Η τριπλέτα του ΟΑΚΑ!

Η τριπλέτα του ΟΑΚΑ!

Το παρασκήνιο για την επιλογή των διαιτητών στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Την Τρίτη (5/4) συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να ορίσει τους διαιτητές της 21ης αγωνιστικής της Basket League. Σ’ αυτή την αγωνιστική δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ-Ολυμπιακού, που θα κρίνει ποιος θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα play offs!

Απ’ ότι πληροφορείται η «Extra πάσα» στους κόλπους της ΕΟΚ υπάρχει έντονη ανησυχία και προβληματισμός για το ποιοί θα είναι οι διαιτητές που θα επιλεγούν να διευθύνουν το ντέρμπι, αλλά και αν η απόδοση τους θα είναι τέτοια, ώστε να δικαιώσουν την επιλογή τους.

Είναι εμφανές ως τώρα ότι η απόδοση των «γκρι» φέτος είναι κατώτερη των προσδοκιών της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, αλλά και των ομάδων.

Βέβαια, επειδή ακόμη είμαστε στον... μήνα του μέλιτος οι διαμαρτυρίες είναι χλιαρές, αλλά έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Πιο πρόσφατη περίπτωση μάλιστα ήταν η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Κολοσσό και τον μη καταλογισμό του φάουλ υπέρ της ομάδας της Ρόδου στο τέλος του ματς, που δεν είδαν οι Πουρσανίδης, Τσολάκος και Δαρλαμήτσος, όπως και ο παρατηρητής διαιτησίας Παναγιώτης Μπακάλης.

Αν τέτοιες φάσεις γίνονταν με την προηγούμενη διοίκηση, θα είχαν βγει όλοι στα κάγκελα, αλλά τώρα είναι οι φρέσκιες ιδέες που επιτρέπουν την ανοχή στα λάθη, ακόμη και όταν αλλοιώνουν ένα αποτέλεσμα!!!

Πάντως, ξεκάθαρα θα πούμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην τιμωρηθούν οι διαιτητές από την προηγούμενη ΚΕΔ εάν αλλοίωναν ένα αποτέλεσμα. Τώρα, δεν βλέπουμε τιμωρίες, καθώς υπάρχουν τα παιδιά και τα αποπαίδια για τα οποία έχει ξαναγράψει η στήλη.

Με τους ορισμούς της τελευταίας αγωνιστικής ο Νίκος Πιτσίλκας φρόντισε να βγάλει από το... κάδρο του ντέρμπι τους Φούφη, Πιτσίλκα και Σταματόπουλο, ορίζοντας τους στον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Φρόντισε δηλαδή έξυπνα ο Νίκος Πιτσίλκας να αφήσει εκτός ντέρμπι τον Ιωάννη Φούφη που έχει κάνει πολλές μέτριες διαιτησίες με αποκορύφωμα τον τελικό Κυπέλλου στην Κρήτη. Όσο για τον υιό του, τον προστάτευσε ουσιαστικά αποφεύγοντας να τον βάλει να σφυρίξει ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΩΝ! Γιατί, τέτοιο είναι το ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας (11/4) στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, ρισκάροντας μια εκτίμηση η στήλη θα αναφέρει τα ονόματα των Ηλία Κορομηλά, Γιώργου Πουρσανίδη και Πέτρου Παπαπέτρου, ως την πιθανότερη τριπλέτα του μεγάλου παιχνιδιού. Υπομονή ένα 24ωρο και θα δούμε...

Παραμύθια

Όλα τα μετατρέπουν σε επικοινωνία στην ΕΟΚ της νέας εποχής, αλλά αυτό με τον Νικ Καλάθη ξεπερνάει κάθε όριο. Τα παραμύθια ότι ο διεθνής γκαρντ δεν θα έπαιζε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ότι αυτό είχε αφεθεί να εννοηθεί είναι ψέμα ολκής. Ο Καλάθης ΠΟΤΕ δεν αρνήθηκε να αγωνιστεί και είχε άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της ΕΟΚ, τώρα γιατί πρέπει να πιστωθεί στο νέο πρόεδρο και «ισχυρό άνδρα» του Προμηθέα η παρουσία του Νικ στην Εθνική ομάδα είναι κάτι που μόνο αυτοί γνωρίζουν...

Πολλά νεύρα

Αρκετά νεύρα έχει το τελευταίο διάστημα ο Ηλίας Ζούρος στον Προμηθέα. Ο Έλληνας τεχνικός που η αλήθεια είναι ότι έχει δει την ομάδα του να πλήττεται από τραυματισμούς είναι σε ένταση. Του βγαίνει στο παρκέ με τους διαιτητές και δεν έχει το «καθαρό μυαλό» για να αποδώσει η ομάδα του. Δεν ξέρουμε όμως αν ο εκνευρισμός του είναι αποτέλεσμα της πίεσης που υπάρχει για το αποτέλεσμα, η αν έχει προκύψει κάτι άλλο στο εσωτερικό της ομάδας. Θα φανεί...

Ο πασέρ...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βαθμολογία της Basket League πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (pic)

Η βαθμολογία της Basket League πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (pic)

Διπλή ένταση στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με Έισι και Βεζένκοφ (videos)

Διπλή ένταση στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με Έισι και Βεζένκοφ (videos)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved