Να γεμίσει με… Μαουρίσιο, να μην χάνει... τζάμπα τους μικρούς!

Να γεμίσει με… Μαουρίσιο, να μην χάνει... τζάμπα τους μικρούς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr, για μία από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών , όπως είναι ο Μαουρίσιο για τον Παναθηναϊκό και την αλλαγή τακτικής με τους μικρούς, ώστε να μην τους χάνει τζάμπα.

Ο Μαουρίσιο ήρθε και έδεσε στον Παναθηναϊκό με το καλημέρα. Δεν συμβαίνει με πολλούς αυτό με τον Βραζιλιάνο συμβαίνει και σίγουρα η παρουσία του δίνει άλλη ποιότητα στην ενδεκάδα. Με όλα αυτά, που έχουν γίνει χρόνια τώρα με τις μεταγραφές ξένων παικτών πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τον Μαουρίσιο σαν φωτεινό παράδειγμα. Σαν οδηγό, για τους ξένους, που αποκτάει. Μιλάμε, για έναν παίκτη με μεγάλη προσωπικότητα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Ο κόσμος βλέπει τον Μαουρίσιο, που στο γήπεδο δίνει και την ψυχή του και κάνει την διαφορά με τον τρόπο, που αγωνίζεται. Και ανασταλτικά βοηθάει, αλλά και δημιουργικά με τον τρόπο, που χειρίζεται την μπάλα και τον απλό τρόπο, που παίζει. Διότι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί, που παίζουν απλά. Ο Μαουρίσιο, όμως, κάνει και σπουδαία δουλειά στα αποδυτήρια . Σαν πιο έμπειρος μιλάει πολύ στους νεότερους παίκτες, τους συμβουλεύει. Γενικά ο Βραζιλιάνος χαφ συμπεριφέρεται σαν να είναι χρόνια στον Παναθηναϊκό και αυτό τον έχει κάνει πολύ αγαπητό από τις πρώτες ημέρες στα αποδυτήρια της ομάδας.

Αν , λοιπόν, σταματήσουν να έρχονται στρατιές μέτριων ξένων παικτών και ο Παναθηναϊκός καταφέρει και βρίσκει έναν-δύο ….Μαουρίσιο σε κάθε μεταγραφική περίοδο, τότε και μόνο τότε θα αλλάξει επίπεδο. Το ξέρω, ότι είναι δύσκολο να βρεις Μαουρίσιο, όταν δεν έχεις και οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ εν έτει 2021. Και ο συγκεκριμένος παίκτης η αλήθεια είναι, ότι κατά τύχη ήρθε το καλοκαίρι. Ο Αλαφούζος επέμενε να αποκτηθεί κόντρα στα όσα του είχε εισηγηθεί ο Ρόκα και αποκτήθηκε. Όπως και να έχει η αλήθεια είναι, ότι το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι οι μικροί από τις Ακαδημίες, που έχουν πάρει ευκαιρίες πολλές, αλλά το ότι δεν πλαισιώθηκαν από ξένους τύπου Μαουρίσιο., Θα πει κανείς ναι αλλά ο Μαουρίσιο κοστίζει. Ναι είναι καλύτερα να δώσεις από 500.000 ευρώ σε τρεις καλούς ξένους από το να δώσεις από 200.000 ευρώ σε επτά μέτριους και να περιμένεις να βγει ένα λαχείο.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Οσον αφορά τους μικρούς, που βγαίνουν από την Ακαδημία της ομάδας γίνεται πολλή κουβέντα και με αφορμή την αποχώρηση του Ζαγαρίτη, Το βέβαιο είναι, ότι δεν μπορεί ΟΛΟΙ να είναι έτοιμοι να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Η πορεία του καθενός και ο χρόνος δείχνει, ποιος είχε τη δυνατότητα να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Η γνώμη μου είναι, ότι σε κανονικό Παναθηναϊκό, που θα διεκδικούσε τίτλους ελάχιστα από τα σημερινά παιδιά της Ακαδημίας θα μπορούσαν να παίξουν. Οι σημερινές συνθήκες είναι άλλες, όμως και ο στόχος, που βάζει ο Παναθηναϊκός είναι να βγει στην Ευρώπη, οπότε αρκετοί από τους νέους παίκτες παίρνουν ευκαιρίες 

Ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας για τον Ζαγαρίτη και τα άλλα παιδιά, που φεύγουν από τις Ακαδημίες, είτε γιατί δεν τους θέλει ο Παναθηναϊκός, είτε διότι το επιλέγουν οι ίδιοι επειδή βρίσκουν καλύτερη προσφορά , αυτό που λέω εγώ είναι, ότι δεν επιτρέπεται να χάνει τα δικά του παιδιά ο Παναθηναϊκός και να παίρνει μόνο τα τροφεία.

Πρέπει να κινείται γρήγορα , να κάνει συμβόλαια στα παιδιά, πολύ πριν την λήξη των προηγούμενων συμβολαίων και να έχει τη δυνατότητα να τα πουλήσει σε μία νορμάλ τιμή ,από την στιγμή, που έρθει μία πρόταση, που ικανοποιεί και τον παίκτη και τον σύλλογο. Το να φεύγουν οι μικροί ελεύθεροι και να παίρνει ο Παναθηναϊκός μόνο τα τροφεία είναι λάθος . Από κει και πέρα σίγουρα πολλοί μάνατζερ παίρνουν τα μυαλά των παικτών και τους οδηγούν σε λάθος αποφάσεις, αλλά το ζητούμενο είναι, ότι ο Παναθηναϊκός κάνει μία σπουδαία δουλειά στην Ακαδημία και όταν έρθει η ώρα να ανταμειφθεί για αυτό χάνει τους παίκτες για 250-300.000 ευρώ, όταν άλλα ταλέντα σε μεγάλες ομάδες πωλούνται με 5 και 6 εκατομμύρια ευρώ.

*Το ματς με τον ΟΦΗ το Σάββατο είναι ύπουλο, διότι όλοι είναι μέσα στην καλή χαρά μετά τη νίκη επί του Αρη και αν νομίζουν στον Παναθηναϊκό , ότι θα βρουν απέναντι μία ομάδα, που είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Ο ΟΦΗ έρχεται πληγωμένος από τις συνεχείς ήττες και για να μπορέσει να έχει αντίκρισμα η νίκη επί του Αρη ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει το Σάββατο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved