Να η ευκαιρία!

Να η ευκαιρία!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει την δυνατότητα να ανατρέψει τα πάντα απόψε στην Τουρκία, απέναντι στην Εφές και ο Γιάννης Κουβόπουλος αναλύει τα δεδομένα

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος απόψε για την μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά του. Ποια είναι αυτή; Μα να επικρατήσει της πολύ καλής, επικίνδυνης και ταλαντούχας Εφές μέσα στο «σπίτι» της, να φτάσει τις 5 νίκες, να ανέβει ακόμα ψηλότερα στην κατάταξη και παράλληλα να «φτιάξει» την ψυχολογία του ακόμα περισσότερο εν όψει του πολύ δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί. Άλλωστε την Κυριακή το απόγευμα ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έχει ματς την Τετάρτη εντός με Μπαρτσελόνα και την Παρασκευής εκτός με Μπασκόνια. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε η ψυχολογία είναι κάτι περισσότερο από… αναγκαία.

Σε μια πρώτη ανάγνωση τα πράγματα είναι απλά για τον Παναθηναϊκό απόψε. Παίζει άμυνα και… τρέχει και παίρνει το διπλό μέσα στην Πόλη. Ο Εργκίν Αταμάν έχει την ευτυχία να βλέπει τους «μπαρουτοκαπνισμένους» από την Ευρωλίγκα παίκτες του να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να θέλει να το εκμεταλλευτεί. Η Εφές βρίσκεται στο 4-2, όσο και ο Παναθηναϊκός και έχει προλάβει να αποδείξει την ποιότητά της πάνω στο παρκέ. Ο Μόερμαν είναι σε εκπληκτικό φεγγάρι (με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο είναι πρώτος στις σχετικές κατηγορίες), ο Πλάις δίνει 11 πόντους και «κατεβάζει» και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Μπομπουά είναι ακρογωνιαίος λίθος για τον Αταμάν και παράλληλα υπάρχουν παίκτες όπως οι Ντάνστον, Μίσιτς, Μπαλμπάι που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ανά πάσα στιγμή. Το μεγάλο «όπλο» των Τούρκων δεν είναι άλλο από το τρίποντου οι παίκτες του Αταμάν «πυροβολούν» με το εντυπωσιακό 46% από τα 6,75, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στα 4 ματς που έχουν φύγει νικητές το ποσοστό τους αγγίζει και ξεπερνάει το 50%. Ο Άντερσον έχει 75% με 9/12, ο Μίσιτς 62.5% με 10/16 και ο Σιμόν 45.5% με 10/22.

Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σχεδόν όλα θα εξαρτηθούν από την περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού». Και όταν λέμε περιφερειακή άμυνα δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στους κοντούς, καθώς και οι ψηλοί θα πρέπει να λειτουργήσουν σωστά στις αλλαγές, αλλά και οι περιστροφές θα πρέπει να είναι υποδειγματικές, μιας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός να δώσει ανοιχτά σουτ στους αντιπάλους του. Θα τον… σκοτώσουν. Απλά πράγματα. Από εκεί και έπειτα οι «πράσινοι» θέλουν να ελέγξουν τα αμυντικά ριμπάουντ και για να μη δώσουν δεύτερες ευκαιρίες (η Εφές έχει μέσο όρο 9 επιθετικά) αλλά και για να μπορέσουν να θέσουν τις προυποθέσεις για να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει ψηλά στο σκορ (έχει μέσο όρο πόντων 86,3) αλλά και από την άλλη η Εφές έχει 86,2. Εκεί που παρουσιάζεται η μεγάλη διαφορά είναι στο ότι οι Τούρκοι στις νίκες τους πετυχαίνουν μέσο όρο πόντων 89.5, ενώ στις ήττες τους πέφτουν κατά 10 πόντους, σκοράροντας μόλις 79.5. Οπότε το πήρατε το… μήνυμα.

Η ευκαιρία που αναφέρεται στον τίτλο έχει να κάνει με πολλά θέματα. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία για ένα καλό διπλό. Όχι ανάλογο του Μαυροβουνίου. Αλλά ένα διπλό που θα του δώσει φτερά. Η Εφές δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα και πιθανή νίκη θα «Φτιάξει» ακόμα περισσότερο τους «πράσινους». Συγκεκριμένοι παίκτες θα πρέπει να βγουν μπροστά, ειδικά αν τελικώς ο Τσάβι Πασκουάλ αποφασίσει να αφήσει εκτός του Τζέιμς Γκιστ. Ευκαιρία μεγάλη επίσης και λόγω… Ολυμπιακού. Το αποψινό ματς είναι ιδιαιτέρων συνθηκών, μιας και έπεται του «αιώνιου» ντέρμπι για την Euroleague, ενώ προηγείται του «αιώνιου» ντέρμπι για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

ΥΓ1: Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει απόψε να πάρει την νίκη, τότε θα πάει στην «διαβολοβδομάδα» με ρεκόρ 5-2. Θα μπορούσε και καλύτερα, αλλά μόνο κακό δεν το λες…

ΥΓ2: Κομβικό το αποψινό ματς σε σχέση με τον Ολυμπιακό….Γενικότερα.

ΥΓ3: Πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά η απορία όλων όσων ξαφνιάστηκαν που ο «Ζοτς» αποφάσισε να αφήσει εκτός του Βέσελι. Αναμενόμενο ήταν. Αυτή είναι η η νοοτροπία του Σέρβου τεχνικού. Πατέρας έγινε ο άνθρωπος…

ΥΓ4: Το «16» της Φενέρ δεν το λες κακό… Ε;

ΥΓ5: Αν ο Παναθηναϊκός μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες μέχρι και ο «Ρουβίκωνας» θα είχε πάει στο ΟΑΚΑ…

ΥΓ6: Δεν πρέπει να αισθάνεται πολύ άνετα ο Μπλατ. Όχι τόσο λόγω αποτελεσμάτων, αλλά λόγω αποφάσεων… Και καλά που δεν έβαλε τον Μάντζαρη στο ΟΑΚΑ… Δεν έγινε και τίποτα… Λίγα άκουσε… Για τον Μάντζαρη μιλάμε… Χθες ήθελε… κότσια η απόφαση να τελειώσει το ματς χωρίς τον αρχηγό… Αλλά μάλλον θα το βρει μπροστά του.

ΥΓ7: Υπάρχουν πάντα διπλές αναγνώσεις… Σε όλα τα θέματα… Για να δούμε.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved