Η Βίντι έδειξε πράγματα σε ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκό

Η Βίντι έδειξε πράγματα σε ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκό

Ο τρόπος που αγωνίστηκε η Βίντι στην Τούμπα, δίνει «τροφή για σκέψη» σε Λουτσέσκου και Δώνη ενόψει της Δευτέρας.

Η Βίντι ήταν η πρώτη ομάδα, στα μέτρα του ΠΑΟΚ καθώς δεν μιλάμε για ομάδες με τεράστια διαφορά δυναμικότητας από τους Θεσσαλονικείς όπως η Τσέλσι κι η Μπενφίκα, που φανέρωσε πολλά από τα προβλήματα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη λειτουργία της στο κομμάτι της δημιουργίας, εκεί όπου φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ «παίρνει» πολλά από την ατομική ποιότητα των παικτών του κι όχι τόσο από την ομαδική δουλειά και τους «αυτοματισμούς». Υπάρχουν στιγμές που «βγαίνουν» κάποια πράγματα τα οποία βλέποντάς τα λέει κανείς πως είναι δουλεμένα, όμως, για ομάδα που έχει επτά στα επτά στο πρωτάθλημα και που μέχρι τώρα είχε θετικό πρόσημο στην Ευρώπη, δεν είναι αρκετές αυτές.

Η Βίντι στην Τούμπα παρέδωσε ένα σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας και το έκανε σχετικά… ξεκούραστα, αφού όσο και να πίεσε ο ΠΑΟΚ δεν ένιωσε ποτέ να ασφυκτιά, να μην μπορεί να βγει από την περιοχή της και να πρέπει να… κρεμαστεί στα δοκάρια για να μην δεχθεί γκολ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου «μπλόκαραν» από τον τρόπο που κάλυψε όλους τους διαδρόμους και όλα τα κενά η ομάδα από τη Βουδαπέστη και παρότι είχαν 69% κατοχή μπάλας, σε πολλές περιπτώσεις δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Αυτό, λοιπόν, δείχνει στον ΠΑΟΚ πως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα για να αρχίσει να κερδίζει και με την ομαδικότητα και τη δημιουργία του, κι όχι με την ατομική ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς (όπως έγινε στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Άρη για παράδειγμα) ή και με τη… ρέντα που πάει με τους νικητές (όπως έγινε στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό).

Όλα αυτά κάποια στιγμή… τελειώνουν και παρότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, αν αρχίσουν και έρχονται συχνότερα «στραβές» όπως αυτή με τη Βίντι, δεν θα αργήσει να δημιουργηθεί «θέμα» και να αναζητούν και πάλι την ηρεμία τους και την καλή ψυχολογία που δίνουν οι νίκες στη Θεσσαλονίκη.

Το ματς της Πέμπτης, όμως, εκτός από τον ΠΑΟΚ έδειξε πράγματα και… στον Παναθηναϊκό. Προφανώς και ο Γιώργος Δώνης δεν περιμένει από ένα ματς ή από… εμάς για να καταστρώσει τα πλάνα του και σίγουρα έχει «διαβάσει» πολύ καλά το πως παίζει ο Λουτσέσκου. Παρόλα αυτά, το πως αγωνίστηκαν οι Ούγγροι, ο τρόπος που «χτυπούσαν» στα κενά που αφήνει ο ΠΑΟΚ στην άμυνά του, το πως «καθάριζαν» κάθε πιθανότητα δημιουργίας κινδύνου, είναι ένας «οδηγός» για τον Παναθηναϊκό που πάει στην Τούμπα τη Δευτέρα (29/10) για το μεγαλύτερο crash test μέχρι τώρα στη σεζόν.

Η ομάδα του Δώνη έχει τη δυνατότητα να παίξει και καλύτερα ακόμα από ότι έκαναν οι «Μαγυάροι», αφού και τα «τρεξίματα» έχει για να το κάνει και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα μεσοεπιθετικά έτσι ώστε να απειλήσει τους Θεσσαλονικείς. Ειδικότερα αν ο Παναθηναϊκός γίνει «πρωταγωνιστής» σε ένα σενάριο αντίστοιχο με αυτό της Πέμπτης, αν προηγηθεί δηλαδή στην Τούμπα, θα έχει κάνει τη… μισή δουλειά για να βάλει άλυτα προβλήματα στον Λουτσέσκου. Όχι μόνο για τον αγώνα της Δευτέρας, αλλά και για τη συνέχεια αφού δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στην Τούμπα, μόνο… εύκολα δεν χωνεύεται στον «οργανισμό» του «δικεφάλου του Βορρά»…

ΥΓ. Πολύ σοφή η επιλογή του Μαρτίνς να μην δηλώσει τον Μάνο στη λίστα για την Ευρώπη. Είναι τυχερός, πάντως, που το επόμενο παιχνίδι αργεί αλλιώς θα πήγαινε με σέντερ φορ τον… Τοροσίδη. Έτσι κι αλλιώς, αυτόν χρειάστηκε για να του «λύσει» τα… μάγια και να τη στείλει μέσα!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved