Europa League – 2ος όμιλος: Η Μόλντε ακολούθησε την… απόλυτη Άρσεναλ!

Europa League – 2ος όμιλος: Η Μόλντε ακολούθησε την… απόλυτη Άρσεναλ!

Europa League: Με ισοπαλία στη Βιέννη κόντρα στη Ραπίντ, η Μόλντε «σφράγισε» την πρόκρισή της (2-2) πίσω απ’ την Άρσεναλ που έκανε το 6Χ6 στην έδρα της Ντάνταλκ (3-1)!

Ραπίντ Βιέννης-Μόλντε 2-2

Ο… τελικός του ομίλου διεξήχθη στη Βιέννη. Εκεί η Ραπίντ ήθελε να πιέσει με το… καλησπέρα, καθώς μόνο η νίκη θα της έδινε πρόκριση. Κι αυτό αν κρατούσε το μηδέν στα μετόπισθεν.

Η Μόλντε ήταν αυτή που ξάφνιασε τη Βιέννη πάντως, δείχνοντας πως η πορεία της στον όμιλο μόνο τυχαία δεν είναι! Στο 12’ οι Νορβηγοί μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Έικρεμ με πολύ ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για τους Σκανδιναβούς.

Από εκεί και πέρα η Μόλντε γύρισε όλη πίσω, δίνοντας χώρο στη Ραπίντ η οποία προσπαθούσε να γίνει πιεστική και να δημιουργήσει ευκαιρίες, απέναντι σε ένα συμπαγές σύνολο!

Η πίεση των Αυστριακών έφερε αποτέλεσμα στο 43’! Με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ριτσμάιερ ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ έφερε το ματς στα ίσα κρατώντας «ζωντανή» τη Ραπίντ, η οποία όμως ήθελε άλλα δύο γκολ κι όχι απλά νίκη!

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, όμως, τα δεδομένα απλοποιήθηκαν και πάλι λόγω του αρχηγού της Μόλντε! Ο Βολφ Έικραμ έκανε το 1-2 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα λεπτά περνούσαν, η Ραπίντ όσο και να προσπαθούσε είχε ένα… βουνό να ανεβεί κι έτσι απογοητεύτηκε σχετικά γρήγορα. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90’ με τον Ιμπραϊμογλου, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν της έδινε τίποτα πέρα απ’ την αποφυγή της ήττας.

Η Μόλντε πέρασε ως δεύτερη πίσω απ’ την Άρσεναλ, κάτι που ήταν απόλυτα δίκαιο!

 

Ντάνταλκ-Άρσεναλ 2-4

Για τη… χαρά του αθλήματος αγωνίστηκαν Ντάνταλκ και Άρσεναλ στο Δουβλίνο. Οι «κανονιέρηδες» είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, οι Ιρλανδοί ήταν εκτός και απλά το χάρηκαν! Η τελική επικράτηση της Άρσεναλν που έπαιξε με πολλές αλλαγές, ήρθε με σκορ 4-2, αποτέλεσμα που την έκανε να τερματίσει τον όμιλο με το απόλυτο νικών (6 στα 6), απέναντι στους Ιρλανδούς που δεν πήραν ούτε βαθμό!

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Ενκέτια να ανοίγει το σκορ. Έξι λεπτά μετά, ο Ελνένι με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0 για την Άρσεναλ που παρότι αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της, η ποιοτική διαφορά ήταν ξεκάθαρη.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ιρλανδοί μείωσαν γρήγορα. Στο 22’ ο Φλόρες μείωσε το σκορ μετά από ωραίο ένα-δύο με τον Νταφ.

Οι Ιρλανδοί θέλησαν να πιέσουν, θέλησαν να βγάλουν ενέργεια μήπως και ισοφαρίσουν, αλλά οι νεαροί της Άρσεναλ δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν τη νίκη και το απόλυτο στον όμιλο. Στο 67’ ο Γουίλοκ «καθάρισε» το ματς κάνοντας το 1-3 με δυνατό σουτ.

Το 1-4 για τους «κανονιέρηδες» ήρθε στο 80’ με τον Μπελογκάν, αλλά η Ντάνταλκ μείωσε σε 2-4 τέσσερα λεπτά μετά, με κεφαλιά του Χόαρε!

 

Τελική κατάταξη 2ου ομίλου

Άρσεναλ 18

Μόλντε 10

Ραπίντ Βιέννης 7

Ντάνταλκ 0



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved