Η σοκαριστική φωτογραφία του Ιταλού οπαδού από τα επεισόδια στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους
SHARE

Η σοκαριστική φωτογραφία του Ιταλού οπαδού από τα επεισόδια στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους

Σοκάρουν οι καταγγελίες των Ιταλών φιλάθλων για όσα έζησαν πριν τη σέντρα του Ολυμπιακός-Γιουβέντους - «Τρέχαμε στις γραμμές του τρένου να σωθούμε»

Αρκετοί φίλοι της Γιουβέντους ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η επίσκεψη όμως στο φαληρικό γήπεδο τους βγήκε... ξινή καθώς δέχθηκαν επίθεση από «ερυθρόλευκους» οπαδούς έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης».έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το fun club της Γιουβέντους αποκάλυψε με ανατριχιαστικό τρόπο μέσω καταγγελίας που έκανε προς το club doc του ιταλικού συλλόγου τα όσα έζησαν εκεί, ενώ οι φωτογραφίες που διέρρευσαν από τραυματία φίλαθλο της «Κυρίας» είναι σοκαριστικές.

Ιδού η καταγγελία:

Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα βιώναμε τέτοια απογοήτευση με κάτι για το οποίο είμαστε τόσο παθιασμένοι. Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε με λεπτομέρειες για το τι συνέβη χθες. Νιώθω την ευθύνη αυτή μπροστά στους ανθρώπους μου και χρειάζομαι τη βοήθεια και υποστήριξή σας για αυτό το τραγικό συμβάν.

Παρακαλώ να γίνει σαφές ότι δεν σκέφτομαι ότι κάνατε εσείς κάτι λάθος ή δεν μας υποστηρίξατε, ωστόσο αυτή τη φορά η ελληνική Αστυνομία απέτυχε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσαμε να το περιμένουμε. Την τελευταία φορά στην Αθήνα (2014) είχαμε τέλεια υποδοχή και προστασία από αυτούς, αυτή τη φορά απουσίαζαν. Ακόμα και στο κέντρο της πόλης, όπου υπήρχαν πολλοί οπαδοί της Γιουβέντους, δεν υπήρχε Αστυνομία και από τύχη δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά και νωρίτερα.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω:

Η ομάδα μας συγκεντρώθηκε στον σταθμό του Θησείου, όπως μας είχατε υποδείξει, και το τρένο έφυγε για το γήπεδο. Όταν το τρένο σταμάτησε εκεί, οι stewards (από τον σταθμό) είπαν στην ομάδα μας να μείνει στον σταθμό, ενώ από την πίσω πλευρά, προς την έξοδο του του σταθμού, μας επιτέθηκαν Έλληνες οπαδοί. Πετούσαν τεράστιες φωτοβολίδες, μεγάλες πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, δεν υπήρχε πουθενά Αστυνομία να τους σταματήσει.

Οι φίλαθλοί μας προσπάθησαν να δραπετεύσουν αλλά μπλοκαρίστηκαν επίσης από την μπροστινή πλευρά, επειδή άλλοι Έλληνες οπαδοί εκεί μας πετούσαν πράγματα από ψηλά. Σε αυτό το σημείο, η ελληνική Αστυνομία που βρισκόταν εκεί έφυγε, καθώς ήταν απλοί αστυνομικοί, όχι ειδικές δυνάμεις.

Ένας από τους οπαδούς μας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, άλλος είχε σπασμένα πλευρά και πολλοί ακόμα κακώσεις και κοψίματα. Όλοι τους διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο του γηπέδου και ο πιο σοβαρά τραυματισμένος φίλαθλός μας, ο κ. Ντράγκαν Τόροφ, χρειάστηκε να πάει σε νοσοκομείο (σ.σ. Metropolitan) που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο.

Σε εκείνες τις στιγμές όλοι οι φίλαθλοι μας προσπαθούσαν να αποδράσουν, ο καθένας μόνος του. Ορισμένοι άρχισαν να τρέχουν στις γραμμές του τρένου και επειδή ερχόταν ένα άλλο τρένο εκείνη την στιγμή, ήταν ΠΟΛΥ τυχεροί που σταμάτησε και δεν συνέβη κάποιο ακόμα πιο σοβαρό ατύχημα. Πολλοί φίλαθλοί μας έχασαν τα παπούτσια τους προσπαθώντας να διαφύγουν.

Ο κ. Τόροφ δέχθηκε περιποιήσεις, του έγιναν ράμματα κάτω από τα μάτια αλλά η κατάστασή του είναι ακόμη περίπλοκη και θα χρειαστεί περαιτέρω περιποίηση. Η ακτινογραφία του έδειξε ότι το κόκκαλο κάτω από το μάτι του έχει σπάσει και θα πρέπει να το φροντίσει στο νοσοκομείο της πόλης του. Δεν υπάρχουν συμπτώματα εγκεφαλικής βλάβης, αλλά ο γιατρός είπε ότι θα πρέπει να προσέξει την περίπτωση να ξεκινήσει εγκεφαλική αιμορραγία μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και να τον ειδοποιήσει αν δει τέτοια συμπτώματα.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Αστυνομία πήρε καταθέσεις από τον κ. Ίβιτσα Πετρόφσκι (κόψιμο στο χέρι), τον κ. Γιοβάν Κοτόσκι (πιθανότατα σπάσιμο στα πλεύρα), τον κ. Φίλιπ Μπουτσκόφσκι (μώλωπες στο πρόσωπο) και τον κ. Μάρκο Τσάπλιτς (μέλος μας από την Σερβία, επίσης με μώλωπες στο πρόσωπο). Δεν ήθελαν να καταθέσουν μήνυση ή να κινήσουν κάποια διαδικασία.

Επίσης, η Αστυνομία ήρθε στο νοσοκομείο για να μιλήσει με τον κ. Τόροφ και τους υπόλοιπους, περιμένοντας να καταθέσουν μήνυση. Ωστόσο, δεν έχουμε εμπειρία σε αυτά τα θέματα και δεν γνωρίζαμε τι να κάνουμε. Επικοινώνησα επίσης με την Πρεσβεία μας στην Αθήνα για να με συμβουλεύσει.

Ήμουν στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο Ράντισον Μπλου όταν συνέβη αυτό, και η Αστυνομία που βρισκόταν εκεί μας είπε ότι στο ενδιάμεσο η κατάσταση είναι ασφαλής. Παράλληλα, ότι είμαστε προστατευμένοι από τον ίδιο αριθμό αστυνομικών όπως ολόκληρο το τρένο που έβγαινε από τον σταθμό. Τις επόμενες ώρες προσπάθησα να συλλέξω πληροφορίες για το πόσα άτομα μπήκαν στο γήπεδο και πόσα έλειπαν. Εκεί ενημερώθηκα ότι ένας ακόμη φίλαθλος ήταν σοβαρά τραυματίας και ορισμένους δεν μπορούσαμε να τους βρούμε στο τηλέφωνο.

Επέλεξα ένα σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης, ώστε να συγκεντρώσω όλα τα άτομα που έλειπαν. Ορισμένοι φίλαθλοι ήραν λίγο πιο μετά ξανά στο γήπεδο και μπήκαν σε αυτό, αλλά άλλοι ήταν πολύ φοβισμένοι και σοκαρισμένοι για να παρακολουθήσουν αγώνα μετά από αυτό το συμβάν. Είχαμε ακόμα πολλά νέα παιδιά που ήταν τρομοκρατημένα. Συνεπώς, μέτρησα 13 άτομα που δεν μπόρεσαν να δουν το παιχνίδι.

Δεν μπόρεσα ούτε εγώ να παρακολουθήσω τον αγώνα, έπρεπε να απαντήσω σε όλα τα τηλέφωνο και στα μηνύματα που μου ήρθαν σε αυτό το διάστημα και να βοηθήσω όσους ξέφυγαν. Όπως είπα πριν, ορισμένοι γύρισαν σπίτι με μόνο ένα παπούτσι. Είδα την απογοήτευση και τον εξευτελισμό που έζησαν, νιώθω απαίσια και θα ήθελα να επανορθώσω με κάποιο τρόπο για αυτούς, επειδή αυτό δεν ήταν μόνο δικό μας πρόβλημα.

Τώρα, χρειάζομαι κάποια εξυπηρέτηση από εσάς. Έχετε καθόλου εμπειρία από τέτοια περιστατικά; Τι πρέπει να συμβεί σε τέτοιες παράδοξες καταστάσεις; Μπορείτε να στείλετε ένα γράμμα στην ελληνική Αστυνομία που απέτυχε να μας προστατέψει; Ακόμα και τρία χρόνια πριν, μας επιτέθηκαν όταν βγαίναμε από το μετρό, αλλά οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και μείωσαν τη ζημιά. Αν αυτή η προοπτική δεν ήταν ασφαλής, γιατί την επέλεξαν; Θα μπορούσαμε να έχουμε πάει στο γήπεδο με το λεωφορείο.

Οι άνθρωποι πήγαν να απολαύσουν ένα αθλητικό γεγονός, όχι να φοβούνται για τη ζωή τους και δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να προκαλέσουν. Είναι χαζό για εμένα να ζητήσουμε τα χρήματά μας πίσω, τα 40 ευρώ δεν έχουν μεγάλη αξία, καθώς οι φίλαθλοί μας ξόδεψαν πολλά περισσότερα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να απολαύσουν αυτή την ημέρα.

Χρειάζομαι μια χειρονομία που θα αποδείξει ότι αυτό το περιστατικό δεν θα περάσει στα ψιλά, δεν θα αγνοηθεί, αλλά ότι μας υποστηρίζετε, ειδικά τους τραυματίες μας. Επίσης, χρειάζομαι βοήθεια και υποστήριξη σχετικά με το πως πρέπει να κατευθύνουμε τον κ. Τόροφ, αν πρέπει να καταθέσει μήνυση, πως να χειριστεί τη διαδικασία, πρέπει να απευθυνθεί στην ελληνική Αστυνομία ή στην Πρεσβεία μας εκεί, να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, έχετε καθόλου εμπειρία σε τέτοια περιστατικά;

Αν χρειαστείτε επιπλέον πληροφορίες από εμένα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου, ακόμη και στο τηλέφωνο. Η Γιουβέντους παραμένει το πάθος μας, ωστόσο αρχίζω πραγματικά να αναρωτιέμαι αν το να πηγαίνουμε ως φιλοξενούμενοι οπαδοί σε πόλεις των Βαλκανίων αξίζει πραγματικά την προσπάθεια που κάνουμε.

2 PHOTOS
Τέλος ο Μπάρλοου από την Κύμη
Τέλος ο Μπάρλοου από την Κύμη
Παναθηναϊκός: Μια εβδομάδα εκτός ο Κάτσε
Παναθηναϊκός: Μια εβδομάδα εκτός ο Κάτσε
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα «είπαν» Ουζουνίδης-Σαββίδης
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα «είπαν» Ουζουνίδης-Σαββίδης
Βάσω Λασκαράκη: Το διαζύγιο με τον Τσιμιτσέλη και ο θάνατος της καλύτερής της φίλης
Βάσω Λασκαράκη: Το διαζύγιο με τον Τσιμιτσέλη και ο θάνατος της καλύτερής της φίλης

 • Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν
  21:303ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. Τελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • RBAR 2018
  22:15Wr. Neustadt, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • SportShow
  22:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Βαγιαδολίδ
  22:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Τένις: Νόβακ Τζόκοβιτς - Νικ Κύργιος (Ζ)
  23:00Laver Cup 2018. Αγώνας Μονού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • GP Confidential 2018 E18
  23:30Στιγμιότυπα.
 • Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
 • WRC 2018
  00:10Τουρκία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • UEFA Nations League 2018-19
  00:45Ανασκόπηση 2ης αγωνιστικής. Στιγμιότυπα.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  00:551η αγωνιστική. Στιγμιότυπα με τις εντυπωσιακότερες φάσεις και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν από την αγωνιστική δράση του UEFA Europa League.
 • RBAR 2018 - Magazine
  01:25Wr. Neustadt, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  01:30Zadar Basketball Tournament 2018. Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - Άβες
  01:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Ραπίντ Βιέννης - Σπαρτάκ Μόσχας
  01:50UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  01:55Λουτράκι. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Ρέγκενσμπουργκ
  02:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  03:00Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΑΕΚ
  03:45ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης. Διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στο στάδιο 'Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία' στην Κύπρο. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • SportShow
  04:00Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί
  04:20Αμβούργο, Γερμανία. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • GP Confidential 2018 E18
  05:15Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E38
  05:45Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  05:55Μαρκόπουλο.
 • Μπάσκετ: Μπάγερν Μονάχου - Λιαόνινγκ Λέοπαρντς
  06:00Zadar Basketball Tournament 2018. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • WRC 2018
  06:15SS12 Datca 2, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E4
  07:00Αφιέρωμα.
 • WRC 2018
  07:30SS17 Marmaris 2 Power Stage, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: Laver Cup 2018
  08:00Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο.
 • Μπάσκετ: Ούνικς Καζάν - Γαλατάσαραϊ
  08:153ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. 1ος Ημιτελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2018
  09:20Τουρκία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • SportShow
  09:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Μπάσκετ: 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη
  10:30Τελικός 3ης Θέσης. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  10:35Λουτράκι. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  11:45Αραγκόν, Ισπανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη
  12:45Τελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  12:55Αραγκόν, Ισπανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Moto3 2018
  14:05Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  14:555η αγωνιστική.
 • Μπάσκετ: Zadar Basketball Tournament 2018
  15:00Τελικός 5ης θέσης. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Moto2 2018
  15:30Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Topspin (Ζ)
  16:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • MotoGP 2018
  17:00Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E6
  17:30Στιγμιότυπα.
 • SportShow (Ζ)
  18:00Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • GP Confidential 2018 E18
  18:35Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Zadar Basketball Tournament 2018
  19:00Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβάντε - Σεβίλη
  19:05Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  19:15Richmond Federated Auto Parts 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E3
  20:45Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies