ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4: Τραγική εμφάνιση, ντροπιαστική ήττα!

ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4: Τραγική εμφάνιση, ντροπιαστική ήττα!

ΑΕΚ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Europa League οι “κιτρινόμαυροι” πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση και γνώρισαν ντροπιαστική ήττα από την Μπράγκα με 2-4.

Το... πάθημα από τη Ζόρια, φαίνεται ότι δεν έγινε μάθημα για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, η οποία για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς είχε τραγική εικόνα. Η πορτογαλική ομάδα σίγουρα δεν είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά η ΑΕΚ την έκανε να μοιάζει σε πολλές περιπτώσεις με... Μπαρτσελόνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο ματς των δύο ομάδων, τα γκολ είναι 7-2 υπέρ της Μπράγκα, ενώ η ΑΕΚ έκλεισα τα εντός έδρας παιχνίδια με 0 βαθμούς και απολογισμό 3-9 γκολ! Κάπως έτσι για ακόμα μια φορά, ένα ευρωπαϊκό ματς αφήνει στην “Ένωση” πληγές που καλείται να κλείσει, καθώς ακολουθεί το σημαντικό ματς με τον Παναθηναϊκό για τη Super League.

Εφιαλτικό ξεκίνημα και... 0-2

Ούτε κι ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ΑΕΚ δεν θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα, ενώ “πουλούσαν” με μεγάλη ευκολία την μπάλα, με αποτέλεσμα πριν τη συμπλήρωσε του πρώτου δεκαλέπτου να χάνουν με 0-2! Στο 8ο λεπτό, ο Τορμένα βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσιντώτα, μετά από σέντρα του Μεδέιρος.

Ένα λεπτό αργότερα, η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν ξανά... τραγική, με αποτέλεσμα η Μπράγκα να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Ο Γκαλένο έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και ο αφύλαχτος Εσγκάιο από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ξόρκισε το... κακό ο Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ κλήθηκε να βγάλει αντίδραση αλλά στο 19' είδε τον Ολιβιέρα να χάνει μια ακόμη απίθανη ευκαιρία, επιβεβαιώνοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Ο Αλμπάνης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Πορτογάλος ήταν μόνος, αφύλαχτος, σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τελικά, κατάφερε να βρει το γκολ που τόσο πολύ αναζητούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα και να βάλει ξανά την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Αυτό έγινε στο 31ο λεπτό, όταν ο Τορμένα δεν είχε καλή επικοινωνία με τον Βιάνα κι από την πάσα του επωφελήθηκε ο Ολιβέιρα, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα για το 1-2.

Άμυνα γεμάτη κενά!

Τα προβλήματα στην άμυνα, όμως, ήταν πάρα πολλά για την ΑΕΚ, με τον Γκαλένο να αποτελεί μόνιμη απειλή με τις επελάσεις του από τα αριστερά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε μια τέτοια, ο Μπακάκης δεν κατάφερε να τον κόψει, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Όρτα, ο οποίος πλάσαρε και σκόραρε. Ο Τσιντώτας βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι, αλλά δεν ήταν ικανό να αποσοβήσει το γκολ.

Πίεσε για να ξαναμπεί στο ματς

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς και προσπάθησε να πιέσει την Μπράγκα. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την κατοχή και προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ, ώστε να ξαναμπούν στο ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν με σχετική ευκολία το προβάδισμα των δύο γκολ. Στο τελευταίο τέταρτο, ο Καρέρα έβαλε στο παιχνίδι και τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Ο Γκαλένο την πλήγωσε ξανά!

Ο κορυφαίος της Μπράγκα έριξε ακόμα μια μαχαιριά στην ελληνική ομάδα, καθώς με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, άφησε άγαλμα τον Τσιντώτα και έκανε το 1-4 στο 83ο λεπτό. Οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν ακόμα ένα γκολ λίγο πριν το τέλος του αγώνα (βλ. 89ο λεπτό), με δυνατό σουτ του Βασιλαντωνόπουλο, αλλά αυτό δεν άλλαξε και πολλά στη γενικότερη εικόνα της ΑΕΚ, η οποία ήταν πολύ κακή.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 31' Ολιβέιρα, 89' Βασιλαντωνόπουλος / 8' Τορμένα, 10' Εσγκάιο, 45' Όρτα, 83' Γκαλένο

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αλμπάνης (60’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (75’ Γκαρσία), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60’ Ανσαριφάρντ)

Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ, 4-3-3): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα (46’ Κάρμο), Τορμένα, Σικέιρα, Κάστρο (78’ Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57’ Φρανσέρτζιο), Μεδέιρος, Γκαλένο, Χόρτα (57΄Μεδέιρος), Παουλίνιο (71’ Γκιγιέρμε)



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved