Μουντιάλ: Υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στο παγκόσμιο κύπελλο; (photos+videos)

Μουντιάλ: Υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στο παγκόσμιο κύπελλο; (photos+videos)

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από το τελευταίο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία και αυτή τη χρονιά πηγαίνουμε μέχρι τη Μόσχα.

Εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν για να νικήσουν αυτό που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θέλουν: Το παγκόσμιο κύπελλο. Ομάδες που έχουν χάσει και ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και φίλαθλοι που… προσεύχονται να μην υπάρχουν «κακές» μέρες για τους παίκτες της χώρας τους, θα αναμετρηθούν στο «Λουζνίκι» στις 14 Ιουνίου, ενώ η αυλαία του τουρνουά θα πέσει την Κυριακή 15 Ιουλίου και πάλι στο «Λουζνίκι» με τη διοργάνωση του μεγάλου τελικού.

Ευτυχώς για όλους μας όμως, οι ομάδες που διεκδικούν το παγκόσμιο κύπελλο Μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια, έχουν αναμετρηθεί ξανά στο παρελθόν και πάντα υπάρχουν αυτοί οι παίκτες που ενώ δεν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ή δεν ήταν στην καλύτερή τους φόρμα, έφτασαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή στο μέλλον.

Με αφορμή το Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία και την «αιώνια» κόντρα μεταξύ κάποιων χωρών στο ποδόσφαιρο, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις ομάδες που είχαν μια δεύτερη ευκαιρία στο να κατατροπώσουν κάποιον από τους χειρότερους αντιπάλους τους και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, που δεν υποψιαζόταν κανείς. Μερικές από αυτές δε, είχαν μάλλον και παραπάνω από μια ευκαιρία σε αυτό. Διότι, η ζωή πάντα σε ανταμείβει με μια δεύτερη ευκαιρία… ακόμη και στο ποδόσφαιρο!

Ελλάδα - Νιγηρία

ElladaNigiria

Στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, η Ελλάδα πέρασε για πρώτη φορά στην φάση των ομίλων με την Εθνική του Αλκέτα Παναγούλια. Παρόλα αυτά, μέτρησε τρεις ήττες με αποκορύφωμα εκείνη από την Νιγηρία, όπου το τελικό σκορ έφτασε στα 4-0, με την Ελλάδα χαμένη. Αυτό που είχε μείνει όχι μόνο στους τότε παίκτες μας αλλά και σε όλο το ελληνικό κοινό, ήταν το μοναδικό ξέσπασμα του Παναγούλια στα αποδυτήρια.

Το 2010 στη Νότια Αφρική όμως, η Ελλάδα είχε μια ακόμη ευκαιρία να ανταγωνιστεί με τη Νιγηρία και να την κερδίσει. Είχε μια δεύτερη ευκαιρία στο να κάνει τα πράγματα λίγο πιο… σωστά, αυτή τη φορά. Όπως, ακριβώς και έγινε. Με την Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη -και το αίμα της πίσω- από τη Νιγηρία με σκορ 2-1. Παρόλα αυτά, δυστυχώς η χώρα μας δεν κατάφερε να περάσει το «σκόπελο» της πρώτης φάσης των ομίλων. Μας έμειναν όμως, οι καλύτερες φάσεις.

Βραζιλία - Γερμανία

brazilGermany

Αιώνιοι αντίπαλοι οι Εθνικές Ομάδες της Βραζιλίας και της Γερμανίας, με πολλές ανατροπές. Το 2002 στη Νότια Κορέα, η Γερμανία του Ρούντι Φέλερ, έχασε από τη Βραζιλία του Λουίς Φελίπε Σκολάρι με σκορ 0-2. Μετά από αυτή τη νίκη και την κόντρα των εθνικών ομάδων σε όλα τα επόμενα Μουντιάλ που ακολούθησαν, έφτασε επιτέλους το τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το 2014 λοιπόν, η Γερμανία βρέθηκε στους ημιτελικούς του Ρίο, όπου και κατατρόπωσε την Εθνική Βραζιλίας μέσα στο ίδιο της το γήπεδο. Με μια πρωτοφανή διαφορά του 7-1, η Εθνική Γερμανίας του Γιοακίμ Λεβ πέρασε στον τελικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία. Μπορεί βέβαια, να μην κέρδισε το κύπελλο αλλά πήρε το αίμα της πίσω, διότι η δεύτερη ευκαιρία της... την έστειλε ταξίδι στη Βραζιλία!

Ολλανδία - Ισπανία

OllandiaIspania

Ακόμη μια δεύτερη ευκαιρία που μοιάζει να μας συναρπάζει είναι αυτή της Ολλανδίας στην κόντρα της με την Ισπανία. Η Εθνική Ολλανδίας του Bert Van Marwijk γύρισε στη χώρα της με ήττα από τον τελικό στη Νότια Αφρική, όπου το κύπελλο πήρε η Ισπανία με 0-1. Ωστόσο, ήρθε εκείνο το πρώτο ματς των ομίλων, του ακριβώς επόμενου Μουντιάλ στη Βραζιλία το 2014, όπου η Ολλανδία είχε τη δεύτερη ευκαιρία της και δεν το άφησε να περάσει έτσι. Η Ολλανδία του Λουίς φαν Χάαλ νίκησε 5-1 την Εθνική Ισπανίας του Vicente del Bosque και ο αγώνας τους ήταν γεμάτος… αναπάντεχες φάσεις!



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved