόν υποκλοπής και μονταρισμένες. Είναι δεδομένο ότι είναι. Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ, θα το έχει ο Κούγιας που εν γνώσει του το δημοσιοποίησε. Καλούμαι να αποδείξω αν συνομιλητής μου είναι ο κ. Πατέρας. Εχω κι εγώ μάρτυρα που θα πει ότι είναι ο Πατέρας. Εχω μάρτυρα που μέσα στο γραφείο του τον φώναξε και άκουσε τις κασέτες.

Εχουμε πολλά να πούμε, εύχομαι η εισαγγελία να τους πάει ως το τέλος, εμένα το πολύ πολύ να μου ασκήσουν καμιά ποινική δίωξη που δεν το εύχομαι, γιατί από πουθενά δεν προκύπτει καμία κατηγορία. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Για όλα όσα έχουν καταγγελθεί δεν έχω έμμεσο συμφέρον. Τι με νοιάζει εμένα το Αρης – Παναθηναϊκός ή το Μακάμπι – Ολυμπιακός; Με νοιάζει όμως το ηθικό θέμα, των παιδιών μου κ.λπ. Ας ψάξουν οι πολιτικοί της χώρας να πάνε άλλον για εξιλαστήριο θύμα. Οσο για την τρίτη κασέτα ο Κούγιας είπε ότι είναι το ίδιο υλικό από άλλους ανθρώπους. Αλλά επειδή θεωρεί ο Κούγιας ότι ο Μπέος είναι εύκολος έκανε όσα έκανε. Θα δούμε όμως στην πορεία ποιος είναι εύκολος και ποιος θα καθίσει στο σκαμνί. Εγώ δεν θα γίνω ρουφιάνος στα 52 μου. Θα αμυνθώ για το κομμάτι αυτό. Δεν θα ανοίξω το στόμα μου. Ο Μπέος δεν τραγουδάει. Τα παντελόνια που φοράω τα τιμώ, δεν τα φοράω για το κρύο. Εχουν την δυνατότητα να βρουν ποιος ήταν ο εντολέας για αυτούς που έδειραν τον Βασσάρα. Αν νομίζουν ότι με δωρεές 200.000 ευρώ θα εξαγοράσουν συνειδήσεις, κάποιοι είναι γελασμένοι. Πλέον είμαστε σε πόλεμο. Στον πόλεμο να ξέρουν όσο τον ξεκινάνε ότι υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές. Εχω μάθει στη ζωή μου να πολεμάω έντιμα. Και να μην φοβάμαι γιατί ούτε έμπορος  ναρκωτικών υπήρξα, ούτε δημόσια έργα έχω πάρει. Βασίζομαι στην αγνότητά μου - μέσα στα πλαίσια που μου επιτρέπουν να αγωνιστώ και να διεκδικήσω κάποια πράγματα – και στις δυνάμεις του Αχιλλέα Μπέου. Αν νομίζουν ότι είναι εύκολος αντίπαλος ο Μπέος, κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα δείτε από τις εξελίξεις που έρχονται ποιοι θα εκτεθούν. Πάντως όχι εγώ».

Για το θέμα της μεταβίβασης μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου:

«Εδωσα έναν όρκο στον πατέρα μου, ότι φεύγω από τον Ολυμπιακό Βόλου, θα πουλήσω. Ο λόγος μου είναι η περιουσία μου. Πρέπει να βρεθεί άνθρωπος και όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, μια ανώνυμη εταιρεία, δεν είναι εύκολο να ψάξουμε επενδυτή. Αν βρεθεί, έφυγε ο Μπέος από τον Βόλο. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαλύσω αυτό που έχτισα. Είναι σεμινάριο παραγοντισμού, οργάνωσης και αν θέλετε και λειτουργίας διοίκησης. Δεν έχω ορίσει ποσό απ’ όπου θα ξεκινήσω τις συζητήσεις. Εχω κάνει συζητήσεις, έχω ραντεβού καθοριστικό σήμερα, έχω ένα ακόμα την άλλη εβδομάδα, την Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω θα πούμε κάποια πράγματα για την μεταβίβαση των μετοχών. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιστορία, είναι ιδέα, δεν είναι ένα μαγαζάκι, πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα ότι αυτός που θα αναλάβει θα έχει τη δυνατότητα να τον οδηγήσει σε ήσυχα νερά.

Αν δεν βρεθεί αγοραστής, αυτό που είπα για τους παίκτες, ότι δηλαδή θα τους πουλήσω, είναι άδικο για τους  14.000 ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα. Δεν θα πουλήσουμε, του χρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι μέσα στην τριάδα 100%. Αν δεν βρεθεί αγοραστής, θα συνεχίσω, τι θα κάνω, θα το διαλύσω; Θα είναι πιο εύκολο και το έργο μου, γιατί η ομάδα έχει κορμό, έχει κόσμο που την στηρίζει, διοίκηση με διοικητική ηρεμία και εγγυήσεις . Και με κάποιες προσθήκες , καθώς οι άλλοι δεν θα μπορέσουν να επενδύσουν λόγω της κρίσης, θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου ένα σκαλί  παραπάνω. Εύχομαι όμως να βρεθεί κάποιος να πάρει τον Ολυμπιακό Βόλου στα χέρια του».



Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved