Europa League, Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Δεν πρόλαβε να κάνει την ανατροπή του αιώνα

Europa League, Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Δεν πρόλαβε να κάνει την ανατροπή του αιώνα

Αποκλεισμός απ’ το Europa League για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του στη Βιγιαρεάλ (3-2) και πλέον θα ψάξει την ευρωπαϊκή συνέχεια στο εντός έδρας ματς με την Μακάμπι Χάιφα.

Το όνειρο της συνέχειας στο Europa League, «έσβησε» με σκληρό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για την 5η… στροφή των ομίλων στο «Κεράμικα». Παρουσιάζοντας όλες τις κακές τους συνήθειες και κυρίως την… βουτυρένια αμυντική τους λειτουργία για μία ώρα αγώνα, η αντίδρασή τους δεν αρκούσε για να σώσει την κατάσταση. Δίνοντας τη δυνατότητα στη Βιγιαρεάλ να φτάσει στην επικράτηση με 3-2 και την εξασφάλιση της πρόκρισης, χωρίς ουσιαστικά και η ίδια να καταλάβει πως έγινε αυτό.

Από το 3-0 και μετά, ο Παναθηναϊκός έδειξε να αφυπνίζεται, πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε με τον Αϊτόρ, μείωσε με τον Παλάσιος, είχε ευκαιρίες, πίεζε και ο Ιωαννίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Όμως τα λάθη που είχε κάνει το «τριφύλλι» είχαν δημιουργήσει σκορ που ήταν δύσκολο να ανατραπεί.

Πλέον οι ελπίδες για ευρωπαϊκή συνέχεια θα παιχτούν στη Λεωφόρο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Μακάμπι Χάιφα.

Η αναμέτρηση άρχισε με τη Βιγιαρεάλ να προσπαθεί να γίνει απειλητική στο 4’, με τον Κομεσάνιε να μην μπροστά να πιάσει την κεφαλιά όμως. Λίγο μετά, ο Μπρινιόλι πήγε να κάνει λάθος χάνοντας το κοντρόλ αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε να διώξει προ του Μπαένα.

Στο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία, με το δυνατό σουτ του Ρούμπεν έξω απ’ την περιοχή, να βρίσκει τον Ρέινα σε ετοιμότητα και έσωσε την ομάδα του. Η Βιγιαρεάλ έγινε απειλητική ξανά στο 20, όταν ο Μοράλες σούταρε με τον Μπρινιόλι να διώχνει. Στη συνέχεια απ’ το κόρνερ ο Φόι σούταρε, χωρίς να ανησυχήσει ο Ιταλός τερματοφύλακας.

Η προσπάθεια του Σπόραρ στο 23’ δεν έφερε αποτέλεσμα με το σουτ να κοντράρει στους αμυντικούς. Ένα λεπτό πριν το ημίωρο όμως, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Άκομαχ από δεξιά έκανε την προσπάθεια και με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μπαένα που έκανε το 1-0, σε ένα σημείο που το ματς ήταν ισορροπημένο.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να συνέλθει απ’ το πρώτο γκολ, ήρθε και το δεύτερο για το «κίτρινο υποβρύχιο». Οι «πράσινοι» με κακή ανασταλτική λειτουργία, βρέθηκαν να χάνουν 2-0. Ο Μοράλες στο 34’ έκανε ατομική ενέργεια, άφησε στον Κομεσάνα που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο μέρος έφτασε στην ολοκλήρωσή του χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση. Η Βιγιαρεάλ είχε την ασφάλεια του 2-0 και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει σε εκείνο το σημείο, όντας και απογοητευμένος καθώς λόγω της κακής ανασταλτικής του λειτουργίας βρέθηκε με «καθαρό» σκορ στην πλάτη παρότι δεν δεχόταν μεγάλη πίεση απ’ τους Ισπανούς.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ίδιο κακό τρόπο που εξελίχθηκε το πρώτο. Στο 47’ ο Αράο έκανε μεγάλο λάθος, ο Μπαένα έκλεψε την μπάλα κι έκανε την ασίστ στον Μοράλες για το 3-0. Ουσιαστικά πριν καταλάβουν οι «πράσινοι» τι έγινε, το ματς σχεδόν κρίθηκε.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 53’, όταν και απείλησαν μετά από ώρα. Ο Σπόραρ έκανε το τελείωμα μέσα απ’ την περιοχή της Βιγιαρεάλ, με τον Ρέινα να μπλοκάρει.

Έξι λεπτά μετά, ο Αϊτόρ σκόραρε από σέντρα του Παλάσιος, όμως το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει οφσάιντ. Στο 62’ όμως, ο Ισπανός εξτρέμ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπαένα. Η φάση εξετάστηκε μέσω VAR και ο Κρούζλιακ τελικά υπέδειξε την καθαρή παράβαση. Στο 66’ ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Παλάσιος σκόραρε μειώνοντας σε 3-1!

 

Οι «πράσινοι» βρήκαν πατήματα μετά το γκολ και στο 70’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι! Ο Αϊτόρ με το δεξί τελείωσε τη φάση απ’ το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Ιωαννίδη, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.

Η πίεση και οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού έφεραν αποτέλεσμα στο 81’ με τον Φώτη Ιωαννίδη να μειώνει σε 3-2! Ο Βιλένα έκανε πανέμορφη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Βιγιαρεάλ, ο διεθνής στράικερ βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα και τον νίκησε για να μειώσει στο γκολ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρινιόλι με εκπληκτική τριπλή επέμβαση έσωσε την ομάδα του απ’ το τέταρτο γκολ. Στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου, από τον Μπρινιόλι ο Ιωαννίδης βρέθηκε τετ α τετ ουσιαστικά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει!

Ο Βαγιαννίδης βρέθηκε στο έδαφος από τον Άκομαχ που τον… γκρέμισε, αλλά δε δόθηκε κάτι. Ο Μοράλες στο 90+8’ σούταρε με τον Μπρινιόλι να τον σταματά.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Φόιθ, Αλμπιόλ (46’ Γκάμπια), Κουένκα, Αλμπέρτο Μορένο, Άκομαχ, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέιρος (77’ Πεδράθα), Άλεξ Μπαένα (67’ Χεράρ Μορένο), Μοράλες (68’ Μπρέρετον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Ρουμπέν, Τσέριν (75’ Βιλένα), Παλάσιος (87’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60’ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60’ Ιωαννίδης).

 



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved