Βραζιλία-Μουντιάλ 2014: Κάπου σε ξέρω… (photos+videos)

Βραζιλία-Μουντιάλ 2014: Κάπου σε ξέρω… (photos+videos)

Τρεις από τις πιθανές αντιπάλους της Ελλάδας στο Μουντιάλ, έχουν βρεθεί ξανά στο δρόμο της «γαλανόλευκης» σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εθνική κατάφερε να πάει σε τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο, και μάλιστα δεύτερο συνεχόμενο, στην ιστορία της. Το... απίθανο που συμβαίνει με την Ελλάδα, είναι πως στις δυο προηγούμενες συμμετοχές της κληρώθηκε σχεδόν με τους ίδιους αντιπάλους. Εκ των τριων ομάδων που είχε να αντιμετωπίσει οι δυο ήταν ίδιες με την πρώτη της φορά.

Για να κάνουμε πιο... ξεκάθαρα τα πράγματα. Η παρθενική μας παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν το 1994 στις ΗΠΑ, με τα γνωστά... οικτρά αποτελέσματα. Εκεί, στον 4ο Όμιλο είχαμε αντιμετωπίσει τις Αργεντινή, Νιγηρία και Βουλγαρία. Τρεις ήττες με 10-0 τέρματα ο απολογισμός, όμως, η απίθανη... σύμπτωση ήρθε να λάβει χώρα 16 χρόνια αργότερα.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική, η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο Όμιλο, έχοντας ξανά αντιπάλους την Αργεντινή και τη Νιγηρία! Απουσίαζε, όπως και από το Μουντιάλ του 2014, η Βουλγαρία με τη Νότιο Κορέα να είναι αυτή που συμπλήρωσε τον όμιλο. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή (06/12) κλήρωση, η Εθνιή μπορεί να βρεθεί ξανά στον ίδιο όμιλο με τις συγκεκριμένες ομάδες! Και με τις τρεις, αφού προέρχονται από διαφορετικές ηπείρους και δεν υπάρχουν και οι σχετικοί περιορισμοί!

Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα... τριτώσει με Αργεντινούς και Νιγηριανούς, κι αν θα... ζευγαρώσει με τους Κορεάτες.

Αρχίσαμε και... κλείσαμε, με Ντιέγκο

Η παράδοση πάντως, μόνο υπέρ μας δεν είναι, με εξαίρεση ίσως τους Νιγηριανούς που ειναι κι η μοναδική ομάδα την οποία έχουμε νικήσει ποτέ μας σε Μουντιάλ. Η Αργεντινή μας... διέλυσε 4-0 στις ΗΠΑ με τον Μπατιστούτα να κάνει χατ-τρικ στην πρεμιέρα του Ομίλου στο Φόξμπορο της Βοστώνης και τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να πετυχαίνει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του, αφού λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Η φωτογραφία που άπαντες θυμόμαστε, ωστόσο, είναι αυτή με τον Δημήτρη Σαραβάκο όταν αντάλλαξαν λάβαρα ως αρχηγοί πριν από τη σέντρα του πρώτου ματς στην ιστορία της Ελλάδας σε Μουντιάλ.

Ακολούθησαν οι Νιγηριανοί που μας νίκησαν 2-0 το 1994 χάρη σε δυο γκολ που ήρθαν στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου από Φίνιντι και Αμοκάτσι. Επικός ήταν ο... πανηγυρισμός των Αφρικανών, που όμως το 2010 στο Μπλουμφοντέιν της Νοτίου Αφρικής παρά το προβάδισμα που πήραν με τον Ούτσε, είδαν Σαλπιγγίδη και Τοροσίδη να φέρνουν τούμπα το ματς και να μας χαρίζουν ιστορικές και μοναδικές στιγμές. Γι' αυτό, δεν θα λέγαμε... όχι στο να τους βρούμε ξανά απέναντί μας.

Όσο για τη Νότιο Κορέα, την αντιμετωπίσαμε στην πρεμιέρα μας στο Μουντιάλ του 2010 και μάλλον... την υποτιμήσαμε. Η ταχύτητα και η τεχνική κατάρτιση του Παρκ και της παρέας του, μας έβγαλε... νοκ-άουτ, με γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου. Ωστόσο, πλέον, αν την πετύχουμε ειναι δεδομένο πως μπορούμε να πάρουμε μια «άτυπη» ρεβάνς, αν είμαστε σε καλή κατάσταση και σοβαροί.

Τέλος, το τελευταίο παιχνίδι, μέχρι το επόμενο στη Βραζιλία, που έδωσε η Εθνική σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν το δεύτερο στην ιστορία μας με την Αργεντινή. Η παρέα του Μέσι νίκησε 2-0, αλλά ο σταρ της Μπαρτσελόνα... εξαφανίστηκε από το γήπεδο ελέω Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση στο προσωπικό μαρκάρισμα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Τα γκολ των... γερόλυκων Ντε Μικέλις και Παλέρμο, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο – αλλά κι αυτή η μοναδική ευκαιρία που είχε χάσει ο Σαμαράς – έδωσαν τη νίκη στους Αργεντινούς. Κι όπως είχε αρχίσει η ιστορία μας στα Παγκόσμια Κύπελλα, με τη χειραψία Σαραβάκου-Μαραντόνα, κάπως έτσι έχει... σταματήσει προσωρινά. Με μια χειραψία του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, προπονητή της Αργεντινής το 2010, με τον εμβληματικό – πλέον – αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη...

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τους αγώνες με Αργεντινή, Νιγηρία και Κορέα


Βραζιλία-Μουντιάλ 2014: Κάπου σε ξέρω… (photos+videos)



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved