Μήπως τελικά ο Γιαννακόπουλος ΔΕΝ είναι τρελός;

Μήπως τελικά ο Γιαννακόπουλος ΔΕΝ είναι τρελός;

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα σαθρά θεμέλια της Euroleague που αποκαλύφθηκαν και αναλύει την δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τον αποκλεισμό από το Final-4 του Βελιγραδίου

Όλοι ήξεραν (φίλοι και εχθροί) πως ο Παναθηναϊκός παρά το ότι είχε το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (μια ομάδα ισάξια του «τριφυλλιού») θα είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Βελιγραδίου. Και οι μεγαλύτερες δυσκολίες δεν είχαν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά με το εξωαγωνιστικό. Και κυρίως με τον τύπο που ακούει στο όνομα Τζόρντι Μπερτομέου.

Τον άνθρωπο που έχουν βάλει οι ομάδες της διοργάνωσης να κάνει… κουμάντο (σε όλα τα επίπεδα) και μέχρι πριν από λίγο καιρό ο μόνος που ασκούσε κριτική (παραπάνω από έντονη) στα πεπραγμένα του ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Κάποιοι βιάστηκαν να τον βαφτίσουν ως τον… τρελό του… χωριού, μετά τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, όμως, των προημιτελικών σειρών (και των τεσσάρων), οι ομάδες άρχισαν να… ξυπνάνε. Και να στηρίζουν Γιαννακόπουλο…

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε… Από τον «πόλεμο» που έγινε στην ομάδα του «τριφυλλιού» καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της στην Μαδρίτη (αφήνομε εκτός των όσα έχουν γίνει σε όλη την διάρκεια της σεζόν); Πρόστιμα, απαγορεύσεις, πειθαρχικές διαδικασίες, διαιτητές-εκτελεστικά όργανα…

Ούτε οι διαιτητές δεν τα κατάφεραν

Από τα όσα έγιναν στη σειρά του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις; Εκεί όπου τα «πορτοκαλί»… πιόνια του Μπερτομέου προσπάθησαν να πετύχουν το ακατόρθωτο. Αλλά ούτε οι διαιτητές δε μπόρεσαν να καλύψουν το απίστευτο αγωνιστικό χάσμα μεταξύ «πράσινων» και «ερυθρόλευκων». Όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν τρελό ΚΑΙ τον Γιασικεβίτσιους, αυτός ήξερε και τι έλεγε και τι έκανε. Και ο Σφαιρόπουλος τον… χαβά του.

Η ευκαιρία που της έκλεψαν

Στην Βιτόρια… βράζουν. Για όσα έγιναν με την Φενέρμπαχτσε. Σαφώς και οι Τούρκοι είχαν και έχουν καλύτερη ομάδα και δικαίως πήραν το εισιτήριο για το Βελιγράδι, αλλά η Μπασκόνια έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται που της στέρησαν το δικαίωμα να παίξει την τελευταία της ζαριά μέσα στην Τουρκία.

Αποθέωση Σβεντ για Γιαννακόπουλο

Και τέλος; Ο Ρωσικός εμφύλιος… Εκεί όπου ο Μπαρτζώκας ακόμα διαμαρτύρεται. Οι διαιτητές, η γραμματεία (διαλέγετε και παίρνετε) έκλεψαν από την Χίμκι την δυνατότητα να επανέλθει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τα όνειρά της. Η κυρία Σβεντ είναι στα.. κάγκελα (έγραψε για euroleague mafia και ομάδες που πληρώνουν) και αποθεώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Σβεντ δεν υπέγραψε το φύλλο αγώνα και η διοίκηση της ομάδας του Μπαρτζώκα ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη ένσταση στην διοργανώτρια Αρχή για τις συνεχόμενες «σφαγές».

Να σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται

Όλα υπέροχα λοιπόν στο Βασίλειο του Τζόρντι… Ή μήπως… όχι; Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φώναζε και έκανε τον κόσμο άνω κάτω στην πρόσφατη σύσκεψη των μετόχων, βάζοντας στον τοίχο τον εκτελεστικό διευθυντή, οι άλλες ομάδες έκαναν τα… παγώνια. Και εντάξει τα… χαιδεμένα. Οι άλλες που ήταν ; Η Ζαλγκίρις ήταν κόντρα και οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούσαν. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμα και τώρα που η μία ομάδα ξυπνάει μετά την άλλη, έχουν την δύναμη να σώσουν οτιδήποτε και αν σώζεται. Ο Γιαννακόπουλος τελικά ΔΕΝ είναι ο τρελός του χωριού, είναι ο άνθρωπος που τους ξύπνησε από τον λήθαργό τους και χάλασε τον ύπνο εντός τύπου ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη και την δύναμη των ομάδων για προσωπικά του συμφέροντα.

Η διπλή ανάγνωση της δήλωσης Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αμέσως μετά την ήττα από την Ρεάλ, ήταν ξεκάθαρος… «Υπόσχομαι οτι πιστός στα ιδανικά του Παναθηναϊκού θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συνεχίσει η ομάδα μας να αγωνίζεται σε πρωταθλήματα που διέπονται από Αρχές όπως η διαφάνεια, ο σεβασμός και η δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε «Έχουμε δουλειά μπροστά μας...». Η δήλωση αυτή έχει δύο αναγνώσεις… Η πρώτη και η εύκολη είναι ότι ο Παναθηναϊκός χαιρετά την διοργάνωση του Μπερτομέου (και άργησε με όσα έχει τραβήξει φέτος) ή έχει ακόμα δουλειά μπροστά του για να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις. Να στείλει σπίτι του τον «δικτάτορα» Μπερτομέου και μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες να φτιάξουν από την αρχή την Euroleague και να την κάνουν μια διοργάνωση που θα έχει ως μεγάλο στόχο τον σεβασμό. Το σεβασμό προς τον κόσμο και τις ίδιες τις ομάδες…

Ο χρόνος θα δείξει…

ΥΓ1: Είναι άδικο να κρίνεται ο Σφαιρόπουλος από τον χαμένο τελικό με την ΑΕΚ και τον αποκλεισμό δια… περιπάτου από την Ζαλγκίρις. Υπάρχει ένας τίτλος ακόμα… Στο τέλος θα γίνει ταμείο.

ΥΓ2: Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία και δεν αλλάζει το παρών. Αλλά «ΑΝ» ο Ρίβερς ήταν καλά τότε ούτε ο Ράντοβιτς δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα…

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός πέρασε πάρα πολλές δύσκολες στιγμές τη φετινή σεζόν. Πάρα πολλές. Τώρα, όμως, είναι μπροστά στην πιο δύσκολη και στην πιο επικίνδυνη. Η ομάδα… άδειασε ψυχολογικά και πρέπει να συνέλθει άμεσα. Να καταλάβει ότι έχει μπροστά της ένα ακόμα τεράστιο πρωτάθλημα να κατακτήσει και να κάνει τα πάντα για να το καταφέρει.

ΥΓ4: 22 χρόνια είναι…. θεσμός. Δεν θα αλλάξει φέτος!

ΥΓ5: Κράξτε Πασκουάλ όσο θέλετε… Και δεν καταλαβαίνει και δεν τον ενδιαφέρει και του πάει γούρι…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved