Περιπλανώμενος σε μονοπάτια… επικίνδυνα

Περιπλανώμενος σε μονοπάτια… επικίνδυνα

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ήταν απογοητευτική και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την κρίση που περνάνε οι «πράσινοι» η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική

Η ιστορία έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές πως ένα… γερό ηλεκτροσόκ κάνει τις ομάδες να αντιδρούν. Πως ένα γερό ηλεκτροσόκ σε οποιοδήποτε άθλημα, σε οποιαδήποτε ομάδα αναγκάζει το ένστικτο της… επιβίωσης των παικτών να βγει μπροστά και να τους κάνει να αλλάξουν εικόνα. Βέβαια ο κανόνας αυτός έχει και τις εξαιρέσεις του. Και μία εξαίρεση ήταν και ο χθεσινός Παναθηναϊκός.

Φαίνεται πως η απόφαση για κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον Γιώργο Βόβορα, σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, δεν λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» στον αγώνα κόντρα στη Ζενίτ παρουσιάστηκαν πιο… άνευροι από ποτέ, παραδομένοι στα συναισθήματά τους και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έμοιαζαν να μην έχουν κουράγιο, θέληση και ενέργεια να… αντιδράσουν. Παραδόθηκαν αμαχητί και αυτό είναι το χειρότερο.

Η Ζενίτ από την άλλη είχε την ευκαιρία να περάσει ένα πολύ εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ και απλά στην τελευταία περίοδο να… σβήσει. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ το τελευταίο διάστημα αποδεικνύει συνεχώς πως έχει βρει ρυθμό, έχει τέμπο και με τον Κέβιν Πάνγκος να είναι ο απόλυτος ηγέτης και καθοδηγητής δείχνει ικανή να φτάσει ψηλά.

Επιστροφή στα του… Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» απογοήτευσαν με την χθεσινή τους εμφάνιση. Και απογοήτευσαν πρώτα τους ίδιους τους τους εαυτούς και μετά τον κόσμο τους. Έναν κόσμο που περίμενε αντίδραση, που περίμενε να δει παίκτες που θα τους έχει πληγωθεί ο εγωισμός. Μάταια όμως. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί σε μονοπάτια επικίνδυνα και… πρωτόγνωρα. Οι συνεχόμενες ήττες, οι συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και η κρίση στην οποία βρίσκεται η ομάδα είναι στοιχεία ικανά να του αλλοιώσουν την ταυτότητά του.

Ο «Γολγοθάς» του… όποιου Κάτας

Για τον λόγο αυτό η επιλογή του προπονητή που θα έρθει (άμεσα) για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Βόβορα αναμένεται να είναι από τις πλέον κομβικές της ιστορίας. Γιατί ο προπονητής που θα έρθει θα έχει μπροστά του να ανεβεί έναν «Γολγοθά». Να διαχειριστεί μια ομάδα με απίστευτα βαριά… κληρονομιά, η οποία βρίσκεται στο… ναδίρ και να δουλέψει με παίκτες που δεν έχει επιλέξει για να τους κάνει και πάλι να πάρουν την… ανιούσα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών το όνομα του Οντέτ Κάτας είναι αυτό που έχει προκριθεί και αναμένονται άμεσα εξελίξεις, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να περιμένει, μιας και πλέον είναι θέμα του Ισραηλινού τεχνικού και της ομάδας του. Ο Κάτας είναι μια κορυφαία προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ξέρει το άθλημα όσο λίγοι, αλλά από τη στιγμή που θα είναι αυτός που θα περάσει το κατώφλι του ΟΑΚΑ είναι δεδομένο πως η αποστολή του θα είναι ακόμα πιο δύσκολη κι απ όσο τη φαντάζεται. Και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα τη διαχειριστεί μιας και δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Παναθηναϊκός για τον Κάτας θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας.

Το μερίδιο ευθύνης… διπλασιάστηκε

Ο Βόβορας πλήρωσε το μάρμαρο της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες όμως δεν… ξελάσπωσαν. Το αντίθετο. Όσο περνάει ο καιρός το δικό τους μερίδιο ευθύνης γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Και από χθες έχει γίνει… διπλάσιο. Θα πρέπει πλέον ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναφέραμε στο ξεκίνημα του κειμένου πως ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε σε… πρώτο χρόνο. Έχει την ευκαιρία όμως να το κάνει σε… δεύτερο. Την Κυριακή οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους ένα πάρα πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έχοντας τον ρόλο του «οικοδεσπότη». Ο Παναθηναϊκός πρέπει/οφείλει/επιβάλλεται (διαλέξτε όποια λέξη θέλετε) να πάρει αυτό το ματς για να μην κάνει δεύτερη κολλητή ήττα στο πρωτάθλημα, να παραμείνει στην κορυφή και να ανακτήσει κομμάτι της χαμένης του ψυχολογίας.

ΥΓ1: Επειδή πολλά γράφονται από χθες το βράδυ στο καφενείο του twitter είναι γελοίο να μιλάμε για ευθύνες του Χαραλαμπίδη και του Γιαπλέ για τη χθεσινή εικόνα της ομάδας.

ΥΓ2: Η Euroleague και χθες κόντρα στον Παναθηναϊκό απέδειξε και πάλι ότι πέραν όλων των άλλων αποτελεί ίσως την πλέον κομπλεξική διοργάνωση. Οι αποφάσεις των διαιτητών (και κυρίως των Μπολτάουζερ και Ντιφάλα, ειδικά στο δεύτερο μέρος) ήταν απόδειξη… κομπλεξισμού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έτσι ήρθε η ήττα από την Ζενίτ (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έτσι ήρθε η ήττα από την Ζενίτ (video+photos)

Euroleague: Η βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού (photos)

Euroleague: Η βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού (photos)

Χαραλαμπίδης: «Το κίνητρο δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

Χαραλαμπίδης: «Το κίνητρο δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved