Η αντίστροφη μέτρηση και το δίδυμο Καρλίτος-Μακέντα!

Η αντίστροφη μέτρηση και το δίδυμο Καρλίτος-Μακέντα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, για τις εξελίξεις, που θα έρθουν στον Παναθηναϊκό και το δίδυμο Καρλίτος Μακέντα, που επιβάλλεται να καθιερωθεί.

Στο τελευταίο μου μπλογκ είχα γράψει, ότι όσο και να θέλει ο Αλαφούζος να στηρίξει το δίδυμο Ρόκα, Πογιάτος δεν βλέπω πως θα συνεχίσουν να είναι στις θέσεις τους για καιρό ακόμα. Εγώ πιστεύω με αυτά, που βλέπω, ότι η αντίστροφη μέτρηση και για τους δύο έχει αρχίσει και δεν μπορούν να σταθούν στην ομάδα.

Ο Πογιάτος είναι ο τελευταίος, που φταίει, όπως έχω πει, διότι από την αρχή φαινόταν μεγάλο ρίσκο η επιλογή του. Από την στιγμή, που ο Ρόκα επέλεξε τον προπονητή της U-19 της Ρεάλ και ήταν βέβαιος, ότι θα πετύχει σε μία χρονιά, που το μπάτζετ ανέβηκε σε σχέση με πέρυσι είναι υπεύθυνος για την επιλογή, όπως και ο Αλαφούζος, που τον άκουσε. Ο Ισπανός τεχνικός ακόμα και αν η ομάδα νικήσει στον ΟΦΗ δεν μπορεί να το γυρίσει, πολύ απλά, διότι είναι άπειρος δεν ξέρει τι σημαίνει πίεση μεγάλης ομάδας και το χειρότερο από όλα είναι, ότι δεν πείθει τους παίκτες του, ότι έχει αξιοκρατία και είναι δίκαιος στις επιλογές του. Κάνει δοκιμές μετά από τόσο καιρό, φαίνεται, ότι δεν θέλει να …πειράξει τις μεταγραφές του Ρόκα είτε στην διάρκεια του αγώνα, είτε ακόμα και όταν κάνει παρατηρήσεις και αναλύει βίντεο (είπε στον Χατζηγιοβάνη χθες στην ανάλυση του βίντεο, ότι έχει ευθύνη στο γκολ του Αρη, χωρίς να παρατηρήσει τον Φακούντο). Με λίγα λόγια ο Πογιάτος είναι μία …τελειωμένη ιστορία, αλλά το σωστό είναι να μην φύγει μόνος του.

Μαζί του πρέπει να φύγει και ο Ρόκα, που τον επέλεξε και που γέμισε την ομάδα με ξένους παίκτες, που μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει την διαφορά. Ο Ρόκα, που έχει πάρει τα κλειδιά από τον Αλαφούζο από τον περασμένο Μάρτιο έχει βασική ευθύνη, για το χάλι, που παρουσιάζει η ομάδα, που λίγο ακόμα και δεν θα προλάβει ούτε την τετράδα, που οδηγεί πιθανότατα στην Ευρώπη. Να φύγει ο Πογιάτος και να μείνει ο Ρόκα δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

Πιστεύω, ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για τους δύο. Αν η ομάδα δεν κερδίσει τον ΟΦΗ θα αποχωρήσουν, αν κερδίσει και έχει κάπως βελτιωμένη εικόνα θα μείνουν μέχρι την επόμενη απώλεια βαθμών, που δεν θα είναι μακριά. Για αυτό μιλάω για αντίστροφη μέτρηση.

Από κει και πέρα όσον αφορά το δίδυμο Καρλίτος, Μακέντα, οποιονδήποτε προπονητή, που να ξέρει τα βασικά στο ποδόσφαιρο να ρωτήσεις θα σου πει, ότι πρέπει να παίζουν μαζί. Όπως τους είδαμε, μόνο για 20 λεπτά στο παιχνίδι με τον Αρη και ο Μακέντα είχε ένα δοκάρι και μία χαμένη ευκαιρία. Όταν έχεις δύο τέτοιους επιθετικούς τους αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο. Διαφοροποιείς το 4-3-3 το κάνεις 4-2-3-1 ή 4-4-2 και παίζουν και οι δύο στις θέσεις τους και έχεις δύο επιθετικούς, που με συνεργασίες σίγουρα θα βγάλουν φάσεις για την ομάδα. Δεν αφήνεις τον Ιταλό στον πάγκο, η δεν βάζεις τον Ισπανό αριστερά, επιμένοντας στο 4-3-3.

*Άλλη δοκιμή έκανε λέει χθες ο Πογιάτος και έβαλε τον Βέλεθ αμυντικό χαφ (απουσίαζε με την Εθνική ο Κουρμπέλης). Τι άλλο θα κάνει δεν ξέρω, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν είναι για πειράματα και αν φθάσαμε στις 7 Οκτωβρίου και ακόμα ο προπονητής βάζει τους παίκτες σε άλλες θέσεις, από αυτές, που παίζουν, όσο παραμένει μόνο κακό κάνει.

*Όταν μία ομάδα δεν λειτουργεί ως ομάδας εντός και εκτός γηπέδου ΠΑΝΤΑ οι παίκτες παίζουν χειρότερα από αυτό, που μπορούν. Τόσα χρόνια το έχω δει πολλές φορές αυτό. Πράγμα, που σημαίνει, ότι αυτό το χάλι, που παρουσιάζουν οι περισσότεροι παίκτες μέχρι τώρα δεν είναι και το ταβάνι τους. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση και θα αποδειχθεί μόλις έρθει στην ομάδα ένας προπονητής, που θα κάνει τα βασικά.

*Κάθε μέρα γράφονται διάφορα ονόματα προπονητών σε περίπτωση, που φύγει ο Πογιάτος. Το να αρχίσουμε να γράφουμε ονόματα να λέμε Αναστασίου, Χιμένεθ, Παντελίδης είναι το πιο εύκολο, αλλά όχι το σωστό. Πολύ απλά, διότι ο Αλαφούζος ακόμα δεν έχει μπει σε αυτή την διαδικασία, ούτε έχει κάνει επαφή με κανέναν. Άλλο να πεις, ότι ο Αναστασίου έχει μία λογική να παίξει το όνομά του , επειδή ξέρει την ομάδα και την ελληνική πραγματικότητα και άλλο να λες, ότι έχει μιλήσει και έχει κλείσει. Υπάρχει μεγάλη διαφορά…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved