Οι 14 νέες ομάδες της Γ’ Εθνικής

Οι 14 νέες ομάδες της Γ’ Εθνικής

Με τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική να έχει ολοκληρωθεί, το Onsports σας παρουσιάσει τις 14 ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Οι έμπειροι

Από τις 14 ομάδες, πέντε έχουν βαριά φανέλα και ιστορία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και επιστρέφουν δυναμικά στη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει συνολικά οκτώ συμμετοχές στη Γ’ Εθνική, ωστόσο απουσιάζει από την κατηγορία 20 ολόκληρα χρόνια. Την τελευταία σεζόν που συμμετείχε ήταν το 1993-94, ενώ από το 1982 μετρά οκτώ συμμετοχές.

Γνωστά είναι τα λημέρια της Γ’ Εθνικής για τον Θερμαϊκό Θέρμης, που είχε σταθερή παρουσία από το 2004-05 ως το 2009-10. Μετά από τέσσερα χρόνια η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιστρέφει στα εθνικά πρωταθλήματα, με στόχο να εδραιωθεί.

Η Αναγέννηση Άρτας έχει γράψει... ιστορία στη Γ’ Εθνική και γυρνά σε γνωστά μέρη μετά από πέντε χρόνια. Η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 2008-09 και στη συνέχεια πέρασε κάποια δύσκολα χρόνια, ωστόσο επέστρεψε πιο δυνατή. Εξάλλου, με 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, γνωρίζει καλά τι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί.

Ο Εθνικός έλειψε πολύ από τις επαγγελματικές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πλέον δείχνει έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά. Πέρυσι δεν κατάφερε να ανέβει μέσω των μπαράζ, αλλά φέτος εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος. Απώτερος στόχος του Εθνικού δεν είναι να «κολλήσει» στη Γ’ Εθνική, στην οποία μετρά τέσσερις συμμετοχές, αλλά να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως επιτάσσει η ιστορία του.

Έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και πάλι είναι ο Αιολικός, που μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στη Γ’ Εθνική. Με 12 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική, οι νησιώτες θέλουν να εδραιωθούν και πάλι στην κατηγορία και να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω, την επιστροφή και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι... υποψιασμένοι

Αν και δεν έχουν ξανααγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, κάποιες ομάδες γνωρίζουν τι εστί εθνική κατηγορία με συμμετοχές στη Δ’ Εθνική. Βέβαια, τα δεδομένα είναι πλέον εντελώς διαφορετικά και ο πήχης της δυσκολίας έχει ανέβει. Ο Απόλλων Αρναίας έχει πλούσια εμπειρία από τη Δ’ Εθνική, ενώ η Θύελλα Φιλώτα είχε μια συμμετοχή πριν πολλά χρόνια. Ο Πύρασος αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στη Δ’ Εθνική, ενώ ο Οπούντιος Μαρτίνου έχει σχετική εμπειρία. Πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν και ο ΠΑΟ Λουτράκι στη Δ’ Εθνική, ενώ μετά από 12 χρόνια ο Ζακυνθιακός επιστρέφει σε μια εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, σαφώς πιο αναβαθμισμένη. Τέλος, και η Αναγέννηση Ιεράπετρας έχει αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική, έχοντας κάποιες εμπειρίες και γνώσεις για το πώς θα κινηθεί τη νέα σεζόν.

Οι πρωτάρηδες

Τέλος, υπάρχουν και δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδο μέσω των μπαράζ στη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου, αλλά δεν έχουν αγωνιστεί κάπου πέρα από τα στενά όρια της τοπικής τους Ένωσης. Το βάπτισμα του πυρός θα πάρουν ο ΑΟ Φλαμουλίου από την ΕΠΣ Τρικάλων και ο Ερμής Κιβερίου της ΕΠΣ Αργολίδας.



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved