Χαστουκάρα από τις λίγες!

Χαστουκάρα από τις λίγες!

Το κεφάλι του Παναθηναϊκού ταρακουνήθηκε από την… σφαλιάρα της Μπάμπεργκ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει ΠΑΟΚ, Μπασκόνια και διαιτησία.

Ξεκάθαρα πράγματα. Η Μπάμπεργκ κέρδισε πεντακάθαρα τον Παναθηναϊκό, με τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του μάλλον να είχαν μείνει στον αγώνα της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι «πράσινοι» εκτός του Νικ Καλάθη και εντός μικρού χρονικού διαστήματος στο τρίτο δεκάλεπτο δε θύμισαν σε καμία στιγμή τον Παναθηναϊκό. Τον πραγματικό Παναθηναϊκό. Από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος του. Μπήκε στο ματς κάποιος… Μούσλι και έκανε ότι ήθελε, ενώ ο Ρούμπιτ έκανε το ματς της ζωής του, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να μην μπορούν να το σταματήσουν.

«Έφαγε» 48 πόντους σε 12 λεπτά

Η Μπάμπεργκ είναι μια ομάδα που σε κάθε ματς πετυχαίνει κάτι λιγότερο από 75 πόντους. Στους πρώτους 20 αγώνες. Γιατί στο 21η σημείωσε 95. Δηλαδή 20 παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Διαβάζεις και… κλαις. Στην πρώτη περίοδο οι «πράσινοι» δέχθηκαν 23 πόντους, στη δεύτερη 19, στην τρίτη… την καλή, 15 και στην τέταρτη 38. Ναι. Καλά διαβάσατε. Ο Παναθηναϊκός, η ομάδα που τις περισσότερες φορές παίζει άμυνα για… σεμινάριο δέχθηκε 38 πόντους σε 10 λεπτά. Και 47 σε 12 λεπτά αν προσθέσουμε και τους πόντους που «έφαγε» στο τέλος της τρίτης περιόδου από τη στιγμή που πέρασε μπροστά με 48-50. Αριθμοί που όχι Παναθηναϊκό δε θυμίζουν, αλλά ούτε ομάδα σχολικούς πρωταθλήματος.

Διπλό, άσος και... επαναφορά

Ο Παναθηναϊκός έχει θέματα. Κούρασης, κόπωσης, σκασίματος. Όπως θέλετε πείτε το. Φαίνεται. Οι παίκτες που έχουν κουβαλήσει την ομάδα διανύσουν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Γκιστ… Δεν είναι τυχαίο. Αυτό που πρέπει να κάνουν τώρα οι «πράσινοι» είναι να… υπερβάλλουν εαυτό να πάρουν το «διπλό» στην Πυλαία την Κυριακή το απόγευμα και την νίκη απέναντι στην Μπασκόνια την άλλη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Μετά ακολουθεί η διακοπή και ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει την ευκαιρία να κάνει αυτό που πρέπει για να… επαναφέρει τους «πράσινους».

Πιστοί-τρελοί και στο... κρύο

Οι μόνοι, πάντως, που θύμιζαν κανονικό Παναθηναϊκό στην «BROSE ARENA» ήταν οι 450 πιστοί που βρέθηκαν στο πλευρό του «τριφυλλιού». Που ταξίδεψαν από Ελλάδα, Γερμανία αλλά και τις γύρω χώρες για την καψούρα τους. Και ακόμα πιο… τρελοί οι 30 που περίμεναν στο… αγιάζι και στο κρύο την ομάδα να μπει στο πούλμαν και την αποθέωσαν λες και είχε… κερδίσει. Μάγκες και μπράβο τους.

Προκλητική διαιτησία για μία ακόμα φορά

Πάμε τώρα να στεναχωρήσουμε και τους αντικειμενικούς μας φίλους. Ναι. Θα μιλήσουμε και σήμερα για την διαιτησία. Για μία ακόμα αισχρή διαιτησία κατά του Παναθηναϊκού. Μια διαιτησία που δεν έκρινε κανένα αποτέλεσμα, αλλά που για μια ακόμα φορά έδειξε την εμπάθεια της διοργανώτριας αρχής προς τον Παναθηναϊκό. Μπελόσεβιτς, Χιμένεθ και Χορντόφ προκλητικοί και απαράδεκτοι. Ειδικά ο τελευταίος… Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο πλέον. Αλλά πρέπει να καταλάβουν στην Ισπανία πως έχουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Και όχι με τα… κόκκινα χώματα. Οι «πράσινοι» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν 4 βολές… Στο πρώτο λεπτό 2 του Παππά και στο τελευταίο λεπτό άλλες δύο από τον ίδιο παίκτη. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι είχαν «εκτελέσει» 20 βολές. Μην αρχίσουμε να αναλύουμε τα επιθετικά φάουλ που χρεωνόντουσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί αγωνιστικά κιόλας, δεν έχει νόημα.

ΥΓ1: Μπορεί να έχει δίκιο ο Ηλίας Καντζούρης και να μην ήταν θέμα έλλειψης σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό η απόφασή του να πάρει ταιμ άουτ στο +22 για την ομάδα του, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Αλλά το να βγαίνει να λέει ότι πήρε ταιμ άουτ γιατί φοβήθηκε ότι θα χάσει και ήθελε να «δέσει» το ματς είναι αστείο… Θα μπορούσε να πει την αλήθεια. Παρασύρθηκε από την ένταση της στιγμής, έκανε λάθος, συγνώμη… Τέλος. Αλλά, μεταξύ μας, με αυτά που είπες κόουτς το έκανες χειρότερο και αδίκησες τον εαυτό σου. Δεν είναι τρελός ο Θορθάνο….
ΥΓ2: Αυτή η ήττα του Παναθηναϊκού δεν είναι… διδακτική!
ΥΓ3: Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο. Για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέδειξε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην χάσει την καρέκλα του που… τρίζει. Ακόμα και αν χρειαστεί να μας βγάλει τρελούς. Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να αντιδράει με τον καλύτερο τρόπο μετά την νέα ήττα της από τον Παναθηναϊκό, να διασύρει την… πολυδιαφημισμένη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά στα μάτια του Mr.Dogus και πάλι ασχολήθηκε με τον… εφιάλτη του. Βγήκε στη συνέντευξη και έλεγε τα δικά του και πάλι για τον Παναθηναϊκό….
ΥΓ4: Πόσο δίκιο έχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή της… Πόσο!!! Από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη. Μια φορά να χάσει ο Ολυμπιακός και να βγει να το παραδεχθεί. Αλλά τι ζητάμε τώρα…
ΥΓ5: Τρίτη ήττα από τον Παναθηναϊκό και άρχισαν τα όργανα ξανά… Ξεκίνησαν να φτιάχνουν βιντεάκια, ξεκίνησαν να κάνουν καταγγελίες, επέστρεψαν στις συσκέψεις της ΚΕΔ… Όλα μέσα σε ένα διήμερο… Απίθανοι είναι. Και όλα αυτά μετά από ήττα σε ένα αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδι. «Σκεφτείτε στα κρίσιμα τι έχει να γίνει» Ε, κόουτς; Έτσι δεν είναι;


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved