Ο πολιτισμός του Μεξικού συναντά τη Σύγχρονη Ελλάδα στην αρχαιολογία, την ιστορία και την τέχνη

Ο πολιτισμός του Μεξικού συναντά τη Σύγχρονη Ελλάδα στην αρχαιολογία, την ιστορία και την τέχνη

Η αρχαία βοτανική έχει ανακαλύψει μερικά από τα φυτά που καλλιέργησαν τη μαγειρική τέχνη στο Μεξικό, τα οποία εξημερώθηκαν πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια σε διαφορετικά περιβάλλοντα της χώρας -από τροπική βλάστηση μέχρι άνυδρα ορεινά τοπία.

Η φασολάδα, ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας έχει γεύση από Μεξικό. Φυσικά διατροφικά συστατικά που ήρθαν στην περιοχή μας μετά τον 15ο αιώνα, έχουν καθορίσει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Φυτά όπως το καλαμπόκι, το αβοκάντο, το κακαόδεντρο, η φραγκοσυκιά αποτελούν την πολιτισμική συμβολή του Μεξικού στο γευστικό σύμπαν της σύγχρονης Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Η Google αλλάζει το λογότυπό της για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία - Ποια είναι η αλλαγή
Η Google αλλάζει το λογότυπό της για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία - Ποια είναι η αλλαγή
Ταεκβοντό: «Ασημένιος» ο Νικολάου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Ταεκβοντό: «Ασημένιος» ο Νικολάου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Κυπελλούχος Ιταλίας η Μπολόνια, πήρε το τρόπαιο μετά από 51 χρόνια!
Κυπελλούχος Ιταλίας η Μπολόνια, πήρε το τρόπαιο μετά από 51 χρόνια!
Δεν ξανάγινε: Από το +9 ο Άγιαξ σε τέσσερις αγωνιστικές βρέθηκε στο -1 και χάνει τον τίτλο!
Δεν ξανάγινε: Από το +9 ο Άγιαξ σε τέσσερις αγωνιστικές βρέθηκε στο -1 και χάνει τον τίτλο!
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved