Η μέρα με τη νύχτα…

Η μέρα με τη νύχτα…

Τον τελευταίο καιρό και εν όψει των εκλογών της ΕΟΚ, έχει προκύψει πολύ μεγάλη… αγάπη για το μπάσκετ.

Να προσέξουν μόνο λίγο αυτοί που το αγαπάνε τόσο πολύ και δεν κάνουν μακριά του, μην το… σκάσουν από τις πολλές αγκαλιές. Άσε που κυκλοφορεί και κορονοϊός… Αυτός που έχει κάνει μεγαλύτερο «ντόρο» μέχρι στιγμής είναι ο Παναγιώτης Φασούλας. Λογικό. Μιλάμε για έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην Ιστορία του μπάσκετ. Και έναν άνθρωπο που ήθελε πάντα να είναι μέσα στην επικαιρότητα για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Όπως και στην Ομοσπονδία βεβαίως-βεβαίως εξ ου και η έμμισθη θέση του ως υπαλλήλου της ΕΟΚ, εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στο άθλημα. Μια πρόσληψη που έγινε επί ημερών Βασιλακόπουλου. Ναι αυτού που δεν… αφήνει κανέναν «παλιό» αθλητή να προσφέρει στο μπάσκετ. Απλά τους προσλαμβάνει για να κάθονται… Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

Αλλά πιστέψτε με δεν είναι αυτό το θέμα. Διάβασα κάπου μια συνέντευξη του Φάνη Χριστοδούλου. Του μέγα Φάνη. Του μάγκα Φάνη. Ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα του Φασούλα και μίλησε με καλά λόγια. Όπως επίσης και για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε «πατέρα» του.

Ο «Πάνυ» και ο Φάνης, έχουν γράψει Ιστορία με την Εθνική Ελλάδος αλλά και με τις ομάδες τους. Με τη διαφορά ότι ο Φάνης ήταν σχεδόν πάντα με τους αδικημένους. Με αυτούς που -κατά δήλωση του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» το 2007- τους έκλεβαν τον ιδρώτα. Ο «Πάνυ» από την άλλη ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην αντίπερα όχθη… Όχι ότι έφταιγε αυτός για ό,τι συνέβαινε αλλά ήταν. Κι αυτό δεν αλλάζει. Επίσης ο Φάνης πλήρωσε την αγάπη του για τον Πανιώνιο σε χρήμα και τίτλους. Έχασε και από τα δύο. 

Από την άλλη, ο «Πάνυ» άφησε τον ΠΑΟΚ για να πάει στον Ολυμπιακό του «ξανθού». Και κέρδισε. Και χρήματα και τίτλους. Μέχρι και Δήμαρχος βγήκε χάριν του Ολυμπιακού… Μεγάλο όχημα ο Ολυμπιακός στις εκλογικές διαδικασίες. Με τη διαφορά ότι στην ΕΟΚ δεν… ψηφίζουν οι δημότες Πειραιά. Ψηφίζουν τα σωματεία.  Α… Δεν είναι ντροπή να «ανήκεις» κάπου. Είναι όμως κακή αρχή να θες να πλασαριστείς ως κάτι άλλο από αυτό που είσαι και δείχνει μια έλλειψη τόλμης, αν όχι ειλικρίνειας. Ξέρεις, «φίλε είμαι αυτός, με στηρίζουν αυτοί και θέλω να αναλάβω για αυτό τον λόγο». Απλά τα πράγματα. Όπως και να χρησιμοποιείς ανθρώπους άφθαρτους και ανένταχτους ως προκάλυψη.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι η διαφορά του «Πάνυ» και του Φάνη. Η μέρα με τη νύχτα… Από επιλογή. Όχι από τύχη.

Τύχη είναι άμα παίζεις Λόττο και πιάσεις εξάρι. Επιλογή είναι να συνεχίσεις να βαδίζεις στο δρόμο σου και να μην σε νικήσει η ανάγκη. Να μην σε κάνει να αλλάξεις πορεία και στάση ζωής. Να μείνεις μάγκας μέχρι το τέλος. Ό,τι και αν σου υποσχεθούν…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved