Europa League - 6ος όμιλος: «Σφαλιάρα» της AZ στη Νάπολι, σώθηκε η Σοσιεδάδ (video)

Europa League - 6ος όμιλος: «Σφαλιάρα» της AZ στη Νάπολι, σώθηκε η Σοσιεδάδ (video)

Europa League: Μεγάλο διπλό στην Ιταλία κόντρα στην Νάπολι πανηγύρισε η Άλκμααρ επικρατώντας 1-0, ενώ η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε τη νίκη 1-0 στο φινάλε απέναντι στην Ριέκα στην Κροατία.

Με τα δύο «διπλά», οι Ολλανδοί και οι Ισπανοί είναι στην κορυφή του ομίλου, ενώ στον… πάτο βρίσκονται οι Νάπολι και η Ριέκα. Την επόμενη αγωνιστική, την Πέμπτη (29/10) η Ρεάλ Σοσιεδάδ υποδέχονται τους «πατρινοπέι» στο Σαν Σεμπαστιάν, ενώ η Άλκμααρ θα αντιμετωπίσει τους Κροάτες.

Την… σκότωσε

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Άλκμααρ στο «Σαν Πάολο» της Ιταλίας, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Νάπολι. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την κατοχή και να απειλούσαν την εστία των Ολλανδών, αλλά το «συγκρότημα» του Τζενάρο Γκατούζο… πλήρωσε τον άτυπο κανόνα του ποδοσφαίρου.

Οι «παρτινοπέι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 13’ βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Οσιμέν, ωστόσο, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οσφάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άλκμααρ κατάφερε να σοκάρει τους γηπεδούχους στην πρώτη της απειλή, όταν στον 57’ ο Σβένσον γύρισε στον Ντε Βιτ και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά στο 63’ ο Οσιμέν δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπιζότ, ενώ στο 69’ η κεφαλιά του Πετάνια πέρασε άουτ. Στην τελευταία καλή στιγμή της Νάπολι, ο Μπιζότ απέκρουσε την απειλή του Πολιτάνο στο 82ο λεπτό.

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χισάι (59' Μάριο Ρούι), Ρουίθ, Λομπότκα (66' Ντέμε), Πολιτάνο (83' Μπακαγιόκο), Μέρτενς, Λοσάνο (59' Ινσίνιε), Οσιμέν (66' Πετάνια).

Άλκμααρ: Μπιζότ, Σβένσον, Χατζιδιάκος, Μάρτινς Ίντι, Βίντχαλ, Μίντσο (88' Λεουβίν), Στενγκς, Κούπμεϊνερς, Σουγκαβάρα, Κάρλσον (88' Γκούντμουντσον), Ντε Βιτ.

«Λύτρωση» στις καθυστερήσεις

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Ριέκα, ωστόσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο πορτιέρο των γηπεδούχων, Νέβιστιτς που έδειχνε πως είχε όλες τις… απαντήσεις στις απειλές των Βάσκων.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… δραπετεύσουν με το «διπλό» από την Κροατία, χάρις σε γκολ του Μπαουτίστα στις καθυστερήσεις, έπειτα από το γύρισμα του Μερίνο.

Ριέκα: Νέβιστιτς, Τομετσάκ, Εσκοβάλ, Βελκόβσκι, Σμόλτσιτς, Στέφουλι, Πάβιτσιτς, Τσερίν, Αντριχάσεβιτς (63' Γιατεκέ), Λόντσαρ, Κουλένοβιτς (77' Λεπινιχίτσα).

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ, Ελουστόντο, Λε Νορμάντ, Μονρεάλ, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Νταβίντ Σίλβα, Πορτουγκές, Οϊαρθάμπαλ (85' Μπαουτίστα), Ισάκ (72' Γουίλιαν Ζοζέ).



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved