Φωτάκης: «Όνειρο το εξωτερικό»

Φωτάκης: «Όνειρο το εξωτερικό»

Για τη μεταγραφή του στη Σανλιούρφασπορ και το βήμα που έκανε στην καριέρα του μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Φωτάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την μεταγραφή του στην Σανλιούρφασπορ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας:

«Ο κύριος λόγος που πήγα στην Τουρκία ήταν ο τρόπος με τον οποίο με υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας και ήταν πολύ καλός, αν και αυτός ήταν από τους βασικούς μου προβληματισμούς μου. Έχει ένα πολύ όμορφο γήπεδο και οι εγκαταστάσεις δεν έχουν να ζηλέψουμε τίποτα από τους κορυφαίους συλλόγους της Τουρκίας Ήταν πάντα στόχος μου να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Από τα παιδικά μου χρόνια ήθελα να παίξω στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια να παίξω έξω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για το αν μίλησε με τον Φάνη Γκέκα, γνώστη των δεδομένων στην Τουρκία, πριν υπογράψει:

«Δεν έχουμε μιλήσει με τον Φάνη. Μόνο με τον Τουμέρ Μετίν μίλησα, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στη Λάρισα. Ο μόνος μου προβληματισμός ήταν πώς θα με υποδεχθούν, αλλά από τη στιγμή που ξεπεράστηκε δεν υπήρχε λόγος να χαλάσει η μεταγραφή».

Για το ποια είναι η Σανλιούρφασπορ:

«Η ομάδα μου είναι της Κυβέρνησης και δεν περίμενα να έχω τέτοια υποδοχή. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάρει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα της Τουρκίας. Πριν από λίγο καιρό μίλησα με τον πρόεδρο της ομάδας και μου εξήγησε το πλάνο του. Έχουν γίνει 6-7 μεταγραφές έμπειρων παικτών από την πρώτη κατηγορία μαζί με εμένα. Υπάρχει προγραμματισμός να πάρει άμεσα την άνοδο στην Σούπερλιγκ».

Για το αν φοβήθηκε πως με την μεταγραφή του θα μειωθούν οι πιθανότητές που έχει να κληθεί στην Εθνική:

«Μπορεί να μειώνονται οι πιθανότητες. Ο βασικός μου στόχος ήταν να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω να πρωταγωνιστήσω στην ομάδα μου και από εκεί και πέρα είναι θέμα του Φερνάντο Σάντος ποιους θα καλέσει στην ομάδα».

Για τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του:

«Τα χρήματα ήταν σχεδόν τα διπλάσια από εκείνα που έπαιρνα στον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Η πρόταση ήταν εξαιρετική και δεν υπάρχουν τέτοιες προσφορές στην Ελλάδα, με μοναδική εξαίρεση τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό».

Για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ:

«Έχω αρκετούς φίλους στον ΠΑΟΚ. Μίλησα μαζί τους και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία. Η Μέταλιστ είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα και μακάρι να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League».

Για τις πιθανότητες του «Δικεφάλου του Βορρά» να πάρει το πρωτάθλημα:

«Είναι νωρίς να μιλάμε ακόμα για πρωτάθλημα. Ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός. Με τον νέο προπονητή και τις μεταγραφές που έχουν γίνει μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Ολυμπιακό».

Για τις πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας να φτάσει στα γήπεδα της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι:

«Είμαστε όλοι αισιόδοξοι. Η Εθνική έχει αποδείξει πως στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας».



Elite League: Ξανά στην Α1 μετά από 24 χρόνια ο Μίλωνας!
Elite League: Ξανά στην Α1 μετά από 24 χρόνια ο Μίλωνας!
Basket League: Εύκολα το 1-0 ο Προμηθέας επί του Άρη
Basket League: Εύκολα το 1-0 ο Προμηθέας επί του Άρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Κανονικά στη Θεσσαλονίκη Ναν και Μπαλτσερόφσκι
Παναθηναϊκός AKTOR: Κανονικά στη Θεσσαλονίκη Ναν και Μπαλτσερόφσκι
Απολύθηκε ο Αλέγκρι απ' την Γιουβέντους!
Απολύθηκε ο Αλέγκρι απ' την Γιουβέντους!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved