Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Προημιτελικοί: Πονάει η Βραζιλία και ο κόσμος όλος (video+ photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Προημιτελικοί: Πονάει η Βραζιλία και ο κόσμος όλος (video+ photos)

Το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του σούπερ-σταρ  Νεϊμάρ δεν επιτρέπει στους Βραζιλιάνους να χαρούν όσο θα ήθελαν τη νίκη –πρόκριση 2-1  της εθνικής ομάδας της χώρας τους επί της Κολομβίας χθες βράδυ στη Φορταλέζα.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν όλοι στη  χώρα της σάμπα εξελίξεις για τον τραυματισμό του 22χρονου επιθετικού  που υπέστη κάταγμα στον τρίτο σπόνδυλο από μαρκάρισμα με το γόνατο του Κολομβιανού μπακ Ουάν Καμίλο Σούνινγκα στο ματς του Σαββάτου. Ο Νεϊμάρ μεταφέρθηκε  από το «Καστελάο» αμέσως σε νοσοκομείο της πόλης , όπου επιβεβαιώθηκε ο τραυματισμός του που θα τον εμποδίσει όχι μόνον να αγωνιστεί στη συνέχεια της διοργάνωσης αλλά και επί αρκετές εβδομάδες.

nosok


Ευτυχώς όμως τόσο για τον ίδιο τον σπουδαίο άσο όσο και το ποδόσφαιρο γενικά ο τραυματισμός του δεν είναι  εξαιρετικά σοβαρός. «Ο Νεϊμάρ έκανε εξετάσεις που επιβεβαίωσαν το κάταγμα στον τρίτο σπόνδυλο», δήλωσε ο γιατρός της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας, Ροντρίγκο Λάσμαρ.

contusao2

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για την αποθεραπεία του, πρόκειται για ένα κάταγμα που επουλώνεται γρήγορα, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι σε θέση να παίξει την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι πολύ σοβαρό, με την έννοια ότι δεν χρειάζεται επέμβαση, αλλά ο Νεϊμάρ πονάει και θα πρέπει να μείνει σε ακινησία για να το ξεπεράσει. Θα πρέπει να ακινητοποιήσει το σημείο με μια ζώνη για κάποιες εβδομάδες, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι πλήρη κινητικότητα.

neim


Η θέα του Νεϊμάρ να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο του «Καστελάο» σόκαρε τους Βραζιλιάνους που λίγες ώρες αργότερα είδαν τις ελπίδες τους να μην είναι κάτι το σοβαρό να εξανεμίζονται.

kosmos


Δεκάδες φίλαθλοι περίμεναν υπομονετικά έξω από το νοσοκομείο Σάο Κάρλος όπου είχε μεταφερθεί το ίνδαλμα τους που από την πλευρά του ζούσε τις δικές του στιγμές αγωνίας και πόνου.

nosok4


Ο άτυχος ποδοσφαιριστής  είχε σκεπάσει το πρόσωπο του καταλαβαίνοντας από την πρώτη στιγμή το πόσο σοβαρή ήταν η ζημιά που είχε γίνει και ότι το μουντιαλικό του όνειρο έμελλε να έχει ένα τόσο οδυνηρό πρόωρο τέλος.

braz1

Αλλά και σε κάθε γωνιά της Βραζιλίας οι οπαδοί της «σελεσάο» ήταν …κρεμασμένοι στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συσκευές για να μάθουν τα νέα για  την κατάσταση της υγείας του.

2399569 big-lnd copy

Μηνύματα συμπαράστασης από όλους

Την ίδια ώρα μηνύματα συμπαράστασης έσπευσαν να του στείλουν τόσο συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα (Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα κ.α.) και την Μπαρτσελόνα, με πρώτο και καλύτερο τον Μέσι, όσο όμως και κορυφαίοι αστέρες άλλων αθλημάτων, όπως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ.
«Νεϊμάρ, ελπίζω να επιστρέψεις γρήγορα. Γίνε σύντομα καλά φίλε μου», έγραψε ο Μέσι στο twitter ενώ ο Νταβίντ Λουίζ ανάρτησε μία φωτογραφία του συμπαίκτη του στο Instagram, λέγοντας: «Όλη η Βραζιλία είναι δίπλα στον αδερφό μου. Σ' αγαπώ».

 

 Ο επίσης μεγάλος απών από τον ημιτελικό της Τρίτης κόντρα στη Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε  λόγω τιμωρίας και έτερος σκόρερ χθες για τη «σελεσάο» Τιάγκο Σίλβα επεσήμανε: «Σου στέρησαν το όνειρο να παίξεις στον ημιτελικό και τον τελικό του Μουντιάλ. Σ' αγαπώ αδερφέ μου Νείμάρ. Θα παλέψουμε για σένα».

Σύμφωνα με τον Χούλκ: «Είναι πολύ δυσάρεστα νέα.  Κανείς δεν το περίμενε. Νιώθουμε μεγάλη χαρά για την πρόκριση αλλά αυτά είναι πολύ άσχημα νέα. Πολύ απογοητευτικά επειδή ο Νεϊμάρ προσέχει πάρα πολύ τον εαυτό του , ήταν πολύ ενθουσιασμένος για το Μουντιάλ και μας έχει βοηθήσει τόσο πολύ. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να τρέξουμε  ακόμα περισσότερο και για αυτόν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο και να το αφιερώσουμε σ’ αυτόν».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ που στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικός δικτύωσης έγραψε: «Όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι αισθάνομαι θλίψη για την ατυχία του Νεϊμάρ. Δύναμη Νεϊμάρ. Είναι στιγμές που πρέπει όλοι να ενωθούμε πλάι στην εθνική ομάδα τον «Φελιπάο» και τον Παρέιρα».

nosok3

Ανάλογα μηνύματα έστειλαν όμως και γίγαντες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου όπως οι Ζίκο και Ρομάριο.


«Η Βραζιλία είναι στα ημιτελικά και θα ήταν μία ευτυχισμένη ημέρα αλλά μας καθηλώνουν τα νέα για τον Νεϊμάρ που βγήκε νοκ-άουτ από το Μουντιάλ. Φαντάζομαι τον πόνο που νιώθει που θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν από τον ίδιο τον τραυματισμό του στη μέση. Θέλω να εκφράσω δημόσια την υποστήριξη μου απέναντι του. Πάντα είχε την μεγάλη μου συμπάθεια  γιατί μεταδίδει χαρά στο ποδόσφαιρο και δεν μπορούσε να αποφύγει αυτό το κτύπημα. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα τώρα είναι να ξεπεράσει το πλήγμα και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες να μοιραστούν το βάρος της απουσίας του στα επόμενα δύο ματς , να πάρουν το τρόπαιο και να του το αφιερώσουν. Είμαστε μαζί σου Νεϊμάρ» ήταν το σχόλιο του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, ενώ από την πλευρά του ο ηγέτης της Βραζιλίας στον μουντιαλικό της θρίαμβο το 1994 στις ΗΠΑ Ρομάριο πρόσθεσε « φίλε μου , προσεύχομαι για την ανάρρωση σου και ο Πατέρας στον Ουρανό να είναι στο πλάι σου» και «σίγουρα είσαι στις καρδιές του κόσμου γιατί προσπαθείς να προσφέρεις χαρά σ’ αυτόν και μπορώ να σου πω πως όλη η Βραζιλία πανηγυρίζει για τη νίκη , οι συμπαίκτες σου την αφιερώνουν και έχεις το σεβασμό μου».

nosok2


Όμως και από εκπρόσωποι του επόμενου αντίπαλου στρατοπέδου για τη Βραζιλία εξέφρασαν τη θλίψη και συμπαράσταση τους για τον Νεϊμάρ.


«Νιώθω χαρά για τη νίκη μας σήμερα και ανυπομονώ για το ματς με την Βραζιλία αλλά νιώθω θλίψη για τον Νεϊμάρ. Ελπίζω να γίνεις σύντομα καλά» ήταν το μήνυμα του Λούκας Ποντόλσκι ενώ ο Μεσούτ Οζίλ έγραψε «Νεϊμάρ λυπάμαι για ότι συνέβ , να γυρίσεις σύντομα».

Αλλά και …ουδέτεροι αστέρες της μπάλας όπως ο Μάριο Μπαλοτέλι έστειλαν ανάλογα μηνύματα: «Αδελφέ μου Νεϊμάρ είμαι μαζί σου. Γερά», ήταν το σχόλιο του διεθνή Ιταλού επιθετικού.

.
Όσο για τον  σούπερ –σταρ του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς  αυτόςμε τη σειρά του ανέφερε: «Δεν ήθελα να ακούσω αυτή την είδηση. Τι παίκτης. Επέστρεψε γρήγορα, να έχεις γρήγορη ανάρρωση φίλε.#Είναι ο κορυφαίος»

<iframe src="//instagram.com/p/qDO5yeDHXW/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Προημιτελικοί: Πονάει η Βραζιλία και ο κόσμος όλος (video+ photos)



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved