Στον τελικό Κ17 ο Άρης!

Στον τελικό Κ17 ο Άρης!

Την πρόκριση στον τελικό της Super League Κ17 πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (12/5) ο Άρης καθώς επικράτησε με 5-3 στα πέναλτι του Πανιωνίου στον πρώτο ημιτελικό της τελικής φάσης που έγινε στην Τρίπολη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εύστοχη στην… ρώσικη ρουλέτα και πήρε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της Δευτέρας (14/5) όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση. Ο Αντωνιάδης άνοιξε το σκορ στο 100’ για τους «κίτρινους», όμως στο 111’ ο Σπανός έφερε το ματς στα ίσια για τον Πανιώνιο. Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Λουλάι ήταν ο… μοιραίος για τους «κυανέρυθρους», καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάντζαρη και έτσι η ομάδα του Βορρά πήρε την πρόκριση. Οι νικητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 103’ ο Ζήση αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Άρη, στο 16’ με τον Βαλαή να κάνει το γυριστό, αλλά ο Στρακόσια απέκρουσε.

Η… απάντηση για τους «κυανέρυθρους» ήρθε στο 26’ με την κεφαλιά του Μπεγλετζή, αλλά ο Μάντζαρης με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιστορικός μπήκε πιο… ορεξάτος και στο 53’ και πάλι ο Μπεγλετζής απείλησε με κεφαλιά, όμως για μία ακόμα φορά, ο Μάντζαρης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ και στο 76’ με τον Σουνά έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ιγνατίδη, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, ωστόσο, το πλασέ το δεύτερου δεν ήταν καλό και ο Στρακόσια απέκρουσε.

Έτσι οδηγηθήκαμε στην ημίωρη παράταση, όπου ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 95’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Γραμπής στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ζήση, αυτός πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσια και στη συνέχεια στην πλάτη του, αλλά ο πορτιέρο του Πανιωνίου μπλόκαρε.

Η υπεροχή των «κίτρινων» έφερε… καρπούς πέντε λεπτά αργότερα με τον Αντωνιάδη να ανοίγει το σκορ για τον Άρη. Συγκεκριμένα, ο Ανδρεάδης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Παπουτσή, αυτός δεν μπόρεσε να ελέγξει και ο Αντωνιάδης που κυνήγησε την φάση με προβολή νίκησε τον Στρακόσια και έκανε το 1-0.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλονικείς έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Ζήση αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μπλάνα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αρώνη.

Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον Πανιώνιο, ο οποίος πίεσε για να πετύχει το τέρμα που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Στο 106’ ο Πίττας πήρε την κεφαλιά, ο Μάντζαρης δεν κατάφερε να ελέγξει την φάση, όμως πάνω στην γραμμή, ο Ανδρεάδης έδιωξε με κεφαλιά.

Οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλεύτηκαν τη αριθμητική τους υπεροχή, καθώς στο 11’ έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Γραμπής δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι, καθώς… έστρωσε την μπάλα στον Σπανό, ο οποίος μέσα από την περιοχή του Άρη δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το… δώρο και έκανε το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι:

Λεμονής (Άρης): 1-0
Μπεγλετζής (Πανιώνιος): 1-1
Μαρινόπουλος (Άρης): 2-1
Μέξης (Πανιώνιος): 2-2
Ανδρεάδης (Άρης): 3-2
Λουλάι (Πανιώνιος): απόκρουση
Πασχαλίδης (Άρης): 4-2
Γκίνης (Πανιώνιος): 4-3
Παπουτσής (Άρης): 5-3

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας (Μεσσηνίας), ο οποίος απέβαλε στο 103’ τον Ζήση και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκούμα, Κιβρακίδη και Ανδρεάδη.

Πανιώνιος (Δημακόπουλος): Στρακόσια, Μέξης, Κωστάλας (117’ Βατουσιάδης), Ρουσάκης (93’ Πίττας), Λουλάι, Πινιώτης, Μπρέντι (98’ Ζήσης), Γκίνης, Μπεγλετζής, Γκούμας (77’ Αρώνης), Πολίμος (53’ Σπανός).

Άρης (Θέος): Μάντζαρης, Μπιμπισίδης, Γραμπής, Αντωνιάδης, Ιγνατίδης (97’ Παπουτσής), Σουνάς (103’ Μαρινόπουλος), Ζήση, Βαλαής (65’ Πασχαλίδης), Κιβρακίδης (75’ Χατζηνικολάου), Λεμονής, Τσιπούρας (61’ Ανδρεάδης).



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved