Ένοχος ο Ψωμιάδης και άλλοι τέσσερις!

Ένοχος ο Ψωμιάδης και άλλοι τέσσερις!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφασή του για την υπόθεση των στημένων αγώνων, κρίνοντας ως ενόχους τους Μάκη Ψωμιάδη, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλο, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη - Πενταετής κάθειρξη προτάθηκε για τον Μάκη Ψωμιάδη

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων ήταν έντεκα, με τους πέντε εξ αυτών να καταδικάζονται! Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τους περισσότερους να απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών με μοναδική εξαίρεση τον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρο, ο οποίος κρίθηκε αθώος για όλα από την έδρα.

Από εκεί και πέρα, ο Μάκης Ψωμιάδης αθωώθηκε για ένταξη και συμμετοχή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όμως, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ'επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τον γιο του όπως αναφέραμε να κρίνεται αθώος για όλα.

Ένοχος για δωροδοκία, δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ενώ ο Θωμάς Μητρόπουλος κρίθηκε ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες. Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος κρίθηκε ο Διονύσης Κοτούλας, ενώ με την ίδια κατηγορία κρίθηκε ένοχος και ο Περικλής Αμανατίδης.

Λόγω αμφιβολιών αθωώθηκαν οι Γιάννης Παπακώστας, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Πλέον, το Δικαστήριο θα προτείνει τις ποινές όσων κρίθηκαν ένοχοι, με τους συνηγόρους τους να έχουν ζητήσει να ληφθούν υπόψη τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των κινήσεών τους μετά τη γνωστοποίηση των κατηγοριών τους. Η Εισαγγελέας ζήτησε να ληφθούν υπόψη τα ελαφρυντικά μόνο για τους κ. Κωτούλα και Αμανατίδη, ενώ τόνισε πως δεν μπορούν να ισχύουν ελαφρυντικά για τον Μάκη Ψωμιάδη από τη στιγμή που τελεί υπό κράτηση. Επίσης, για τον Θωμά Μητρόπουλο η κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου επεσήμανε πως πρόκειται για ένα «από τα σκοτεινά πρόσωπα της διαδικασίας, το οποίο από το 1981 μέχρι σήμερα έχει καταδίκες για παραβατική συμπεριφορά».

Οι συγκεκριμένες εισηγήσεις από την Εισαγγελέα προκάλεσαν τις αντιδράσεις των συνηγόρων των ενόχων. Πιο έντονη ήταν αυτή του συνηγόρου του Θωμά Μητρόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «η απόφαση είναι απαράδεκτη», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «αν είναι σκοτεινή φυσιογνωμία ο Θωμάς Μητρόπουλος, τότε τί είναι ο Βλαστός;». Στη συνέχεια διακόπηκε η διαδικασία για να επιστρέψει η έδρα και να ανακοινώσει τις προτάσεις της επί των ποινών όσων κρίθηκαν ένοχοι.

Οι προτεινόμενες ποινές

Η διαδικασία άρχισε εκ νέου, με την Εισαγγελέα να προτείνει πενταετή κάθειρξη για τον Μάκη Ψωμιάδη για εκβίαση, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία και φυλάκιση 1 έτους και 10.000 ευρώ για δωροληψία. Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου προτάθηκε φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία και φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό. Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία είναι η προτεινόμενη ποινή για τον Θωμά Μητρόπουλο, ενώ φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία αυτή για τους Περικλή Αμανατίδη και Διονύση Κωτούλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας ζήτησε να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται στις αναμετρήσεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι.

Οι αναμετρήσεις είναι: Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα, Ηλυσιακός – Εθνικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός, Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας.

Τέλος, να σημειωθεί πως για την περίπτωση του Μάκη Ψωμάδη η ποινή της κάθειρξης σημαίνει φυλάκιση καθώς δεν είναι εξαγοράσιμη και δεν μπορεί να έχει αναστολή. Ωστόσο, από τον συνολικό χρόνο της κάθειρξης του άλλοτε κραταιού παράγοντα, θα αφαιρεθεί το διάστημα που είναι προφυλακιστέος τόσο στην Ελλάδα όσο και νωρίτερα στα Σκόπια.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved