Παγκόσμιο ρεκόρ, από έναν πρακτικά τυφλό τοξοβόλο!

Παγκόσμιο ρεκόρ, από έναν πρακτικά τυφλό τοξοβόλο!

Στη διεκδίκηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου στην τοξοβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου προβάδισμα πήρε ήδη, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, ένας τοξοβόλος που είναι πρακτικά τυφλός!

Οι καλύτεροι τοξοβόλοι του κόσμου βρίσκονται στο Λονδίνο για να διεκδικήσουν στο Lord’s Cricket Ground ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Όμως, αυτός που βρίσκεται ήδη πρώτος - πρώτος στη σειρά, είναι ένας αθλητής που δεν είναι σε θέση όχι μόνο να δει τους συναθλητές του, αλλά ούτε καν το τόξο και τα βέλη του.

Ο Νοτιοκορεάτης Im Dong-hyun σημείωσε το πρωί της Παρασκευής (27/07) παγκόσμιο ρεκόρ για γύρο με 72 βέλη με 699 βαθμούς (το προηγούμενο ήταν δικό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με 687 βαθμούς) και μαζί με τους συναθλητές του Kim Bubmin και Oh Jin-hyek έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ομαδικό με 2.087 βαθμούς.

Ο 26χρονος Dong-hyun, δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο ομαδικό, έχει οπτική οξύτητα 20/100 στο δεξί μάτι και 20/200 στο αριστερό, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται να βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων από ένα αντικείμενο για να το δει όταν κάποιος με φυσιολογική όραση μπορεί να το ξεχωρίσει από απόσταση 100 μέτρων.
Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων έδειξε να ενοχλείται από το υπερβολικό ενδιαφέρον στην «ιδιαιτερότητά» του: «Δεν κρατάω μπαστούνι, δεν έχω σκύλο για τυφλούς. Είναι δυσάρεστο ο κόσμος να λέει ότι είμαι ανήμπορος. Ολο αυτό το ενδιαφέρον για την όρασή μου δεν είναι ευπρόσδεκτο», λέει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Οταν κοιτάζω το στόχο, μοιάζει σα να βλέπω μια σειρά από διαφορετικά χρώματα που έχουν πέσει στο νερό. Τα όρια δεν είναι σαφή και οι γραμμές ανάμεσα στα χρώματα είναι πολύ θολές. Εχω εξασκηθεί φορώντας γυαλιά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό με κάνει να νιώθω άβολα όταν ρίχνω τα βέλη».

Για τον Im αυτό που χάνεται από την φτωχή του όραση, αναπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την αίσθηση του χώρου που διαθέτει, που είναι περισσότερο ανεπτυγμένη απ’ αυτή των συναθλητών του που διαθέτουν φυσιολογική όραση. Για το λόγο αυτό στέκεται πάντα στο ίδιο σημείο σε όλες τις βολές του και τραβάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη χορδή του τόξου του, αφού θεωρεί πως στο άθλημά του παίζει ρόλο και η «μνήμη των μυών», καθώς σύμφωνα με τη θεωρία του (και αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματά του δεν έχει άδικο…) το νευρικό σύστημα «θυμάται» τις κινήσεις του σώματος.

«Δεν βλέπω το στόχο, αλλά τον νιώθω», λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει γελώντας ότι δεν νοιώθει καθόλου άσχημα όταν στη διάρκεια της προπόνησης είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει τους συναθλητές του, πού προσγειώθηκε το βέλος του.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου είναι για τον Im oι τρίτοι στους οποίους έχει λάβει μέρος. Eίναι ήδη δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).

Ο γεννημένος στις 12 Μαϊου του 1986 Νοτιοκορεάτης αθλητής υπήρξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο νεαρότερος χρυσός Ολυμπιονίκης ως μέλος της Νοτιοκορεάτικης ομάδας τοξοβολίας.

Ηταν κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ για γύρο με 72 βέλη με επίδοση 687 από 720 που είναι το τέλειο. Σήμερα το πήγε πιο μακριά, φτάνοντας τους 699…

Επόμενος στόχος; Ένα μετάλλιο στο ατομικό, που είναι κάτι που απουσιάζει από τη συλλογή του. Γιατί όχι; Αν μη τι άλλο η παρουσία του (και οι διακρίσεις του…) στους Ολυμπιακούς αγώνες αποδεικνύουν ότι οι ικανότητες και η θέληση δεν του λείπουν…



Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved