Ροσίτσκι: «Μπορεί να προκριθεί η Ελλάδα»

Ροσίτσκι: «Μπορεί να προκριθεί η Ελλάδα»

Ο ηγέτης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας, Τόμας Ροσίτσκι, μίλησε στο Onsports και εξέφρασε την άποψη πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να προκριθεί στην προημιτελική φάση του EURO 2012.

Ο άσος της Άρσεναλ μίλησε για την πορεία των Τσέχων στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, για τις ελπίδες που έχει η Εθνική μας να προκριθεί σε βάρος της Ρωσίας, ενώ απάντησε και σε ερώτηση που αφορούσε το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ροσίτσκι στο Onsports:

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τον αγώνα με την Ελλάδα;

«Μπορώ να κρίνω μόνο για το πρώτο ημίχρονο, γιατί από το δεύτερο είδα μόνο τα τελευταία 10 λεπτά. Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο και βάλαμε τις βάσεις για να επικρατήσουμε . Ήταν μια νίκη που, νομίζω, την αξίζαμε και τη δικαιούμασταν. Στο τέλος φάνηκε ότι πιεζόμαστε, αλλά στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύσαμε».

Ποια θεωρείς ότι θα είναι η εξέλιξη του ομίλου;

«Ναι, βέβαια… Εμείς πάντως βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση απ΄ ότι πριν από τον αγώνα με την Ελλάδα και έχουμε πια πολλές πιθανότητες για να προκριθούμε. Αισθανόμαστε ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία μας».

Η Ελλάδα έχει ελπίδες;

«Φυσικά και έχει, αρκεί να νικήσει στον τελευταίο αγώνα τη Ρωσία».

Μπορεί να το κάνει;

«Μπορεί. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά όλα είναι πιθανά. Η Ελλάδα έχει καλό σύνολο, είναι πολύ μαχητική και στο γήπεδο καταβάλει μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα, και αυτό η πρώτη που το απέδειξε ήταν η Ελλάδα, το 2004».

Πιστεύεις πως είναι θέμα τύχης τα δύο γκολ σε έξι λεπτά που πετύχατε;

«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα τύχης. Όπως είδατε, ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και ήμασταν πολύ δραστήριοι, βγάλαμε μεγάλη ενέργεια. Το ίδιο κάναμε με τη Ρωσία στα πρώτα 15 λεπτά και θέλαμε να το επαναλάβουμε με την Ελλάδα, γιατί ήμασταν ΄΄πεινασμένοι΄΄ για γκολ».

Η νίκη ήταν η... απάντησή σας για το 2004;

«Όχι, σε καμία περίπτωση δεν το είδαμε ως ρεβάνς ή εκδίκηση. Εξάλλου, κοιτάξτε τις δύο ομάδες. Σε κάθε μία δεν έχουν απομείνει παρά 2-3 παίκτες από εκείνους που συμμετείχαν στη διοργάνωση του 2004. Όχι, αυτό το παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό».

Δεν ήταν μόνο η πρώτη νίκη της Τσεχίας εναντίον της Ελλάδας, αλλά και τα πρώτα γκολ σας στην ελληνική εστία.

«Ναι, ξέρω… Υπήρξαν στο παρελθόν 2-3 αγώνες (σ.σ. δύο) χωρίς σκορ. Αυτά τα γκολ ήρθαν σε καλή στιγμή για εμάς, μετά την απογοήτευση που νιώσαμε ύστερα από τον αγώνα με τη Ρωσία. Είμαστε πολύ ευτυχείς γι αυτό το αποτέλεσμα».

Το μέλλον σου είναι στην Άρσεναλ ή κάπου αλλού;

«Όχι, όχι… Θα μείνω στην Άρσεναλ, είμαι ευτυχισμένος εκεί. Η Άρσεναλ και το Λονδίνο είναι το σπίτι μου».



Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved