Ρίο 2016: Εντυπωσιακός Δουβαλίδης πέρασε στα ημιτελικά

Ρίο 2016: Εντυπωσιακός Δουβαλίδης πέρασε στα ημιτελικά

Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά των 110μ εμπόδια κατά την 4η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στην 4η προκριματική σειρά του αγωνίσματος όπου τερμάτισε 1ος σε 13.41, σε ένα βαρύ ταρτάν από τη δυνατή βροχή που προηγήθηκε. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια εξαιρετική κούρσα την οποία ελπίζουμε να επαναλάβει και αύριο (ξημερώματα Τετάρτης) στις 02.40 στον ημιτελικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος την ίδια ημέρα δύο ώρες αργότερα (04.45).

Από την 2η σειρά προκρίθηκε ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς, ο οποίος τερμάτισε 3ος σε 13.59.

Η δυνατή βροχή επηρέασε τους αθλητές, αλλά σχεδόν όλα τα φαβορί για τον τελικό προκρίθηκαν, εκτός του Γάλλου Βίλεμ Μπελοσιάν, ο οποίος αποκλείστηκε με άκυρη εκκινηση (ήταν στη σειρά του Δουβαλίδη). Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών έκανε ο Τζαμαϊκανός Ομάρ ΜακΛέοντ στην 1η σειρά με 13.27, ενώ πέρασαν ακόμη ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού και ο Αμερικανός Ρόνι Ας με 13.31, Ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέκα με 13.32 και ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ με 13.36.

Ο Δουβαλίδης που προκρίθηκε με την 6η καλύτερη επίδοση, δήλωσε λίγο αργότερα στην κρατική τηλεόραση που καλύπτει τους αγώνες: «Έπαξε μεγάλο ρόλο που γιόρταζε η Παναγία. Με βοήθησε να φθάσω σε αυτή την επιτυχία. Στην κούρσα προσπάθησα να τρέξω όσο πιο γρήγορα μπορώ, ενώ με βοήθησε και η ακύρωση του Μπελοσιάν αφού ο διπλανός διάδρομος ήταν κενός. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ευχαριστώ όλους όσους ξενύχτισαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και μου έστειλαν τη θετική τους ενέργεια».



ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ένας σύγχρονος καθετοποιημένος ενεργειακός όμιλος
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ένας σύγχρονος καθετοποιημένος ενεργειακός όμιλος
ΑΕΚ: Ο Μόρο ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι ο βασικός στόχος – Το μήνυμα του Πινέδα στον κόσμο
ΑΕΚ: Ο Μόρο ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι ο βασικός στόχος – Το μήνυμα του Πινέδα στον κόσμο
Επίσημο: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Super League
Επίσημο: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Super League
Μεταγραφές: Επίσημο! Στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι - Ο ΠΑΟΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης
Μεταγραφές: Επίσημο! Στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι - Ο ΠΑΟΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved