Κορακάκης: «Η πρόκριση θα κριθεί στις άμυνες»

Κορακάκης: «Η πρόκριση θα κριθεί στις άμυνες»

Το σημερινό δεν είναι το πρώτο ραντεβού του Ατρομήτου με τον Αστέρα στο Κύπελλο. Εχει προηγηθεί ένα ακόμα στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Κορακάκης. Ο πολύπειρος μέσος μιλά στο Onsports, θυμάται και αναλύει...

Τη σεζόν 2007-08, οι Αρκάδες και οι Περιστεριώτες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και οι συμπτώσεις είναι... σατανικές. Κατ' αρχάς διαιτητής του αγώνα που διεξήχθη στις 16/01/2008 στην Τρίπολη (μονό παιχνίδι) ήταν ο Μιχάλης Κουκουλάκης που θα διαιτητεύσει και τη σημερινή αναμέτρηση! Κατά δεύτερον, ο μοναδικός παίκτης που συμμετείχε σε εκείνο το παιχνίδι και θα συμμετάσχει και στο σημερινό είναι ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Με τη διαφορά ότι τότε υπηρετούσε τον Αστέρα, ενώ σήμερα τον Ατρόμητο. Και τέλος, προπονητής των Αρκάδων σε εκείνο το ματς ήταν ο Πάουλο Κάμπος. Αν και η ομάδα του ηττήθηκε, στον Βραζιλιάνο δόθηκε τελικά η δυνατότητα να κοουτσάρει ακόμα και στα ημιτελικά του θεσμού (στο Ατρόμητος-Αρης)! Πολύ απλά, διότι δύο και κάτι μήνες μετά το εν λόγω ματς, ανέλαβε τον Ατρόμητο στον οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ενα τέλος που ήταν δραματικό, καθώς η ομάδα του Περιστερίου υποβιβάστηκε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς...

Πρωταγωνιστής εκείνου του σημαδιακού αγώνα ήταν ο Γιώργος Κορακάκης. Με δικό του γκολ στο 88', ο Ατρόμητος είχε επικρατήσει 1-0 και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του έτοιμου να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο Ολιβέιρα...

Το θυμάσαι εκείνο το ματς;

«Πως δεν το θυμάμαι. Ηταν Γενάρης, είχαμε μείνει με δέκα παίκτες και το γκολ το πέτυχα λίγο πριν τη λήξη έχοντας πάρει πάσα από τον Κατεμή. Το παιχνίδι είχε γίνει σε μια περίεργη περίοδο, καθώς είχαμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο πρωτάθλημα και να μην πηγαίνουμε καλά. Αυτή η πρόκριση αποδείχθηκε τελικά κομβική. Προχωρήσαμε κι άλλο στον θεσμό, φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και χάσαμε τον προσανατολισμό μας στο πρωτάθλημα, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα. Ευτυχώς και για τον Ατρόμητο και για τον Αστέρα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος και μπορούν να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή σε έναν ημιτελικό».

Υπάρχει φαβορί;

«Νομίζω πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Θα είναι αμφίρροπη δυάδα αγώνων, καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό μομέντουμ. Ο Ατρόμητος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του και έχει το εύκολο γκολ, αλλά από την άλλη, ο Αστέρας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή την περίοδο. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η πρόκριση δεν θα κριθεί από το σημερινό παιχνίδι ακόμα και αν επικρατήσει ο Αστέρας»

Ποιο χαρακτηριστικό πιστεύεις ότι θα κρίνει την πρόκριση;

«Μάλλον οι άμυνες ή πιο σωστά, η αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων, γιατί αμφότερες βρίσκουν τον τρόπο να σκοράρουν. Νομίζω ότι αν ο Ατρόμητος δεν δεχθεί γκολ στο Περιστέρι, θα γίνει αυτομάτως μικρό φαβορί. Ακόμα και με 0-0»

Θα μοιάζει ο σημερινός ημιτελικός με τον πρώτο περσινό ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Βόλο;

«Μάλλον όχι. Παρότι με τον Τσιώλη προπονητή, ο Αστέρας παίζει συνήθως ανοικτά, σήμερα τον περιμένω πιο επιφυλακτικό, ακριβώς επειδή υπάρχει και επαναληπτικός»

Και κάτι τελευταίο. Αν από το άλλο ζευγάρι προκριθεί ο ΟΦΗ, ο τελικός θα είναι ανοικτός. Αν περάσει ο Ολυμπιακός, που είναι και το φαβορί, θεωρείς ότι είτε ο Αστέρας, είτε ο Ατρόμητος θα έχουν ελπίδες να κάνουν την έκπληξη;

«Ναι, πιστεύω ότι όποιος και να περάσει, έχει ελπίδες. Σίγουρα ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί, θα είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά μιλάμε για ένα ματς που είτε για τον Αστέρα, είτε για τον Ατρόμητο, θα είναι το σημαντικότερο στην ιστορία τους. Και αμφότερες είναι καλές ομάδες, έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να χτυπήσουν ακόμα και τον Ολυμπιακό σε μονό παιχνίδι»  



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved