Τελικός Champions League 2022: Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης για το «θρόνο» της Ευρώπης

Τελικός Champions League 2022: Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης για το «θρόνο» της Ευρώπης

Τελικός Champions League: Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης μάχονται απόψε στο Παρίσι για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης.

Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης,  αναμετρώνται απόψε στο «Stade de France», σε έναν τελικό με παρελθόν, κύρος, αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ και 250 χρόνων ιστορίας.

Με την αναμενόμενη «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων, μεταξύ των οποίων 30.000 με 40.000 οπαδούς των «κόκκινων» χωρίς εισιτήρια, και εκατομμύρια άλλους καθηλωμένους στις οθόνες τους, ο «πλανήτης του ποδοσφαίρου» δίνει το ετήσιο ξεχωριστό ραντεβού, αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα, με «κομμένη την ανάσα» (όπως και ο τίτλος της ταινίας του Ζαν-Λικ Γκοντάρ).

Με γαλανόλευκο χρώμα 

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Champions League με τη σημερινή του μορφή. Ο πρώτος ήταν ο Ακης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι είχαν ηττηθεί 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Αχόρταγοι» Άγγλοι και «αβύθιστοι» Ισπανοί

Ένας τελικός που χρειάστηκε να «ταξιδέψει» στο Παρίσι από την Αγία Πετρούπολη, η οποία είχε οριστεί αρχικά να τον φιλοξενήσει, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο Παρίσι, οι καρδιές αναμένεται να χτυπήσουν δυνατά για «τον πιο σημαντικό αγώνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», όπως τον περιέγραψε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, σε ένα τελικό ανάμεσα στους «αχόρταγους» Άγγλους, οι οποίοι αναζητούν ένα έβδομο Κύπελλο Πρωταθλήτριών/Champions League, και τους Ισπανούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 14ο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του πλανήτη.

Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στο Παρίσι, το οποίο δεν έχει δει τέτοιο «κύμα» ποδοσφαιρόφιλων από το Euro 2016. Συνολικά 6.800 αστυνομικοί και πυροσβέστες κινητοποιούνται από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια του αγώνα, ο οποίος υπόσχεται να είναι μία μεγάλη παράσταση.

Η ιστορία ενισχύει το σασπένς

Η ιστορία των καταληκτικών αναμετρήσεων στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των Άγγλων και των Ισπανών, ενισχύει το σασπένς, γύρω από αυτήν την ονειρική «αφίσα» του τελικού.

Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει το 1981, στο «Παρκ ντε Πρενς», χάρη στον Άλαν Κένεντι (1-0), αλλά η Ρεάλ πήρε την «εκδίκησή» της το 2018 στο Κίεβο (3-1), σε έναν τελικό που «σημαδεύτηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και τον τραυματισμό του Σαλάχ.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved