Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1: Έβαλε… πλάτη για την πρόκριση ο Γκοντίν! (photos)

Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1: Έβαλε… πλάτη για την πρόκριση ο Γκοντίν! (photos)

Στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 βρίσκεται η Ουρουγουάη, καθώς πήρε τη νίκη 1-0 στο ντέρμπι με την Ιταλία, χάρις στο γκολ του Γκοντίν στο 81’ με την… πλάτη.

Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του Δ’ ομίλου και με το «τρίποντο» απέναντι στην «σκουάντρα ατζούρα» ακολουθεί την Κόστα Ρίκα στην επόμενη φάση, ως δεύτερη στην βαθμολογία του γκρουπ, κάτι που σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στους «16» του Μουντιάλ.

Αντίθετα, η Ιταλία… πλήρωσε το αμυντικό της πλάνο, μια και βγήκε στην επίθεση, μόνο μετά το γκολ που δέχθηκε στο 81’ από τον Γκοντίν, ωστόσο, οι ψυχωμένοι Λατίνοι κράτησαν τους Ευρωπαίους μακριά από την εστία του Μουσλέρα και τους… ανάγκασαν να μπουν στο… αεροπλάνο της επιστροφής, μαζί με την Αγγλία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, μια και οι δύο ομάδες θέλησαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και κυρίως η «σκουάντρα ατζούρα», η οποία επωφελούταν από την ισοπαλία, παίρνοντας αυτή το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. Πάντως, οι Ευρωπαίοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 12’ με το φάουλ του Πίρλο, αλλά ο Μουσλέρα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Λατίνοι θέλησαν να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, με τον Καβάνι να κάνει την μπαλιά στον Σουάρες, αλλά ο Μπαρτσάλι έδιωξε.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, με τους Ουρουγουανούς να αναλαμβάνουν τα ηνία του αγώνα, ενώ οι Ιταλοί έμειναν… πιστοί στο αμυντικό τους πλάνο. Μάλιστα, οι Λατίνοι έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 34’ αλλά ο Μπουφόν αντέδρασε σωστά, τόσο στο πρώτο σουτ του Σουάρες, αλλά και στην συνέχεια στην δεύτερη… απειλή από τον Λοντέιρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος χωρίς τέρματα, με την… δράση να μεταφέρεται στην «επανάληψη».

ItaliaMesa1

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ουρουγουάη ήταν συνεχώς στην επίθεση και η Ιταλία προσπάθησε να «χτυπήσει» κυρίως στις αντεπιθέσεις, ενώ ο Τσέζαρε Πραντέλι έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον αρνητικό Μάριο Μπαλοτέλι με τον Παρόλο να παίρνει την θέση του για να «γεμίσει» το κέντρο. Στο 51’ οι Λατίνοι ζήτησαν πέναλτι σε κράτημα του Καβάνι από τον Μπονούτσι, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο 59’ το «συγκρότημα» του Όσκαρ Ταμπάρεζ απείλησε και πάλι με τον Ροντρίγκεζ, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, οι αριθμητικές ισορροπίες, μια και ο Μαρκίσιο αντίκρισε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αρέβαλο στον χώρο του κέντρου.

ItaliaApovoli

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την Ουρουγουάη ακόμα πιο κοντά στην περιοχή του Μπουφόν, ενώ οι Ιταλοί οπισθοχώρησαν ακόμα περισσότερο. Η τακτική της «σκουάντρα ατζούρα» δεν… τιμωρήθηκε στο 66’ όταν ο Μπουφόν κράτησε το μηδέν με απίστευτη επέμβαση σε πλασέ του Σουάρες, όμως δεν έγινε το ίδιο και στο 81’ όταν ο Γκοντίν με την… πλάτη, νίκησε τον Μπουφόν και έκανε το 1-0.

ItaliaMesaKatw

Στα τελευταία λεπτά, η Ιταλία προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα και να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε την πρόκριση, αλλά στο 85’ το φάουλ του Πίρλο έφυγε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μουσλέρα, με την Ουρουγουάη να κρατά με… νύχια και δόντια το «εισιτήριο» για τους «16» του Μουντιάλ.

To Ιταλία - Ουρουγουάη από το virtual γήπεδο του Onsports...

Το φύλλο αγώνα του Ιταλία - Ουρουγουάη



Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved