Αλαφούζος και Ρόκα έχουν ΟΛΗ την ευθύνη!

Αλαφούζος και Ρόκα έχουν ΟΛΗ την ευθύνη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα και αναφέρεται στις μεγάλες ευθύνες του Γιάννη Αλαφούζου και του Τσάβι Ρόκα.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα είναι κακό και ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα της ομάδας. Ηττα στην Τρίπολη και ισοπαλία στην Λάρισα με την εικόνα της ομάδας να είναι κακή, η μάλλον  καταθλιπτική. Θα πει κάποιος «και πέρυσι με τον Δώνη κακό ξεκίνημα κάναμε». Ναι κακό ξεκίνημα έκανε η ομάδα και πέρυσι με τον Δώνη με βαριές ήττες από τον ΟΦΗ και τον Αρη , αλλά πέρυσι ο στόχος ήταν η ομάδα να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στο πρωτάθλημα και να εξελιχθεί η ομάδα , που θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο φέτος. Για αυτό και το μπάτζετ πέρυσι ήταν στα 3,5 εκ. ευρώ . Ευρώπη η ομάδα δεν μπορούσε να βγει, παρόλα αυτά στην πορεία βελτιώθηκε , εξελίχθηκε και με βάση το ρόστερ , που είχε πέτυχε το καλύτερο δυνατό , μπήκε στην τετράδα.

Φέτος το μπάτζετ διπλασιάστηκε και η ίδια η διοίκηση έβαλε μεγαλύτερους στόχους από πέρυσι. Σίγουρα την έξοδο στην Ευρώπη, δηλαδή είσοδο στην τετράδα και τη μείωση της απόστασης από τις τρεις πρώτες ομάδες και διεκδίκηση και της τρίτης θέσης. Όταν , λοιπόν, ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, υπάρχει και πιο αυστηρή αξιολόγηση του προπονητή . Με αυτά τα κριτήρια ο Πογιάτος δεν έχει προλάβει μέχρι τώρα να παρουσιάσει μία ομάδα, που να δείχνει κάτι. Ψάχνεται, μοιάζει να τον έχει λυγίσει το άγχος και κάνει πολλά λάθη στην διαχείρηση του αγώνα.

Το έχω πει και άλλη φορά, θα το πω και τώρα. Μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό αυτό, που συμβαίνει. Ο Πογιάτος είναι ξένος προπονητής σε μία ξένη χώρα για αυτόν και για πρώτη φορά κάθεται σε πάγκο πρώτης ομάδας. Παράλογη και αντιποδοσφαιρική ήταν η απαίτηση του Αλαφούζου και του Ρόκα, να αλλάξουν όλη την ομάδα, να πάρουν έναν άπειρο προπονητή και η ομάδα από την αρχή να σαρώνει και να κερδίζει. Για αυτό λέω, ότι ναι έχω και εγώ καταγράψει τα λάθη του Πογιάτος από τα φιλικά , αλλά και στα επίσημα παιχνίδια, αλλά όταν έλεγα το καλοκαίρι, ότι είναι μεγάλο ρίσκο να πάρεις αυτόν τον προπονητή στην θέση του Δώνη , έλεγα κάτι που έβλεπε όλος ο κόσμος.

Για αυτό λέω και το ξεκαθαρίζω. Για αυτό, που βλέπουμε μέχρι τώρα και για ότι δούμε στη συνέχεια απόλυτη ευθύνη έχουν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Τσάβι Ρόκα. Κανένας Πογιάτος δεν φταίει. Ο Πογιάτος κάνει τα λάθη ενός άπειρου προπονητή . Όταν θέλεις άμεσα αποτελέσματα δεν παίρνεις έναν πρωτάρη στον πάγκο πρώτης ομάδας, αλλά έναν μπαρουτοκαπνισμένο προπονητή.

Το να ρίχνουμε όλα τα ανάθεμα στον Πογιάτος, για να βγάλουμε από το κάδρο των ευθυνών τον Αλαφούζο και τον Ρόκα είναι άδικο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ , που τώρα πληρώνει και φαίνεται να είναι κοντά στην ομάδα, όπως ήταν επί Στραματσόνι, επέλεξε να διακόψει τη συνεργασία με τον Δώνη, την στιγμή, που η ομάδα έδειχνε να έχει δέσει, να έχει εξελιχθεί και αν έμενε το σύνολο των παικτών με τρεις, τέσσερις προσθήκες καλών παικτών, που θα έκαναν την διαφορά, ήταν έτοιμη να κάνει ένα βήμα παραπάνω τη φετινή περίοδο.

Με την συμμετοχή του Ρόκα, που ήθελε να φέρει τον δικό του προπονητή ο Αλαφούζος έδιωξε τον Δώνη. Εδωσε τα κλειδιά στον Ρόκα και του είπε «παίξε μπάλα, στήσε τη νέα ομάδα». Και η πρώτη επιλογή του Ρόκα , για να στήσει τη νέα ομάδα, με την απαίτηση να είναι ανταγωνιστική με τις άλλες τρεις μεγάλες ομάδες, ήταν να φέρει τον προπονητή της u-19 της Ρεάλ , που δεν έχει καθήσει στον πάγκο πρώτης ομάδας . Ο Αλαφούζος με κλειστά τα μάτια(λάθος του) έκανε δεκτή την εισήγηση του Ρόκα και δεν αναρωτήθηκε, ότι εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο αυτή η επιλογή , σε συνδυασμό με την αύξηση του μπάτζετ και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, που υπάρχουν φέτος από την ομάδα.

Αρα αν αποτύχει ο Πογιάτος όλη την ευθύνη την έχουν ο Αλαφούζος με τον Ρόκα , αν το γυρίσει και η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο στη συνέχεια θα πούμε μπράβο στον Αλαφούζο και τον Ρόκα , για την έμπνευση που είχαν. Επειδή το ποδόσφαιρο, όμως, έχει κάποιες σταθερές μοιάζει στα όρια του θαύματος με αυτό τον προπονητή ο Παναθηναϊκός να το γυρίσει να αρχίσει να κερδίζει και στο τέλος να μπει τετράδα. Πρώτον, διότι ο άνθρωπος φαίνεται, ότι δεν αντέχει την πίεση και θέλει χρόνο και δεύτερον, διότι έχουν έρθει και πολλοί ξένοι παίκτες και έχει δημιουργηθεί μία περίεργη κατάσταση στα αποδυτήρια. Εκεί χρειάζεται ένας προπονητής με προσωπικότητα να βάλει τάξη και να κρατήσει τις ισορροπίες και αυτό ο Πογιάτος τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Σε τρία, τέσσερα χρόνια μπορεί να έχει τη δυνατότητα, τώρα δεν είναι έτοιμος.

Και να πω και κάτι άλλο. Όταν βλέπεις μουρμούρα για τον προπονητή από την δεύτερη αγωνιστική , δεν έχει καμία τύχη. Αργα, η γρήγορα φεύγει και έρχεται άλλος στην θέση του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να κάτσει να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να έχει βάλει 70 εκ .ευρώ στην ομάδα και 43,7 εκ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια και ο Παναθηναϊκός να παρουσιάζει αυτό το χάλι. Είναι απίστευτο , μα είναι αληθινό. Και κάνει συνέχεια τα ίδια λάθη και ότι καλό πάει να δημιουργηθεί το διαλύει.

Ο Τσάβι Ρόκα θα πρέπει να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να έχουν έρθει τόσοι παίκτες αυτό το καλοκαίρι και ούτε ένας μέχρι τώρα να μην έχει κάνει την διαφορά. Να πεις , ότι αυτός μπαίνει μέσα και «καθαρίζει» το παιχνίδι. Εντάξει υπάρχει η περίοδος προσαρμογής , αλλά στους παίκτες κλάσης αυτό δεν μετράει και τόσο πολύ. Και ο ΠΑΟΚ έδωσε 500.000 ευρώ στον Ζίφκοβιτς και με δύο προπονήσεις , έπαιξε με την Μπενφίκα και έκανε την διαφορά στο τσάμπιονς λιγκ . Στον Παναθηναϊκό ήρθαν ο Αϊτόρ και ο Σαβιέρ για ακραίοι αυτό το καλοκαίρι και με εξαίρεση την ασίστ και μία άλλη στιγμή του πρώτου στην Λάρισα δεν έχουμε δει τίποτα. Και ο Αϊτόρ παίρνει περίπου 400.000 ευρώ, άρα υπάρχουν απαιτήσεις. Ο δε Καρλίτος(500.000 ευρώ), που έχει δείξει ότι είναι καλός παίκτης στα φιλικά και σκόρερ παίζει συνήθως αριστερά , για να χωρέσει μαζί με τον Μακέντα στο 4-3-3. Και όταν δείχνει, ότι δεν είναι καλά δεν βγαίνει πρώτα αυτός από το παιχνίδι, αλλά ο Ιταλός , όπως έγινε στην Λάρισα. Τρελά πράγματα, αφύσικα.

Επίσης ο Ρόκα θα πρέπει να μας εξηγήσει , γιατί επέμενε τόσο πολύ να δοθούν 420.000 ευρώ στον Αγιούμπ , για να κάνει την διαφορά στα χαφ και μέχρι τώρα δεν υπάρχει πουθενά και εξαφανίζεται από το γήπεδο. Και το μόνο, που κάνει είναι να δημιουργεί πρόβλημα όταν δεν παίζει, η γίνεται αλλαγή, όπως έγινε πέρυσι.

Και φυσικά ο Ρόκα θα πρέπει να μας πει, πως είναι δυνατόν με ένα ρόστερ, που στα χαρτιά είναι καλύτερο από το περσινό να φέρνει για προπονητή ένα παιδί, που προσπαθεί να  μάθει να προπονεί πρώτη ομάδα στον πάγκο της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας.

Και κάτι ακόμα για τον Ρόκα. Να μας πει , που πήγε η δημόσια υπόσχεσή του , ότι θα συνεχίσει η ομάδα το πλάνο με τους νεαρούς Ελληνες . Ο Ζαγαρίτης εξαφανίστηκε και παίζουν αριστερό μπακ δύο στόπερ, ο Πούγγουρας και ο Μαυρομάτης , ο Χατζηγιοβάνης βλέπει να μπαίνει ο Σαβιέρ πριν από αυτόν πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι , ενώ έχει δείξει στις προπονήσεις να είναι σε καλή κατάσταση και ο Αλεξανδρόπουλος να μην μπαίνει σε ένα παιχνίδι-Λάρισα-που τα χαφ φώναζαν, ότι έχουν πρόβλημα ενέργειας και δεν είχαν τρεξίματα και ο Αγιούμπ περπάταγε για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Είναι και άλλα πολλά παραδείγματα, που δείχνουν, ότι αυτό που νοιάζει τον Ρόκα είναι να παίζουν οι μεταγραφές του είτε παίζουν καλά, είτε όχι. Και μην πει κανείς, ότι αυτές τις απαντήσεις μπορεί να τις δώσει ο προπονητής Πογιάτος, διότι αν δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε το γενικό κουμάντο στην ομάδα το κάνει ο Ρόκα και μαζί με τον Πογιάτος μιλάει για όλα.

Αρα το να λέμε, ότι για τα φετινά χάλια του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα φταίει ο Πογιάτος είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Αλαφούζος και Ρόκα έχουν ΟΛΗ την ευθύνη.

*Όταν ο Αλαφούζος αποφασίσει να πάρει δίπλα του έναν ποδοσφαιράνθρωπο, που ξέρει τον Παναθηναϊκό, το ποδόσφαιρο και τον συμβουλεύει σωστά θα σταματήσει να πετάει τα χρήματά του και κάθε χρόνο να σπάει τα συμβόλαια και να πληρώνει παίκτες, που ήρθαν στην ομάδα ένα χρόνο πριν. Και θα αρχίσει να κάνει βήματα η ομάδα προς τα μπρος. Οσο αυτό δεν γίνεται η ομάδα θα βυθίζεται. Η γνώμη μου είναι , ότι ο Αλαφούζος δεν μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές πορείες , διότι δεν το έχει, δεν μπορεί να το κάνει, αλλά σίγουρα , όσο είναι στην ομάδα επιβάλλεται δίπλα του να έχει έναν άνθρωπο να τον συμβουλεύει σωστά και όχι να εμπιστεύεται κάθε εξάμηνο και διαφορετικό άνθρωπο και να οδηγείται σε λάθος αποφάσεις.

*Ο κόσμος είναι στα κάγκελα , έχει ξενερώσει και δεν αντέχει άλλο. Τους καταλαβαίνω απόλυτα, έτσι νιώθω και εγώ. Ειδικά εμάς τους πιο παλιούς, που είχαμε συνηθίσει στις ευρωπαϊκές πορείες και στον πρωταθλητισμό (με την παράγκα να στερεί πολλά πρωταθλήματα από την ομάδα) μας πιάνει κατάθλιψη με αυτό που βλέπουμε και με την ομάδα να έχει να κάνει κάτι στην Ευρώπη εδώ και δέκα χρόνια. Τι υπομονή να τους πεις και για πόσο ακόμα; Δεν κάνουν και τίποτα άλλο. Μόνο υπομονή κάνουν και φως δεν βλέπουν.

*Θα μου πει κάποιος, ότι ξέχασα να αναφέρω τον Βιγιαφάνιες. Δεν τον ξέχασα, αλλά η θλάση που έχει τον πήγε πίσω και δεν θα τον δούμε σύντομα.

*Αν φύγει ο Πογιάτος , θα μπει υπό κρίση και ο Ρόκα και πιστεύω, ότι τον επόμενο προπονητή θα τον επιλέξει ο ίδιος ο Αλαφούζος


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved