Το παρασκήνιο και οι συμβολισμοί από τη πόζα Μέσι-Κριστιάνο - Η σκακιέρα και η «μάχη» για τον GOAT
Instagram / Louis Vuitton

Το παρασκήνιο και οι συμβολισμοί από τη πόζα Μέσι-Κριστιάνο - Η σκακιέρα και η «μάχη» για τον GOAT

Το Μουντιάλ 2022 είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του, ωστόσο, η φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζουν σκάκι πάνω σε βαλίτσα διάσημου οίκου μόδας, είναι αυτή που έχει προκαλέσει ντελίριο σ’ όλον τον κόσμο.

Η Louis Vuitton και η φωτογράφος Άνι Λέμποβιτς κατάφεραν να αποθανατίσουν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό κλικ του αιώνα. Οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν «πετάξει» από πάνω τους τις ποδοσφαιρικές φανέλες, έχουν μπει στο ίδιο δωμάτιο και έχουν επιδοθεί σε μία διαφορετική «μάχη». Αυτή μίας παρτίδας σκάκι, πάνω σε βαλίτσα σήμα κατατεθέν του παγκόσμιου οίκου μόδας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Πορτογάλος «ομόλογός» του της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετέχουν σε μία τέτοια ενέργεια. Η Louis Voitton και η Άνι Λέμποβιτς κατάφεραν αυτό που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος επιθυμούσε αλλά δεν μπορούσε να το πετύχει. Μάλιστα, η εν λόγω φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την σέντρα στο Μουντιάλ 2022, το οποίο αναμένεται να είναι το τελευταίο στην καριέρα των δύο ποδοσφαιριστών και ίσως κρίνει και τη «μάχη» για την ανάδειξη του GOAT του αθλήματος.

Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι «Victory is a state of mind», το οποίο μεταφράζεται «ελεύθερα» στα ελληνικά: «Η νίκη είναι τρόπος σκέψης». Και ποιο είναι το καλύτερο «γήπεδο» για μια τέτοια «μάχη»; Φυσικά και μία σκακιέρα. Βέβαια, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, τόσο ο τίτλος, όσο η σκακιέρα, η επιλογή του «αθλήματος», αλλά και όλα στην εκπληκτική φωτογραφία της Άνι Λέμποβιτς δεν είναι τυχαία.

Ο συμβολισμός της σκακιέρας, η «μάχη» για τον GOAT και τα πιόνια

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν αφοσιωθεί στη μεγάλη παρτίδα. Ο Αργεντίνος είναι αυτός που σκέφτεται την επόμενη κίνησή του, ενώ ο Πορτογάλος περιμένει και ετοιμάζει την «απάντησή του». Δίπλα από τους δύο αστέρες υπάρχουν μερικά πιόνια που έχουν «θυσιαστεί», όμως, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως οι θέσεις στην σκακιέρα μόνο τυχαίες δεν είναι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναπαράσταση της αναμέτρησης των κορυφαίων σκακιστών, Μάγκνους Κάρλσεν και Χικάρου Νακαμούρα, η οποία έλαβε χώρα το 2017. Μόνο που η εν λόγω παρτίδα ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει νικητής και αμφότεροι μπόρεσαν να «κρατήσουν» τον τίτλο του κορυφαίου, χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Ίσως αποτελεί συμβολισμό και στη «μάχη» των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι για την ανάδειξη του GOAT στο ποδόσφαιρο ενόψει και του Μουντιάλ 2022.

CarlsenNakamuraChess

Όμως, τα κρυμμένα «μυστικά» μιας εμβληματικής φωτογραφίας δεν σταματούν εκεί. Βλέπετε, οι δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έχουν επιλέξει ως «πεδίο» της «μάχης» τους μία από τις πιο χαρακτηριστικές βαλίτσες του οίκου. Πρόκειται για ρέπλικα από τη θήκη που περιείχε το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εμφανίστηκε στον τελικό της διοργάνωσης του 2018 στη Ρωσία και για το οποίο «πάλεψαν» Γαλλία και Κροατία.

Η επιλογή της εν λόγω θήκης και του συμβολισμού που κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή έχει να κάνει με την μεγαλύτερη «ευχή» που έχουν οι ποδοσφαιρόφιλοι σ’ όλον τον κόσμο. Η ίδια θήκη να κάνει την εμφάνισή της στον τελικό του Μουντιάλ 2022, το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να ετοιμάζονται για την απόλυτη «μάχη» και την ανάδειξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Μουντιάλ 2022

Διαβάστε όλη την επικαιρότητα στο Onsports



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved