Europa League: Στα προημιτελικά Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Λιόν - Έμεινε εκτός η Σεβίλλη!

Europa League: Στα προημιτελικά Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Λιόν - Έμεινε εκτός η Σεβίλλη!

Τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Europa League πήραν Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράγκα.

Με ανατροπή κατάφερε η Μπαρτσελόνα να πάρει την πρόκριση για τη φάση των «8» του Europa League στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Αταλάντα πέτυχε το γκολ της νίκης στο τέλος κόντρα στη Λεβερκούζεν, έχοντας και το υπέρ της 3-2 από το πρώτο παιχνίδι.

Η Μπράγκα έμεινε στο 1-1 με τη Μονακό, αλλά της έφτανε, ενώ η Ρέιντζερς παρά την ήττα με 2-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Λιόν αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Πόρτο, αλλά η νίκη της στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 της έδωσε την πρόκριση.

Η Γουέστ Χαμ έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός θεσμού τη Σεβίλλη στην παράταση, με νίκη 2-0, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε σε αγώνα-θρίλερ το εισιτήριο από τη Μπέτις, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις της παράτασης.

Την οκτάδα συμπληρώνει η Λειψία, που πήρε άνευ αγώνα την πρόκριση από τη Σπαρτάκ Μόσχας, που αποκλείστηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Μπαρτσελόνα άφησε πίσω την κακή εμφάνιση στο «Καμπ Νόου» με τη Γαλατασαράι στον πρώτο αγώνα των «16» του Europa League (0-0) και με ανατροπή στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης επικράτησε με 2-1, παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση για τους προημιτελικούς.

Η ομάδα του Τσάβι επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση ενόψει του Clasico της Κυριακής (20/03) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζοντας παράλληλα την καλή παράδοση στα ματς με τους Τούρκους, φτάνοντας τις 6 νίκες σε 10 αναμετρήσεις, με τη Γαλατά να έχει μόλις μία νίκη! Πέδρι (37΄) και Ομπαμεγιάνγκ (50΄) ήταν οι πρωταγωνιστές της ανατροπής στο «Νεφ Στάντιουμ», το οποίο "πήρε φωτιά" στο 28΄ με το γκολ του Μαρκάο.

Το πρώτο γκολ της Μπράγκα επί γαλλικού εδάφους άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση της πορτογαλικής ομάδας στους προημιτελικούς του Europa League. Το συγκρότημα του Κάρλος Καρβαχάλ μετά τις ήττες (2015-2016 και 2017-2018) από την Μαρσέιγ στην ίδια διοργάνωση και την ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν (0-0) για το κύπελλο UEFA τη σεζόν 2008-09, παρέμεινε χωρίς νίκη στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης, μετά το 1-1 με την Μονακό, ωστόσο, ήταν αυτή που πανηγύρισε στο φινάλε την πρόκριση μετά το 2-0 της περασμένης Πέμπτης.

Η Ρέιντζερς ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 7 σερί ματς στο Europa League, με 2-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά θα βρίσκεται στην κλήρωση των προημιτελικών που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής (18/03), μετά το 3-0 της Γλασκώβης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με τον Ιβανιτς στο 10΄, αλλά στο 56΄ ο Κεντ έφερε το ματς στα ίσια και ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πάρουν τη νίκη γοήτρου με το πέναλτι του Μπεν στο 90΄+5.

Η Αταλάντα όχι μόνο υπερασπίστηκε το υπέρ της 3-2 στο Μπέργκαμο απέναντι στη Λεβερκούζεν, αλλά κατάφερε με το γκολ του ΜΠογκά στις καθυστερήσεις να νικήσει και στην «Μπάι Αρένα» με 1-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

 
Στους «8» προκρίθηκε η Λιόν, χάρη στη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 στην Πορτογαλία με την Πόρτο. Στη Γαλλία, η Λιόν προηγήθηκε με τον Ντεμπελέ στο 13', αλλά ο Πέπε ισοφάρισε σε ωραίο γκολ στο 27'. Ωστόσο οι «δράκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω και αποκλείστηκαν.
 
 

Την έκπληξη έκανε η Γουέστ Χαμ, η οποία άφησε εκτός συνέχειας τη Σεβίλλη, παίρνοντας την πρόκριση στην παράταση. Τα «σφυριά» ισοφάρισαν με τον Σούτσεκ στο 39΄ το 1-0 των Ισπανών του πρώτου αγώνα, οδηγώντας το ματς στην παράταση. Εκεί ο Γιαρμολένκο στο 112΄ σημείωσε το 2-0, δίνοντας την πρόκριση στους Άγγλους.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πρόκριση για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στη Μπέτις. Οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει 2-1 στο πρώτο ματς, με τους Ισπανούς όμως να σκοράρουν με τον Ιγκλέσιας στο 90', στέλνοντας το παοχνίδι στην παράταση. Ωστόσο, στο τέλος οι Γερμανοί πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, χάρη σε γκολ του Χιντερέγκερ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «16» στο Europa League:

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-1

(10΄ Ίβανιτς, 90΄+5 πεν. Μπεν - 56΄ Κέντ)
Α΄ αγ. 0-3: Προκρίθηκε η Ρέιντζερς με συνολικό σκορ 4-2

Μονακό (Γαλλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 1-1
(90΄+1 Ντισασί - 20΄ Ρουίζ)
Α΄ αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Μπράγκα με συνολικό σκορ 3-1

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Αταλάντα (Ιταλία) 0-1
(90΄+2 Μπογκά)
Α΄ αγ. 2-3: Προκρίθηκε η Αταλάντα με συνολικό σκορ 4-2

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-2
(28΄ Μαρκάο - 37΄ Πέδρι, 50΄ Ομπαγενιάνγκ)

Α΄ αγ. 0-0: Προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 2-1

Λιόν (Γαλλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1
(13' Ντεμπελέ - 27' Πέπε)

Α΄ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Λιόν με συνολικό σκορ 2-1

Άιντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Μπέτις (Ισπανία) 1-1 παρ. (0-1 κ.α.)
(120+1' Χιντερέγκερ - 90' Ιγκλέσιας)

Α΄ αγ. 2-1: Προκρίθηκε η Άιντραχτ με συνολικό σκορ 2-1

Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Σεβίλλη (Ισπανία) 2-0 παρ. (1-0 κ.α.)
(39' Σούτσεκ, 112' Γιαρμολένκο)

Α΄ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Γουέστ Χαμ με συνολικό σκορ 2-1

Λειψία (Γερμανία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) Προκρίθηκε η Λειψία άνευ αγώνα



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved