Ιωαννίδης: «Ο Σαρρής ξεκίνησε καλά…»

Ιωαννίδης: «Ο Σαρρής ξεκίνησε καλά…»

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας ανάμεσα στον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Γιώργο Σαρρή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ τα είπαν για περίπου μιάμιση ώρα έθεσαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν αυτόν τον καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για «αξιοκρατία, διαφάνεια και ίσους όρους στο ποδόσφαιρο», έκανε λόγο ο Γιάννης Ιωαννίδης που έδωσε διευκρινήσεις και για τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ ο Σαρρής από την πλευρά του, έθεσε – μεταξύ άλλων - τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

«Ο πρόεδρος ξεκίνησε καλά τη θητεία του και θα συνεχίσει έτσι. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα από κοινού. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ψηλά, να έχει αξιοκρατία, να έχει διαφάνεια και ίσους όρους για όλες τις ομάδες. Αυτό θέλουμε και οι δύο. Ο πρόεδρος έχει καλές σκέψεις που θα τις υλοποιήσει και θα τις εφαρμόσει στη συνέχεια.

Σκοπός είναι να μην έχουμε στημένα παιχνίδια, βία και ντόπινγκ. Αυτοί είναι οι εχθροί του ποδοσφαίρου και θα τα κυνηγάμε με την ψυχή μας. Συζητήσαμε και για την Εθνική ομάδα και συμφωνήσαμε ότι με εξαίρεση το ματς με τη Βοσνία, τα πράγματα πάνε πολύ καλά», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ ο Γιώργος Σαρρής υπογράμμισε:

«Κάναμε με τον υφυπουργό μια πολύ καλή συζήτηση, εφ όλης της ύλης. Ακολουθούμε κοινή γραμμή και θα αγωνιστούμε για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο και να προχωρήσουμε μπροστά.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το συζητήσαμε με τον υφυπουργό και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά (όπου στεγάζεται και το προπονητήριο της Εθνικής ποδοσφαίρου), ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε:

«Υπήρχε μια δέσμευση μέχρι τις 31 Αυγούστου και μετά οι εγκαταστήσεις έπρεπε να παραδοθούν. Εγώ φώναξα την εταιρία που έχει αναλάβει τώρα το χώρο και της είπα ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν στο πάρκο που θα γίνει στον χώρο του αεροδρομίου. Μόνο τότε θα φύγουν οι εγκαταστάσεις από τον Άγιο Κοσμά και το ίδιο και κάποιες ομοσπονδίες που στεγάζονται στο χώρο. Οι εγκαταστάσεις εξάλλου, είναι αφύλαχτες και θα τις φυλάξουμε ώστε να μπαίνουν μέσα μόνο αυτοί που πρέπει».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο Ιωαννίδης κατέληξε:

«Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το κύτταρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Χρήματα θα δοθούν σε σωματεία που κάνουν ανάπτυξη στο άθλημα τους».Καιρός - Λαγουβάρδος: Χιόνια μέχρι και στη Γλυφάδα φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα
Καιρός - Λαγουβάρδος: Χιόνια μέχρι και στη Γλυφάδα φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου
ΠΑΣ Γιάννινα: Με Μπιλμπάο και Καραχάλιο στο Ηράκλειο (photo)
ΠΑΣ Γιάννινα: Με Μπιλμπάο και Καραχάλιο στο Ηράκλειο (photo)
Η Καλογρίδη με μπουρνούζι και η έξοδος Αρναούτογλου- Αντωνίου
Η Καλογρίδη με μπουρνούζι και η έξοδος Αρναούτογλου- Αντωνίου