Φιορεντίνα – Σεβίλλη 0-2 (videos)
Τον τίτλο του Europa League θα υπερασπιστεί η Σεβίλλη η οποία διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στη Φιορεντίνα, επικρατώντας 2-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι».
Έχοντας επικρατήσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, η Σεβίλλη ουσιαστικά κυνηγούσε ένα τέρμα στο «Αρτέμιο Φράνκι» για να αναγκάσει τη Φιορεντίνα να θέλει πέντε για να καταφέρει να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.
Τελικά, η ομάδα της Ανδαλουσίας, σημείωσε δύο γρήγορα τέρματα και έχοντας διαμορφώσει το 2-0 από το 27’ καθάρισε από νωρίς το ματς με το υπόλοιπο του αγώνα να είναι τυπικής διαδικασίας.
Η Σεβίλλη απείλησε από… στημένα και στο 22’ ο Μπακά με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για να γίνει το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα από τον Καρίσο. Οι «βιόλα» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ στο 66’ όταν ο Ίλισιτς εκτέλεσε το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα… ουράνια.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Μπασάντα (46’ Πασκουάλ), Αλόνσο, Πιζάρο, Φερνάντεζ (67’ Μπαντέι), Χοακίν, Βαλέρο (84’ Λατσάρι), Ίλισιτς, Σαλάχ.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Κόκε, Κρισόβιακ, Μπανέγα (55’ Ιμπόρα), Βιτόλο (74’ Ρέγιες), Βιντάλ, Μπιά, Μπακά (70’ Γκαμέιρο).