Κέρδισαν Παναθηναϊκός και μπάσκετ!

Κέρδισαν Παναθηναϊκός και μπάσκετ!

Ο «εξωγήινος» Ράις χάρισε τεράστιας σημασίας νίκη στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κόντρα στον Ολυμπιακό που έπαιξε τη… μισή χρονιά του στο ΟΑΚΑ, με το ελληνικό μπάσκετ να αποδεικνύει πως είναι ακόμα στην κορυφογραμμή της Ευρώπης.

Και τι δεν έχει ακούσει αυτό το μπάσκετ το τελευταίο διάστημα; Από τον περασμένο Φεβρουάριο όλο.. διαλύεται κι όλο επιστρέφει δριμύτερο. Όσοι έχουν βιαστεί να προβλέψουν ότι το άθλημα που έχει φέρει τόσες χαρές στη χώρα έχει φτάσει στα… τάρταρα, διαψεύδονται διαρκώς. Και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ του Ρικ Πιτίνο και τον Ολυμπιακό του Κεστούτις Κεμζούρα, ήρθε να τους διαψεύσει για ακόμα μια φορά…

Ένα παιχνίδι που τα είχε… όλα. Ένταση, πάθος, ανατροπές, ακόμα και τις λάθος αποφάσεις των διαιτητών που σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να βάλουν… σπίθα σε μια έκρυθμη κατάσταση. Το τελευταίο δεν έγινε χάρη στην υποδειγματική οργάνωση που είχε η γηπεδούχος ΚΑΕ στο ΟΑΚΑ, κάτι που μαρτυρούν και τα συγχαρητήρια του αντιπάλου στο φινάλε. Ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε πως το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ και αρκετά δυνατό, έχοντας τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή στην πρώτη τετράδα της Euroleague και με προοπτική να πετύχει κάτι σημαντικό μέσα στη σεζόν, όπως φάνηκε και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» σε μια μέτρια προς κακή βραδιά για αυτούς, με έναν μόνο παίκτη να είναι όχι απλά στο κλίμα του ντέρμπι αλλά στη… ζώνη του λυκόφωτος, κατάφεραν να κερδίσουν έναν Ολυμπιακό που έκανε σχεδόν τα πάντα σωστά για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Αυτός, άλλωστε, είναι κι ένας από τους λίγους αντικειμενικούς στόχους που έχουν φέτος οι «ερυθρόλευκοι» που μέχρι τώρα είχαν δυσκολευτεί αρκετά στην Euroleague και στην Ελλάδα είναι… στην Α2, έστω και με την αναπτυξιακή τους ομάδα. Να κερδίσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο, έστω και για το γόητρο. Τι έκανε λοιπόν το συγκρότημα του Κεμζούρα για το ένα από τα δυο ματς της χρονιάς για αυτό; Σκληρή άμυνα στα όρια του φάουλ, αφού του επιτρεπόταν πολύ καλά έκανε από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, σωστές επιθέσεις και έλεγχο του ρυθμού σε πολλά σημεία παρότι με τα ξεσπάσματα και την ποιότητα που έχει ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολλές φορές να ξεμακρύνει στον ορίζοντα και να τελειώσει τη… δουλειά. Ο Ρικ Πιτίνο βρήκε τις λύσεις γιατί πολύ απλά το δικό του ρόστερ είναι ανώτερο ποιοτικά και με περισσότερες βλέψεις μέσα στη σεζόν. Η παρουσία του Ράις το αποδεικνύει, σε μια βραδιά που ο Φριντέτ δεν ήταν καλός, ο Καλάθης βοήθησε περισσότερο αμυντικά και οι υπόλοιποι δεν… ξεχώρισαν.

Το ντέρμπι, γιατί τέτοιο ήταν τελικά, αποζημίωσε σίγουρα όσους για 45 λεπτά παρακολούθησαν με κομμένη ανάσα όσα έγιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Κερδισμένος αναμφίβολα είναι ο Παναθηναϊκός γιατί μπαίνει σε μια σειρά εξαιρετικά δύσκολων αγώνων με 8-4, όπως και το ελληνικό μπάσκετ που δείχνει ότι ακόμα μπορεί να προσφέρει υψηλό θέαμα με το κορυφαίο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του επιβεβαίωσε πως είναι σε διαρκή άνοδο, όμως, ακόμα και το σχεδόν τέλειο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν του έφτασε για να φύγει νικητής. Επιβεβαιώνοντας έτσι πως έχουν γίνει αρκετά λάθη στους «ερυθρόλευκους» το τελευταίο διάστημα, τα οποία ξεκινούν από λάθος διοικητικές επιλογές που έφεραν… ντόμινο εξελίξεων από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα.

Όμως, αυτό δεν είναι της παρούσης. Η βραδιά ανήκει στον Παναθηναϊκό και τον Ταϊρίς Ράις που έκανε ρεκόρ καριέρας, οδήγησε τους «πράσινους» στη μεγάλη νίκη και επιβεβαίωσε το γιατί θεωρήθηκε τεράστια «αναβάθμιση» η απόκτησή του το καλοκαίρι από το «τριφύλλι».

ΥΓ. Μια τέτοια δύσκολη ημέρα, με ντέρμπι που είχε να γίνει εδώ και 10 μήνες και με την προσπάθεια διάφορων να βάλουν… μπουρλότο εδώ και μια εβδομάδα, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν συγκλονιστική. «Καυτή» και πολύ ζόρικη για τον αντίπαλο, αλλά μέσα στα πλαίσια. Προφανώς και τα υβριστικά συνθήματα θα ήταν καλύτερο να έλειπαν, αλλά δεν… προσγειωθήκαμε χθες στην Ελλάδα. Τον τίτλο του «μοναστηριού», άλλωστε, τον έχουν… προλάβει άλλα γήπεδα που εσχάτως τιμωρούνται. Το ΟΑΚΑ, πάντως, συνέχισε να είναι ασφαλέστατο και εντυπωσιακό σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι.

ΥΓ2. Θα πρέπει να αρχίσει να… χρεώνει την παρουσία σε κάθε του συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο. Πόσα δωρεάν σεμινάρια για το άθλημα και τη φιλοσοφία του νικητή θα παραδώσει πια;

ΥΓ3. Αν έλειπε κι αυτή η παλινωδία της ένστασης από τον Ολυμπιακό, θα μιλούσαμε για ένα σούπερ ευρωπαϊκό ντέρμπι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για παράδειγμα. Αλλά ας μην είμαστε και υπερβολικοί. Τουλάχιστον οι «ερυθρόλευκοι» την απέσυραν και ευελπιστούμε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού όταν θα πάνε στο ΣΕΦ να βρεθούν στη θέση των Πειραιωτών και να δίνουν συγχαρητήρια για τη φιλοξενία… Όσο για αυτούς που αναζητούν… γωνία στο δεκάρικο, υπάρχει και το… 1142!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved