Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε… εκπτώσεις στο πλάνο του!

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε… εκπτώσεις στο πλάνο του!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το ελληνικό πλάνο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Το καλοκαίρι του 2012 ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά ενάμιση Έλληνα παίκτη. Τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Κώστα Τσαρτσαρή που ήταν όμως ενώπιον του διλήμματος «σταματώ-συνεχίζω». Το ότι πήρε σχετικά γρήγορα την απόφαση να συνεχίσει, έκανε τον ενάμιση Έλληνα παίκτη… δύο, με τα γνωστά εν συνεχεία αποτελέσματα (Νταμπλ).

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήξερε πως πέρα από το να κρατήσει το τριφύλλι ψηλά, στις δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες στη μεταπολεμική Ιστορία του τόπου, έπρεπε να δημιουργήσει ξανά και έναν ελληνικό κορμό. Από την αρχή. Οι κινήσεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση ήταν πολλές, δαπανηρές, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο… διαφημισμένες. Φυσικά, επίσης, άλλες που βγήκαν κι άλλες που δεν είχαν το αναμενόμενο ή έστω το επιθυμητό αντίκρισμα.

Το ζήτημα ωστόσο ήταν ότι ο άνθρωπος που είχε χαράξει τον δρόμο, δεν πήγε μισό βήμα πίσω, δεν αμφιταλαντεύτηκε και δεν έκανε… εκπτώσεις στα θέλω του. Με αποκορύφωμα φυσικά την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. 7 χρόνια μετά από αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, μπορεί όχι απλά να αισιοδοξεί αλλά να καυχιέται ότι διαθέτει ξανά όχι απλά έναν ισχυρό ελληνικό κορμό αλλά 9 Έλληνες παίκτες, στους οποίους όχι απλά μπορεί να στηριχτεί για το τώρα αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία τους να χτίσει επάνω τους το μέλλον της ομάδας!

Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον μόλις 22 ετών, Γιώργο Παπαγιάννη (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΨΗΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!) αλλά και το εξαιρετικά, σπουδαίο project που ακούει στο όνομα, Γιώργος Καλαϊτζάκης (20 χρ.)! Αν σκεφτούμε ότι πέραν των Παπαπέτρου (25 χρ.), Παπαγιάννη, Καλαϊτζάκη, ο Θανάσης Αντετοκούμπο (27 χρ.) διανύει μόλις τη δεύτερη χρονιά του σε αυτό το επίπεδο, ο Ντίνος Μήτογλου (23 χρ.) το ίδιο αλλά και πως ο περσινός MVP του Πανιωνίου, Βαγγέλης Σακελλαρίου (30 χρ.), πολλές φορές είναι εκτός δωδεκάδας, αντιλαμβάνεται κανείς την ποιότητα του ελληνικού κορμού των πρασίνων. Σε αυτόν που μπροστάρης είναι ο εκ των κορυφαίων πλέι μέικερ στην Ευρώπη, Νικ Καλάθης, ηγετικό ρόλο έχει ο Νίκος Παππάς (29 χρ) και μία πάντα αξιόπιστη λύση στη φροντ λάιν ο Ίαν Βουγιούκας.

Ο Ίαν που… φαντάζει «μαθουσάλας» στα 34 του, επειδή ο αμέσως μεγαλύτερος είναι ο Νικ των… 30 ετών! Και μόνο η παράθεση των ονομάτων αρκεί για να καταλάβετε τις προοπτικές των Ελλήνων παικτών του Παναθηναϊκού και τη δύναμη που μπορούν να προσδώσουν στην ομάδα, με δεδομένη τη βελτίωση τους όχι χρόνο με το χρόνο αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι… Πόσο μάλλον δε από τη στιγμή που ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού, όχι απλά πιστεύει στην αξία τους αλλά τους το δείχνει εμπράκτως, με κάθε τρόπο και κόστος.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved