Ο Παναθηναϊκός «πέταξε στα σκουπίδια» το πλεονέκτημα που είχε

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε στα σκουπίδια» το πλεονέκτημα που είχε

Ο Τσάβι Ρόκα δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες λόγω κορονοϊού και φτιάχνει μια ομάδα από την αρχή.

Ο παράγοντας «κορονοϊός» είναι, δυστυχώς, σημαντικός σε κάθε συζήτηση που θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον. Σε προσωπικό, επαγγελματικό ή ακόμα και κοινωνικό επίπεδο. Τίποτα δεν είναι πια όπως το ξέραμε και μέχρι να βρεθεί μια λύση με την πανδημία, θα πρέπει καθένας μας να τη λαμβάνει σοβαρά υπόψη του για να κάνει το επόμενο βήμα.

Σε αθλητικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός, κατά τη γνώμη μου απέτυχε να βάλει αυτή την παράμετρο, στην προσπάθεια να επιστρέψει ανταγωνιστικός και να βγει από το βούρκο που μπήκε από μόνος του τα προηγούμενα χρόνια.

Όλος ο κόσμος, περιμένει να δει με αγωνία τα πρώτα φιλικά και μαζί τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ομάδας που ετοιμάζουν οι Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος. Ευελπιστώντας πως ο Ισπανός "ρούκι" σε πάγκους, θα καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο που θα αποκτήσει γρήγορα ομοιογένεια και θα γίνει ΟΜΑΔΑ. Σημαντικά στοιχεία για έναν σύλλογο που δεν διαθέτει το μπάτζετ για να κοντράρει ποιοτικά τους ανταγωνιστές του και θα μπορούσε να ποντάρει στην ομοιογένεια της ομάδας του και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Στοιχεία που είχε και με το παραπάνω ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη και θα μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί στην τρίτη σεζόν του πλάνου που είχε φτιαχθεί, δεδομένων και των συνθηκών λόγω κορονοϊού. Γιατί Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν αρκετά θέματα να διαχειριστούν. Όπως οι ευρωπαϊκοί αγώνες, ο ελάχιστος χρόνος ξεκούρασης, η καθυστέρηση στις μεταγραφές.

Ο «φτωχός συγγενης» (λόγω χρημάτων που διαθέτει τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αλαφούχος) Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα του έτοιμου κορμού και της ομοιογένειας, ο οποίος με τις προσθήκες των Καρλίτος και Βέλεθ που είχαν ήδη προχωρήσει, αλλά και 2-3 ακόμα μεταγραφές ποιοτικών και ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών, κρατώντας ταυτόχρονα τα βασικά του στελέχη, θα μπορούσε να «χτυπήσει» ξανά την κορυφή.

Δυστυχώς, η απόφαση του Ρόκα, ήταν διαφορετική. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής έχει δείξει πως έχει «μάτι» και είναι ικανός να φέρει καλούς παίκτες στο Τριφύλλι. Αυτό δεν αμφισβειτείται. Ωστόσο, ήθελε να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι ξεκάθαρα δικιά του και όχι του προπονητή, κάνοντας πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Σίγουρα, στο τέλος της ημέρας, συνολικά ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι πιο ποιοτικός σε μονάδες σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εμπιστευθεί τον Ισπανό και του έχει δώσει ένα πιο «φουσκωμένο» πορτοφόλι.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» στερήθηκαν την ομοιογένεια που είχαν φτιάξει με κόπο δύο χρόνια τώρα, και η οποία με τις παρούσες συνθήκες μπορεί να είναι ένα καλό «όπλο» για οποιαδήποτε ομάδα που δεν έχει ανάλογη ποιότητα με αυτή των αντιπάλων της.

Όλα βέβαια θα κριθούν στο χορτάρι και μακάρι ο Ντάνι Πογιάτος να καταφέρει με τη δουλειά του να «δέσει» πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, τη νέα ομάδα που έχει στα χέρια του.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των ηρώων που «άλωσαν» την Πόλη (vids+pics)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των ηρώων που «άλωσαν» την Πόλη (vids+pics)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved