Τελικά έχει εξήγηση η… μεταμόρφωση;
SHARE

Τελικά έχει εξήγηση η… μεταμόρφωση;

Κάποτε ίσως και να προκαλούσε έκπληξη το γεγονός. Κάποτε ίσως να προκαλούσε και απορίες. Ακόμα και οργή. Όμως, στον Παναθηναϊκό πια, όλο αυτό το σκηνικό, είναι τόσο γνώριμο και αναμενόμενο, που σε κανένα πλέον δεν προκαλεί την παραμικρή αίσθηση.

Η ξαφνική… ανάσταση του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, καθώς και η… θεία φώτιση που έκανε τον προπονητή του να θυμηθεί συνταγές, πρόσωπα και τακτική που χρησιμοποιούσε πριν… κατέβουν ολοσχερώς οι διακόπτες σ’ αυτή την ομάδα και γίνει το «συν πέντε»… «μείον εφτά», δεν παιζόταν καν στο στοίχημα.

Ήταν τόσο σίγουρο ότι θα γίνει, όσο ακριβώς σίγουρο ήταν το 2008 ότι μετά τις ήττες και τις τριαρο-τεσσάρες από Ξάνθη και ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός θα πέταγε στα πλέι-οφ, όσο σίγουρο ήταν το αντίστοιχο φαινόμενο, σε μια σειρά κομβικές στιγμές της πορείας αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Θα μπορούσα να πω «γιατί τώρα μάγκες» ή «γιατί τώρα Ζεσουάλδο». Δεν θα πρόσθετα τίποτε που να μην ξέρει ή να μην ένοιωσε ο οποιοσδήποτε. Σ’ αυτόν τον σύλλογο, σ’ αυτή την ομάδα, ακόμα και οι τυφλοί έχουν… δει κι έχουν καταλάβει.

Και δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο ακριβώς απλή είναι και η πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός που πέταγε στο πρώτο γύρο και κάλπαζε πέντε βαθμούς μπροστά για το πρωτάθλημα, ξαφνικά εγκατέλειψε πρόσωπα, τακτικές και λογικές, για να τις… ξαναθυμηθεί πάλι, αφού πια είχε χαθεί και τυπικά το πρωτάθλημα.

Τόσο απλά και τόσο αποκαλυπτικά.

Γιατί όποιος νομίζει ότι ξαφνικά μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ ήταν όλα τόσο φυσιολογικά ποδοσφαιρικά, καλά κάνει και το νομίζει. Μόνο που παραείναι πολλά ρε παιδιά.

Ο Μπουμσόνγκ ξαφνικά έγινε, καλά. Γιατί μόνο αυτό μπορώ να καταλάβω. Καθώς αν υιοθετήσω, την ελεεινή ράδιο αρβύλα και τα «ρεπορτάζ» που έλεγαν ότι ο Μπουμσόνγκ δεν παίζει επειδή είναι απλήρωτος, θα πρέπει να δεχθώ ότι ο Μπουμσόνγκ δεν έπαιζε γιατί φοβόταν για τα λεφτά του τόσο καιρό, αλλά… σιγουρεύτηκε ότι θα τα πάρει όταν διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός μετά την Κυριακή το βράδυ κι έμεινε και χωρίς διοίκηση από την Παρασκευή και μετά. Κι αυτό επίσης όποιος θέλει να το πιστεύει και να του φαίνεται λογικό, ελεύθερος είναι να το κάνει.

Πάμε παρακάτω. Ο Νίνης επίσης, από εκεί που δεν κρινόταν ικανός να βοηθήσει έστω και είκοσι λεπτά στο ντέρμπι, από την Κυριακή και μετά ανακαλύψαμε ότι ήταν σε φουλ φόρμα και δυνάμεις και έτοιμος για ενδεκάδα.

Ο έρμος ο Κλέιτον που τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι, λες και… πλήρωνες για καιρό εκείνη την γκολάρα και την νίκη στα Γιάννινα., ενώ φώναζε η ενδεκάδα ότι ήθελε ένα παίκτη με ντρίμπλα και μπαλιά, ανακαλύφθηκαν και αυτού οι… ικανότητες αφού το συν πέντε έγινε μείον εφτά.

Ξαφνικά καταλάβαμε, ότι με 4-3-3 και Τοτσέ στην κορυφή δεν πας πουθενά και επιστρέψαμε ακριβώς στην διάταξη και τακτική που είχαμε στο καλό μας δίμηνο, με τον Νίνη σε ρόλο Κουίνσι και τον Κουίνσι σε ρόλο Λέτο. Μόνο που τόσο καιρό που το φωνάζαμε εδώ πέρα, η αντίδραση ήταν κάτι από την βρωμιά, την προστυχιά και την δυσωδία που εκφράστηκε και κάτω από το προηγούμενο άρθρο μου από τις ιντερνετικές στρατιές απονομής δικαιοσύνης. Προφανώς και εδώ, έπρεπε πρώτα να χάσουμε με κάτω τα χέρια και με τουρλουμπούκι ενδεκάδα και αλλαγές τρία σερί ντέρμπι και μετά να… παραδεχθούμε με τις επιλογές μας στο Ηράκλειο, ότι δίκιο είχαν όσοι έρμοι φώναζαν και τους βρίζαμε τόσο καιρό.

Ξαφνικά, πάνε τα πειράματα και με τους Μπιάρσμιρ και με τους Καντέ και με τους Μαρίνους και η τετράδα πίσω εμφανίστηκε μετά από μήνες στην μορφή των Βύντρα-Σαριέγκι - Μπουμσόνγκ - Σπυρόπουλου.

Ξαφνικά καταλάβαμε ότι ο Λάζαρος αποδίδει καλύτερα και χρειάζεται πιο πολύ στα πλάγια, αφού πρώτα χαραμίστηκε σε δυο ντέρμπι να παίζει… σέντερ φορ και μάλιστα με την πλάτη στους αντίπαλους αμυντικούς.

Ξαφνικά, επίσης, καταλάβαμε ακόμα και το ότι ο Ζέκα είναι απείρως καλύτερος σανοχτάρι παρά στα πλάγια και πάντως αυτή την φορά, δεν τον… τιμωρήσαμε, επειδή… έτρεχε όπως στα προηγούμενα ματς που τον κάναμε αλλαγή αφήνοντας επιδεικτικά τους πάσης φύσεως περιπατητές και τουρίστες με τις καλές άκρες στα ΜΜΕ και τους οργανωμένους στην ενδεκάδα.

Και πάνω απ’ όλα, ξαφνικά μπορέσαμε και… περάσαμε στην ομάδα σαν τακτική μέσα σε μια βδομάδας, ότι ποδόσφαιρο σημαίνει, τρέξιμο, πρεσάρισμα και ντρίμπλα.

Μέχρι και ο ίδιος ο Φερέιρα, έπρεπε να χάσουμε οριστικά το πρωτάθλημα, για να αφήσει τις κορόνες μια για τον πάγο, μια για την διαιτησία και μια για τις ομάδες που παίζουν αλλιώς με μας και αλλιώς με τον ΟΣΦΠ και να πει αυτό που πραγματικά συνέβαινε και ήταν αυτό που ο ίδιος είπε την Τρίτη, ότι το πρωτάθλημα το χάσαμε μόνοι μας και εξ αιτίας των προβλημάτων στην λειτουργία του συλλόγου σ’ όλα τα επίπεδα.

Κανονικά σε όλα αυτά τα ερωτήματα, απάντηση θα έπρεπε να δώσει η ίδια η ομάδα και οι άνθρωποί της. Αλλά δεν πρόκειται και δεν θα τους το ζητήσει και κανένας να το κάνουν φυσικά.

Απλά θα ακολουθήσει και κάτω απ’ αυτά ο συνήθης οχετός ύβρεων υπό μορφή σχολίων… ανώνυμων και αγανακτισμένων πολιτών. Και ειδικά αυτών που ξέρουν ότι είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι’ αυτό το φαινόμενο, ακριβώς γιατί το συντηρούν και το προστατεύουν, ακριβώς γιατί αφού έγινε η δουλίτσα και χάθηκε το πρωτάθλημα κανείς πλέον δεν… μπήκε στον κόπο να πιέσει την Φερέιρα για πρόσωπα και τακτικές στην ενδεκάδα και ο Πορτογάλος επέστρεψε σ’ αυτά που έκανε πριν λίγους μήνες και ακριβώς γιατί αυτοί ήταν που όσες φορές προειδοποιούσαμε και επισημαίναμε όλες αυτές τις ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες, την έπεφταν είτε ιντερνετικώς, είτε ακόμα και με… άλλες πιο αποδοτικές ίσως στα μάτια τους μορφές.

Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς όπως είπαμε και στην αρχή, κανένα δεν εξέπληξε αυτή η μεταμόρφωση και η ξαφνική αλλαγή σε πρόσωπα και τακτικές στην ενδεκάδα.

Το θέμα είναι ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να χαθεί και χάθηκε. Τα άλλα όλα είναι λεπτομέρειες. Πικρές βέβαια, που κι αυτές θέλουν τόλμη για να τις πει κάποιος εν γνώσει του ότι οι δήμιοι και πρωτεργάτες της διάλυσης αυτού του συλλόγου θα του την πέσουν και ως συνήθως χωρίς λέξη ή επιχειρήματα για την πραγματικότητα και τα γεγονότα, αλλά λεπτομέρειες.

Άλλωστε θα μπορούσε να είναι και πιο απλή η εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έτσι στην Κρήτη, απλά γιατί… απελευθερώθηκε. Οπότε να ζητωκραυγάσουμε κιόλας.

ΥΓ 1: Η μέθοδος των αγανακτισμένων πολιτών, δεν είναι ούτε καινούργια ούτε χρησιμοποιείται πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό ή σε κάθε άποψη που αναφέρεται σ’ αυτόν όπως τα συγκεκριμένα άρθρα που διαβάζετε. Έστω και αν πια… έχει εκσυγχρονιστεί και διαδικτυακά. Έγιναν εγκλήματα σε βάρος χωρών και ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία, τα οποία στην πλειοψηφία τους στηρίχθηκαν στην… αυθόρμητη οργή των αγανακτισμένων πολιτών. Στήθηκαν γκιλοτίνες για αθώους, κλείστηκαν στις φυλακές εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά της γης για να… προστατευθούν οι… αγανακτισμένοι από την απειλή των… ανεπιθύμητων. Εγκαθιδρύθηκαν δικτατορίες και φασιστικά καθεστώτα, χρησιμοποιώντας… σαν μοχλό τους αγανακτισμένους πολίτες. Έγιναν γενοκτονίες για να ησυχάσει η… οργή των αγανακτισμένων πολιτών που ζητούσαν «καθαρό αίμα» και «άρειες φυλές». Και ειδικά η Ελλάδα από τα χρόνια της επανάστασης του 21, μέχρι την Κατοχή, του δοσίλογους, τα Δεκεμβριανά, τα Ιουλιανά και το Πολυτεχνείο, πάντα είχαν σαν φόντο την τραμπούκικη δράση των… αγανακτισμένων πολιτών.

Κοινό χαρακτηριστικό διαχρονικά και απανταχού της γης, το είδος των ανθρώπων απ’ όπου γινόταν η στρατολόγηση και η επιλογή αυτών των στρατιών.

Από ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, από στρώματα λούμπεν και τελειωμένα είτε για κοινωνικούς είτε για λόγους ουσιών και κυρίως με βασικό κριτήριο την απίστευτα χαμηλή στάθμη νοημοσύνης και δυνατότητας αντίληψης της πραγματικότητας. Ακριβώς για να είναι αδίστακτοι από την μια και για να μην έχουν καμιά αίσθηση ευθύνης και δισταγμούς για οτιδήποτε από την άλλη, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν καταλάβαιναν κιόλας τι έκαναν και τι συνέπειες είχαν οι πράξεις τους.

ΥΓ2: Συνεχίστε ελεύθερα λοιπόν να στέλνετε υβριστικά και χυδαία μηνύματα. Άλλωστε και μόνο η φρασεολογία και ο ειρμός τους, είναι η καλύτερη απόδειξη των όσων είπαμε και παραπάνω.

ΥΓ3: Για κάποιους… φίλους εδώ πέρα. Ο Κατσουράνης μας τα έδειξε και πάλι. Κι αυτή τη φορά όντως. Μας… τα έδειξε πραγματικά. Με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να το κάνει πρακτικά. Με το να μην παίζει. Μιλάμε και οι τυφλοί είδαν την διαφορά.Ξάνθη: Έτοιμη για το 3 στα 3
Ξάνθη: Έτοιμη για το 3 στα 3
Μαίναλο: Υπέροχες εικόνες με χαμηλή νέφωση στην ορεινή Αρκαδία
Μαίναλο: Υπέροχες εικόνες με χαμηλή νέφωση στην ορεινή Αρκαδία
Βέροια: Χωρίς Πεταυράκη με Τρίκαλα
Βέροια: Χωρίς Πεταυράκη με Τρίκαλα
Αφγανιστάν: Το «κορίτσι με τα πράσινα μάτια» είναι 49 ετών και μόλις σταμάτησε να περιπλανιέται
Αφγανιστάν: Το «κορίτσι με τα πράσινα μάτια» είναι 49 ετών και μόλις σταμάτησε να περιπλανιέται

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική

Σέρρες: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 13χρονου που έχασε τη ζωή του αιφνιδιαστικά (vid)

Σέρρες: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 13χρονου που έχασε τη ζωή του αιφνιδιαστικά (vid)

Νότια Αφρική: Η χώρα λέει ότι τιμωρείται για τον έγκαιρο εντοπισμό της νέας μετάλλαξης «Όμικρον»

Νότια Αφρική: Η χώρα λέει ότι τιμωρείται για τον έγκαιρο εντοπισμό της νέας μετάλλαξης «Όμικρον»

Αγρίνιο: Bullying σε 13χρονο μαθητή - Ανέβασαν βίντεο με τον ξυλοδαρμό του στο TikToK

Αγρίνιο: Bullying σε 13χρονο μαθητή - Ανέβασαν βίντεο με τον ξυλοδαρμό του στο TikToK

Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο Ρίο - Εντυπωσιακές εικόνες από drone

Κακοκαιρία: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο Ρίο - Εντυπωσιακές εικόνες από drone

Απίστευτη γκάφα στο βιβλίο Αγγλικών της Γ' Γυμνασίου - Η Chikno Thursday και η... Clean Monday!

Απίστευτη γκάφα στο βιβλίο Αγγλικών της Γ' Γυμνασίου - Η Chikno Thursday και η... Clean Monday!

Εξώδικο ΣΚΑΪ στους Ράδιο Αρβύλα για το ακατάλληλο βίντεο του Big Brother

Εξώδικο ΣΚΑΪ στους Ράδιο Αρβύλα για το ακατάλληλο βίντεο του Big Brother