ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - ΠΑΟΚ 1-4: Πω πω πω μια ΠΑΟΚάρα! (photos)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - ΠΑΟΚ 1-4: Πω πω πω μια ΠΑΟΚάρα! (photos)

Ένας «μαγικός» ΠΑΟΚ διέλυσε 4-1 τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης…

Αν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και είχε ξεκάθαρα την τύχη με το μέρος του έτσι ώστε να νικήσει 1-0 τον Ολυμπιακό, στη «Borisov Arena» έπαιξε… μπαλάρα και έδωσε ξεκάθαρα διαπιστευτήρια για την ποιότητα του ρόστερ και το «μέταλλο» που έχει σαν ομάδα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έστησαν… πάρτι στο κρύο Μινσκ και διέλυσαν 4-1 τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, όντας πλέον στη δεύτερη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, όσους και οι Λευκορώσοι των οποίων όμως υπερτερούν στην ισοβαθμία μετά τον θρίαμβο που πέτυχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε στο γήπεδο, όπως και αρκετοί… ηρωικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Λέο Ζαμπά έκανε… όργια με δυο γκολ και δυο ασίστ και οδήγησε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε μια εμφατική επικράτηση που έδειξε πως οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο δεν σκέφτονται να βάλουν σε… πρώτη μοίρα το πρωτάθλημα και να παραμελήσουν την Ευρώπη, αλλά ότι έχουν το «βάθος» στο ρόστερ τους και τη θέληση να κυνηγήσουν την πρόκριση και να πάνε αρκετά μακριά στο Europa League! Ο «φονιάς» Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο, ενώ ο εκ των κορυφαίων Πέλκας αυτός που… υπέγραψε τον «θρίαμβο». Εξαιρετικοί για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν και οι Μαουρίσιο και Κάνιας, με τον ΠΑΟΚ να στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς που ακολουθεί για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Φρέσκος» και… φτιαγμένος

Ο Λουτσέσκου είχε πει πως ήθελε να «φρεσκάρει» την ομάδα του μετά από το ντέρμπι του Φαλήρου όπου βγήκε νικητής, χωρίς όμως να… εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε συνέπεια λόγων και έργων, αλλάζοντας πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ενώ στην άμυνα ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα από δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικά χαφ οι Κάνιας και Μαουρίσιο με τον Λημνιό δεξιά, τον Ζαμπά αριστερά και τον Πέλκα πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Το… φρεσκάρισμα του Ρουμάνου τεχνικού, όχι απλά έπιασε τόπο αλλά αποδείχθηκε και… θαυματουργό! Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη «Borisov Arena» και… πετούσε, κάνοντας ένα «μαγικό» πρώτο ημίχρονο. Αν και η ΜΠΑΤΕ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 1’ με κεφαλιά του Τουόμινεν, που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, απείλησε τους Θεσσαλονικείς στη συνέχεια ήρθε η… καταιγίδα ΠΑΟΚ να τελειώσει ουσιαστικά το ματς από τα πρώτα 17 λεπτά! Στο 6’ της αναμέτρησης ο Πρίγιοβιτς απέδειξε γιατί θεωρείται «ψυχρός εκτελεστής» αφού έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με ένα γκολ κλάσης. Ο Σέρβος έστριψε απίθανα το σώμα του για να στείλει την κεφαλιά του εκεί που ήθελε μετά τη σέντρα του Ζαμπά και να «γράψει» το 0-1.

Τα… όργια του Ζαμπά

Η συνέχεια, ήταν ακόμα καλύτερη για τους Θεσσαλονικείς αφού στο 11’ ο Λέο Ζαμπά από… δημιουργός έγινε εκτελεστής. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και με ψύχραιμο δεξί πλασέ από διαγώνια θέση, έκανε το 0-2 στη Λευκορωσία υπό το βλέμμα του… περήφανου Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει. Αυτό, όμως, δεν ήταν το… κερασάκι για το πρώτο ημίχρονο αφού ο Ζαμπά είχε μεγάλα κέφια και στο 17’ πήρε εξαιρετική πάσα από τον Μαουρίσιο και από παρόμοια θέση με το προηγούμενο γκολ, τριπλασίασε τα τέρματα του «δικεφάλου του Βορρά», δίνοντας διαστάσεις στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έκανε διαχείριση του ματς, εξαιρετικά, ψάχνοντας παράλληλα κάποιες καλές στιγμές για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ. Σε κανένα σημείο, δε, δεν ανησύχησε ο Πασχαλάκης που μετά τη φάση του πρώτου λεπτού πέρασε ένα πολύ ήσυχο πρώτο ημίχρονο…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν λογικό να μην μπει με την ίδια… φούρια ο ΠΑΟΚ. Ο Μπάγκα προσπάθησε να αλλάξει πράγματα για την ομάδα του κι έκανε την πρώτη παρέμβαση στο ματς στο 59’ αλλάζοντας τον Τουόμινεν με τον Σκάβις. Ο νεοεισελθόντας δικαίωσε τον προπονητή του, αφού στο 61’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Πασχαλάκη, με τη μπάλα να κοντράρει και στον Κρέσπο στην προσπάθειά του. Εκεί η ΜΠΑΤΕ έδειξε πως θα μπει ξανά στο ματς, με τον κόσμο της να ακούγεται για πρώτη φορά μετά τη σέντρα, όμως, υπολόγιζε χωρίς τα… κέφια του Λέο Ζαμπά που έκανε πράγματα και θαύματα στη Λευκορωσία και έκανε τους πάντες να τον παρακολουθούν με… δέος.

Με… υπογραφή Πέλκα

Ο Βραζλιάνος, που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης, ολοκλήρωσε τη σπουδαία εμφάνισή του μοιράζοντας ακόμα μια ασίστ. Αυτή στο 73’ στον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος με άψογο πλασέ «υπέγραψε» τον θρίαμβο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός άλλωστε είχε ήδη αρχίσει να κάνει και αλλαγές για να γίνει η απαραίτητη διαχείριση δυνάμεων, με τον Μπίσεσβαρ που ήρθε πρώτος από τον πάγκο να έχει δοκάρι στο φινάλε του ματς και να πλησιάσει και πέμπτο γκολ! Λίγα λεπτά πριν το τέλος πέρασε στη θέση του Ζαμπά ο Βιεϊρίνια, με όλο το γήπεδο να χειροκροτά τον Βραζιλιάνο για όσα έκανε, ενώ το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν για την τεράστια επιτυχία τους.

Μια νίκη που αφιέρωσαν, όπως είχαν υποσχεθεί, στη μνήμη των έξι «αετόπουλων» που χάθηκαν στα Τέμπη σαν σήμερα (4/10/1999) στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών…

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Αλεξέι Μπάγκα): Σχερμπίτσκι, Ρίος, Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Βολόντκο, Μπάγκα, Ντράγκουν (71’ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Ιβάνιτς, Στάσεβιτς (77’ Γκορτζεΐσουκ), Τουόμινεν (59’ Σκάβις)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ζαμπά (86’ Βιεϊρίνια), Λημνιός (70’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς (76’ Ακπόμ)



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved