Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού 1-0: Άντεξε και πήρε τη νίκη (photos+videos)

Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού 1-0: Άντεξε και πήρε τη νίκη (photos+videos)

Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού: Το πρώτο… βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας έστω και δύσκολα 1-0 των Αζέρων, παίζοντας για σχεδόν μισό ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καμαρά.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν τον πρώτο στόχο που είχαν, ήτοι να πάρουν την πρώτη νίκη στις «μάχες» με την Νέφτσι Μπακού, χάρις στο εξαιρετικό τέρμα του Μαντί Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, ο Αφρικανός άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 43ο λεπτό, λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Αλασκάροφ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν ήταν σωστοί στην τελική ενέργεια και από το 63ο λεπτό, όπου ο Τσελίκ αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ, έδειξαν ανήμποροι να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η είσοδος των Βρουσάι και Αγκιούμπου Καμαρά έδωσε άλλη… πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή των Πρωταθλητών Ελλάδας, όμως, δεν κατάφεραν να σημειώσουν ένα δεύτερο τέρμα, με αποτέλεσμα να πάρουν τη νίκη 1-0 και να κάνουν το πρώτο… βήμα για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Champions League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως, η Νέφτσι ήταν αυτή που έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Τζολάκη. Μόλις στο 3’ ο Αλασκάροφ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μαχμούντοβ θέλησε να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Αντίστοιχη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπουργκίν στο 11’.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άρχισαν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 14’ το φάουλ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μασούρας από πλάγια θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας της Νέφτσι.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του 20ου λεπτού ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν μπορούσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να περάσει στην θέση του ο Ματιέ Βαλμπουενά. Αυτή η κίνηση έφερε τον Μαντί Καμαρά πιο πίσω, δίπλα στον Κουντέ, ενώ ο Γάλλος πήγε πίσω από τον Χασάν, σε ρόλο οργανωτή.

Πάντως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει αυτό που αναζητούσε, ήτοι ένα γκολ κόντρα στην Νέφτσι με πρωταγωνιστή τον Μαντί Καμαρά. Ήταν το 29ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά είδε τον Αφρικανό έξω από την περιοχή του έδωσε την μπάλα και αυτός με τρομερό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας των Αζέρων.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα. Στο 32’ ο Τζολάκης απέκρουσε το σουτ του Μπουργκίν μέσα από την περιοχή, στο 36’ ο Μαχμούντοβ είδε το σουτ του να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Ωστόσο, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα χάλασαν. Ο Καμαρά θέλησε να διώξει με ανάποδο ψαλιδάκι την μπάλα, αλλά βρήκε τον Αλασκάροφ στο πρόσωπο και ο διαιτητής του έδειξε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, ο άσος της Νέφτσι δεν μπορούσε να συνεχίσει δίνοντας την θέση του στον Αμπάσοφ.

Στα τελευταία λεπτά, οι Αζέροι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που είχαν, όμως, η απειλή του Κόλι πέρασε άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος και τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα 1-0.

Τριάδα στην άμυνα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Πάπε Σισέ. Ο Σενεγαλέζος μπορεί να ήταν εκτός λίστας, όμως, τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες για τους Πειραιώτες τον έφεραν εντός και μάλιστα, η αποβολή του Μαντί Καμαρά ήταν καθοριστική για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με τριάδα στην άμυνα, τους Σεμέδο, Σισέ και Μάρκοβιτς, οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ έμειναν στα πλάγια, με τον Κουντέ να αναλαμβάνει τον ρόλο του κόφτη, οι Βαλμπουενά και Μασούρας ήταν εσωτερικοί μέσοι, δίνοντας βοήθειες στον Χασάν που έμεινε στην κορυφή της επίθεσης.

Στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης» η Νέφτσι ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, στο 48’ η εκτέλεση φάουλ του Κόλι δεν ανησύχησε τον Τζολάκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στο σουτ του Μπουργκίν. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 63’ σε νέο σουτ του Κόλι.

Μάλιστα, δευτερόλεπτα αργότερα, οι Αζέροι είδαν τις ελπίδες τους να μειώνονται. Συγκεκριμένα ο Τσελίκ χτύπησε με το πόδι στο πρόσωπο τον Ρέαμπτσιουκ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 ποδοσφαιριστές. Η τακτική του Ολυμπιακού ήταν εμφανής στα λεπτά που ακολούθησαν, καθώς θέλησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περιμένει το τελευταίο… κομμάτι του ματς για να ρισκάρει.

Αυτό ήταν στο 79ο λεπτό, όταν οι Βρουσάι και Αγκιούμπου Καμαρά μπήκαν αντί των Μάρκοβιτς και Χασάν, αντίστοιχα. Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές έδωσαν άλλο… αέρα στην μεσοεπιθετική γραμμή των Πρωταθλητών Ελλάδας, κράτησαν την μπάλα και προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε σαφέστατο προβάδισμα.

Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, την στιγμή που οι Αζέροι έδειξαν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη 1-0 και έκανε το πρώτο… βήμα, ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας, την Τετάρτη (28/07) στο Μπακού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Νέφσι Μπακού: Ασύλληπτη γκολάρα ο Καμαρά και 1-0 οι Πειραιώτες (video+photos)

Ολυμπιακός-Νέφσι Μπακού: Ασύλληπτη γκολάρα ο Καμαρά και 1-0 οι Πειραιώτες (video+photos)

Ολυμπιακός-Νέφσι Μπακού: Η αποβολή με χτύπημα - καράτε του Καμαρά - Ήρωας ο Τζολάκης (video)

Ολυμπιακός-Νέφσι Μπακού: Η αποβολή με χτύπημα - καράτε του Καμαρά - Ήρωας ο Τζολάκης (video)

Ολυμπιακός-Νέφσι Μπακού: Εγκληματικό μαρκάρισμα, με δέκα και οι Αζέροι! (video)

Ολυμπιακός-Νέφσι Μπακού: Εγκληματικό μαρκάρισμα, με δέκα και οι Αζέροι! (video)

Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved