Σίλβα: «Συγκέντρωση, ποιότητα και πάθος»

Σίλβα: «Συγκέντρωση, ποιότητα και πάθος»

Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ… αποκάλυψε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» στην συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τους Βέλγους, εμφανίστηκε πεπεισμένος για την ανατροπή, αρκεί οι παίκτες του να κάνουν αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος μίλησε για:

Το αν πιστεύει στην ανατροπή μετά και την «εικόνα» του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς: «Παρά το γεγονός που είχαμε πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέρουμε να πετύχουμε ένα τέρμα και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Αύριο πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να είμαστε πιο προσεκτικοί στα λάθη που κάναμε. Πιστεύουμε στη δύναμή μας, γνωρίζοντας πως είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε αμφιβολία πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Το αν θα αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα ο Καμπιάσο και αν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να μπει δυνατά από την αρχή του αγώνα: «Σίγουρα, η αρχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα και είμαστε πεπεισμένοι πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά. Θα ήταν καλό να βάλουμε δύο τέρματα στο πρώτο μέρος. Αλλά θα πρέπει να έχουμε υπομονή για την ανατροπή. Όσον αφορά στον Καμπιάσο, δεν σημαίνει πως θα είναι στους 11. Πολλές φορές επιλέγουμε έναν παίκτη που είναι στην συνέντευξη Τύπου, ακόμα και λόγω γλώσσας. Ο Ντα Κόστα δεν ήταν στη συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο, μόνο γιατί θα ήταν βασικός, αλλά και για τις ανάγκες της συνέντευξης».

Την αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού μετά από ήττες 1-0 στο πρώτο ματς: «Αυτά τα στοιχεία ανήκουν στο παρελθόν και δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. Το πιο σημαντικό είναι η «εικόνα» που πρέπει να έχουμε, ο αντίπαλος, που είναι δύσκολος, η ήττα στο πρώτο ματς. Όμως, εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου μας».

Την μηδενική αντίδραση μετά το γκολ της Άντερλεχτ στο πρώτο ματς και αν το έχει συζητήσει με τους παίκτες του: «Συμφωνώ. Δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όπως πριν το γκολ. Είναι κάτι που συζητήσαμε. Είμαστε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Η Άντερλεχτ έπαιξε έξυπνα, κερδίζοντας χρόνο. Είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και ελπίζουμε πως δεν θα γίνει αύριο».

Τα πλάνα του για την ενδεκάδα: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαφορετικά προβλήματα να αποφασίσω. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι, αλλά ότι θα είναι οι καλύτεροι και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να μάθετε ποιοι θα είναι».

Το στοιχείο που υπολογίζει περισσότερο από την Άντερλεχτ: «Κατά κανόνα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και ξέρουμε την αξία τους. Ο αντίπαλος έχει ποιότητα και ικανότητες. Όπως έχουμε πει, έχει παίκτες γρήγορους και δυνατούς που μπορούν να μας κάνουν ζημιά. Όμως, εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε υπολογίσει και να μην μας ενδιαφέρει τόσο τι θα κάνει ο αντίπαλος. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας δυνάμεις».

Το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και τα τρία στοιχεία που θα πρέπει να έχει κόντρα στην Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός: «Για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, βλέπω πως πραγματικά οι παίκτες καθημερινά μπορούν να τα δώσουν όλα και ο καθένας θέλει να προσφέρει το καλύτερο. Στους τραυματισμούς έχουμε πάντα έναν με δύο, αλλά είναι τέτοιοι που μπορούν άμεσα να επιστρέψουν. Έτσι η φυσική κατάσταση είναι αρκετά καλή. Για την κατάσταση είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω πως είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για να αγωνιστούμε αύριο. Στα προηγούμενα ματς, όπως με την ΑΕΚ και την Άντερλεχτ δεν τα δείξαμε, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση. Τα τρία χαρακτηριστικά είναι πρώτα η συγκέντρωση, που χρειαζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια. Το δεύτερο είναι η ποιότητα του παιχνιδιού μας και μιλάω για υπομονή και δύναμη, εκμεταλλευόμενοι τις δυνάμεις μας. Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι το πάθος. Αν δεν το διαθέτεις, δεν είναι δυνατό να δείξεις αυτό που μπορείς να κάνεις».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved