Κυριακόπουλος: «Για τον πόνο της ομάδας του άλλου!»

Κυριακόπουλος: «Για τον πόνο της ομάδας του άλλου!»

Με επιστολή του, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος πήρε θέση για το όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, στο χώρο του μπάσκετ, με αποκορύφωμα, την αδιανότητη απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη, να ακυρώσει τις εκλογές της ΕΟΚ.

Αναλυτικά:

Βρίζουμε τους διαιτητές, όλοι μας βρίζουμε τους διαιτητές, προπονητές, παίκτες, πρόεδροι, έφοροι, όλοι! Είτε γιατί μας αδικούν είτε γιατί νομίζουμε ότι μας αδικούν είτε γιατί είναι ευκολότερο να φορτώσουμε τις ευθύνες των αποτυχιών μας σε κάποιον άλλο. Αλλά αλήθεια τι θα γινόταν στο μπάσκετ, τι θα γινόταν στον αθλητισμό αν μια μέρα κάποιος εμπόδιζε όλους τους διαιτητές να σφυρίξουν ξανά; Πως θα αντιδρούσαμε όλοι εμείς απέναντι σε κάποιον που είχε την εξουσία να καταργήσει τους τόσο ‘’μισητούς’’ σε εμάς διαιτητές; Είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε επανάσταση, θα λέγαμε κάτω τα χέρια από τα παιδιά, δεν γίνεται μπάσκετ, δεν γίνεται αθλητισμός χωρίς τους διαιτητές μας. Εμείς έχουμε δικαίωμα να τους βρίζουμε επειδή είναι δικοί μας, κανένας άλλος δεν μπορεί να τους πειράξει κτλ κτλ…

Ας αναλογιστούμε τώρα κάτι ακόμα πιο απλό. Γίνεται μπάσκετ, γίνεται αθλητισμός χωρίς τον αντίπαλο; Αν μπορούσε να πατήσει ένα κουμπί η Αναγέννηση Πετραλώνων και να εξαφανίσει για πάντα την Εστία Φιλίας ή ο Ιωνικός Νικαίας την Προοδευτική θα το πατούσαν; Τι αξία θα είχε το πρωτάθλημα για τη Δράμα αν διαλυόταν η Καβάλα και πόσο ενδιαφέρον θα είχε το πρωτάθλημα για κάθε ομάδα της κάθε γειτονιάς αν εξαφανιζόταν ο μισητός γείτονας;

Όλοι ξέρουμε την απάντηση αλλά παρότι κανείς μας δεν θα ήθελε να εξαφανιστούν οι αντίπαλοι του καθόμαστε όλοι μαζί αδρανείς και παρακολουθούμε τον βιασμό των δικαιωμάτων του 50% των ελληνικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης.

Δεν ψηφίζουν επειδή δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή επειδή η τράπεζα δεν τους ανοίγει λογαριασμό. Κερδίζουν τα δικαστήρια, ορίζεται από το δικαστή ημερομηνία των εκλογών και ο Υφυπουργός Αθλητισμούς μαλώνει τους δικαστές λες και είμαστε στη Βενεζουέλα, καταργεί τις εκλογές λες και είμαστε στη Τουρκία επειδή δεν βγαίνει ο δικός του, λες και έχει δικαίωμα να έχει δικό του, λες και είναι φυσιολογικό να έχει δικό του, λες και έχει δικαίωμα να μας διατάζει ποιον θα κάνουμε πρόεδρο στην ομοσπονδία μας.

Αν είσαι ένας πρόεδρος από τους 512 που κατάφεραν να μπουν στο μητρώο έως 31/12/20, ξέρεις σε αυτό το μητρώο που οι άλλοι 430 δεν μπορούν να μπουν γιατί το έχει ακόμα κλειστό λες και είναι το χωράφι του πατέρα του ήρθε η ώρα να σταθείς απέναντι του για όλους εμάς.

Ήρθε η ώρα να πεις κάτι, να κάνεις κάτι, να υπερασπιστείς όλους τους αντιπάλους σου, να βγεις μπροστά και να πεις φτάνει ως εδώ, δεν γίνεται χωρίς τους αντιπάλους μου, δεν γίνεται χωρίς τους συναδέλφους μου, δεν γίνεται χωρίς τους φίλους μου.

Ο Παπανικολάου έκανε αγώνα για να ψηφίσουν όλοι, βοήθησε τα σωματεία να κερδίσουν το δικαίωμα της ψήφου που τους έκλεψε ο αθλητικός δικτάτωρ, την Κυριακή θα κέρδιζε το παραδέχονται μέχρι και οι στοιχηματικές που τον έδιναν στην αρχή με απόδοση 50, ο Αυγενάκης έκανε ότι έκανε, σημασία έχει τώρα τι θα κάνεις εσύ.

Όχι για το μπάσκετ, ούτε για τη δημοκρατία παρά μόνο για τον πόνο της ομάδας του αντιπάλου, για τον πόνο της ομάδας του άλλου…

Δημήτρης Κυριακόπουλος

Μέλος Δ.Σ. ΕΣΚΑ



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved