Ο πολιτισμός του Μεξικού συναντά τη Σύγχρονη Ελλάδα στην αρχαιολογία, την ιστορία και την τέχνη

Ο πολιτισμός του Μεξικού συναντά τη Σύγχρονη Ελλάδα στην αρχαιολογία, την ιστορία και την τέχνη

Η αρχαία βοτανική έχει ανακαλύψει μερικά από τα φυτά που καλλιέργησαν τη μαγειρική τέχνη στο Μεξικό, τα οποία εξημερώθηκαν πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια σε διαφορετικά περιβάλλοντα της χώρας -από τροπική βλάστηση μέχρι άνυδρα ορεινά τοπία.

Η φασολάδα, ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας έχει γεύση από Μεξικό. Φυσικά διατροφικά συστατικά που ήρθαν στην περιοχή μας μετά τον 15ο αιώνα, έχουν καθορίσει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Φυτά όπως το καλαμπόκι, το αβοκάντο, το κακαόδεντρο, η φραγκοσυκιά αποτελούν την πολιτισμική συμβολή του Μεξικού στο γευστικό σύμπαν της σύγχρονης Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



ΠΑΟΚ: «Περίμενα… κρύα υποδοχή, δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι» - Όσα είπε ο Γιακουμάκης
ΠΑΟΚ: «Περίμενα… κρύα υποδοχή, δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι» - Όσα είπε ο Γιακουμάκης
Ο Ματίας Αλμέιδα αποθέωσε τον Έρικ Λαμέλα
Ο Ματίας Αλμέιδα αποθέωσε τον Έρικ Λαμέλα
Παναθηναϊκός: «Δεν χάνω...» - Ο Τολιόπουλος «προκάλεσε» τον Ρογκαβόπουλο σε διαγωνισμό τριπόντων
Παναθηναϊκός: «Δεν χάνω...» - Ο Τολιόπουλος «προκάλεσε» τον Ρογκαβόπουλο σε διαγωνισμό τριπόντων
AEK: Πλήγμα με Περέιρα, χάνει Άντερλεχτ και το ξεκίνημα της Super League
AEK: Πλήγμα με Περέιρα, χάνει Άντερλεχτ και το ξεκίνημα της Super League
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved