Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το… πήρε;

Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το… πήρε;

Ο μεταγραφικός «πυρετός» έχει αρχίσει και ανεβαίνει επικίνδυνα και ο Γιάννης Κουβόπουλος αναρωτιέται για τα όσα γίνονται στα «στρατόπεδα» των «αιωνίων»

Ο καιρός μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα καλοκαίρι, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι μυριζόμαστε την… συμπαθέστατη εποχή του χρόνου (που κάποτε ξεκίναγε από τον Μάιο), μέσα από τις εξελίξεις που υπάρχουν στο μεταγραφικό παζάρι. Και κυρίως τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο ΣΕΦ οι «μηχανές» έχουν πάρει μπροστά, με τις διοικήσεις των δύο ομάδων να έχουν αρχίσει να μελετούν τα δεδομένα και τις προτάσεις και να προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Άλλο, όμως, είναι αυτό που προκαλεί περιέργεια και απορίες…

Και εξηγούμαστε…

Με τη σεζόν να έχει τελειώσει και να έχει βρει τον Παναθηναϊκό και πάλι πρωταθλητή, ο…. μέσος Έλληνας θα περίμενε να παρακολουθεί ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό απ αυτό που έχει στηθεί. Ποιο είναι αυτό το σκηνικό; Άπαντες έχουν «πέσει» πάνω στον Παναθηναϊκό, στον Καλάθη, στον Πασκουάλ και στα υπόλοιπα «πράσινα» θέματα, ενώ την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό ο οποίος βρισκόταν υπό… διάλυση δεν κουνιέται… φύλλο. Και άπαντες θεωρούν την ησυχία που υπήρχε στον Ολυμπιακό (πριν από τις εξελίξεις στο θέμα του Μπλατ) άκρως φυσιολογική, ενώ η ησυχία του ΟΑΚΑ είναι… επικίνδυνη.

Για παράδειγμα… Στον Ολυμπιακό που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η αποπομπή του Σφαιρόπουλου, ουδείς ασχολείται για τα θέματα που «καίνε». Όσο κι αν ψάξεις δεν βλέπει πουθενά να μάθεις τι γίνεται με τον Σπανούλη, το συμβόλαιο του οποίου έχει ολοκληρωθεί, τι γίνεται με τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου, τι γίνεται με τον Μάντζαρη, τι γίνεται με τους ξένους οι οποίοι στήθηκαν στο «εκτελεστικό»… απόσπασμα… Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό όλα στην… φόρα. Αλλά δεν πειράζει. Πάντα αυτό γίνεται και στο τέλος της σεζόν τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Τους έφταιγαν και τα… διχτάκια

Πάμε τώρα και σε μία απολύτως ουσιαστική απορία που γεννιέται στο μυαλό του κάθε υγιούς φιλάθλου που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μπάσκετ. Όλη τη σεζόν η διοίκηση του Ολυμπιακού «μαχόταν» λυσσαλέα την ΚΕΔ, την ΕΟΚ, τις μπασκέτες, τα διχτάκια, τα παρκέ, τις εξέδρες… Ότι έβρισκε μπροστά του… Ποτέ όμως δεν έφταιξε ο Σφαιρόπουλος, ποτέ δεν έφταιξε ο Σπανούλης, ποτέ δεν έφταιξε ο Τόμιτς, ποτέ δεν έφταιξαν οι ξένοι, ποτέ δεν έφταιξε το ιατρικό επιτελείο, ποτέ δεν έφτιαξε ο κόσμος που στον τέταρτο τελικό το ΣΕΦ ήταν άδειο. Όπως ήταν και στον πέμπτο αγώνα στη σειρά με την Ζαλγκίρις.

Γιατί παίρνετε σκούπα ρε παιδιά;

Αν ρε παιδιά έφταιγαν οι άλλοι, τώρα γιατί στον Ολυμπιακό μαθαίνουμε ότι παίρνουν… σκούπα; Και τα αλλάζουν όλα. Γιατί; Πείτε… Ο Σφαιρόπουλος πήγε… σπίτι του, ο Τόμιτς το ίδιο, το ιατρικό επιτελείο διαβάζουμε ότι ξηλώνεται, ότι οι επιλογές στους ξένους θα πρέπει να είναι πιο… σοβαρές! Φάσκουν και… αντιφάσκουν στο λιμάνι και όλοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί.

Κλείνοντας πάμε και στα πιο.. ουσιαστικά. Η δεύτερη συνάντηση μεταξύ διοίκησης και Πασκουάλ έγινε και όπως γίνεται κατανοητό κάθε μέρα που θα περνάει θα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε εξελίξεις. Με τους «πράσινους» να δουλεύουν όλα τα… σενάρια και να είναι πανέτοιμοι για όλα. Λίγη υπομονή ακόμα θέλει.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved